Cum să folosești vitamina C pentru ten. 4 beneficii pentru piele

fiole vitamina c pentru ten
Cum folosesti fiole vitamina c pentru ten 

Afla cum se folosește vitamina C pentru ten și ce contraindicații are. Când se folosește pentru a avea cele mai multe beneficii.

Vitamina C pentru ten este una dintre cele mai populare vitamine din industria cosmetică. Înainte de a o folosi, trebuie să ții cont de câteva reguli pentru a nu avea probleme.

Vitamina C este atât de cunoscută pentru beneficiile sale și, nu este așa, este primul medicament la care apelezi atunci când răcești ori când vrei să îți întărești sistemul imunitar. Însă, pe lângă beneficiile pe care le are asupra sistemului imunitar, vitamina C are beneficii și în cosmetică, asupra pielii și a tenului.



Fiind un puternic antioxidant care poate neutraliza radicalii liberi, vitamina C ajută pielea în procesul natural de regenerare. Antioxidanții ajută pielea să se protejeze împotriva razelor UV și a poluării.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cum hidratezi tenul gras. Soluții la îndemâna oricui

Pentru că în mod natural corpul nu poate produce vitamina C, este necesar suplimentarea cu ajutorul produselor cosmetice ori prin aport alimentar.

Cele mai bogate alimente în vitamina C sunt: cătina, citricele, pătrunjelul, coacăzele, cimbrul, broccoli, ardei iute și kiwi.

ser cu vitamina c facut acasa
ser cu vitamina c facut acasa[Sursa foto: Unsplash]

Specialiștii în frumusețe au câteva trucuri. Încearcă să găsești un serum cu 10% vitamina C. Această formulă ar trebui să fie absorbită imediat în piele. Este nevoie să aplici doar câteva picături și, în cazul în care apar puncte negre, redu cantitatea, deoarece îți afectează prea tare pielea.

Citeste si: Ce este apa micelară și cum acționează asupra tenului

Este foarte important să știi cum să combini produsele de îngrijire. Dacă aplici retinol seara, nu aplica și vitamina C. Cele două nu reacționează bine împreună, iar tenul va avea de suferit.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ca un tratament să aibă rezultate este nevoie să folosești vitamina C, în general, timp de cel puțin 3-4 săptămâni. Produsul trebuie ținut întotdeauna ferit de razele solare și în cazul în care își schimbă culoarea și devine galben închis sau maro, înseamnă că serul este oxidat și că trebuie să îl arunci.

Vitamina C pentru ten
Vitamina C pentru ten, cum se folosește[Sursa foto: Unsplash]

Ca produsele să acționeze cât mai bine asupra tenului, este necesar să îți exfoliezi pielea o dată pe săptămână ca să poți scăpa de celulele moarte.
Ca să funcționeze și mai bine, este recomandat să combini vitamina C cu vitamina. Acest amestec este mai eficient în cazul țesuturilor cu probleme, ci protejează mai bine împotriva razelor UV. Însă, dacă ai tenul gras, folosește doar vitamina C, nu și E.


Când se aplică vitamina C pe față

 

Cel mai simplu de folosit este serumul cu pipetă, iar specialiștii recomandă să fie folosit după ce fața a fost curățată foarte bine și înainte de aplicarea cremei de față.

Vitamina C se poate folosi zilnic și trebuie introdusă treptat în rutina de îngirjire a tenului. Dacă în rutina de îngrijire a tenului ai introdus deja produse ce conțin acizi AHA, BHA, trebuie să știi că aceștia nu pot fi combinați cu produse ce conțin Vitamina C.

ser cu vitamina c pentru ten
Cum folosesti ser cu vitamina c pentru ten [Sursa foto: Unsplash]

Beneficiile pe care le are vitamina C pentru ten


Printre ale beneficii ale utilizării vitaminei C asupra tenului sunt și:

Oferă luminozitate tenului

oferă luminozitate tenului, deoarece vitamina C ajută la îndepărtarea petelor cauzate de acnee și previne petele maronii.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Reduce semnele îmbătrânirii

-reduce semnele îmbătrânirii prematurii, deoarece vitamina C accelerează producerea de colagen și elastină.

Previne și tratează defectele de pigmentare

-previne și tratează defecte de pigmentare. Vitamina C inhibă pielea să producă melanina.

Contracarează efectele razelor UV

- contracarează efectele nocive ale razelor UV și previne îmbătrânirea pielii.

 

Cum să folosești vitamina C pentru a scăpa de coșuri

După curățarea tenului cu o soluție specială de curățare a tenului acneic, se folosește vitamina C. Următorul pas este folosirea niacinamidelor și a cremei hidratante.

Cea mai impotantă regulă atunci când folosești vitamina C este să aplici și cremă cu SPF înainte de a ieși din casă.

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cum hidratezi tenul gras. Soluții la îndemâna oricui

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies