Cum te sabotezi singura fiind obsedata de control

Cum te sabotezi singura fiind obsedata de control
Cum te sabotezi singura fiind obsedata de control

Moduri prin care nevoia de control iti saboteaza relatiile. Deseori cei dragi tie afiseaza o viziune diferita de a ta.

Moduri prin care nevoia de control iti saboteaza relatiile. Deseori cei dragi tie afiseaza o viziune diferita de a ta. Si, cumva, gandesti ca tu ai face mai bine ca ei. Si, pentru ca ii iubesti, vrei sa ii ajuti. Toate bune pana acum. Incerci sa le explici politicos pentru ca doresti sa-i ajuti sa faca ceea ce trebuie, iar atunci cand par sa nu inteleaga, te impui si le ceri sa faca cum spui tu.

Te astepti chiar ca altii sa fie recunoscatori pentru ca au primit intelepciunea ta valoroasa. Dar nu! In schimb, chiar par a fi enervati si deranjati si incep sa te numeasca “control freak”. Desi poate nu iti dai seama, exista cateva motive surprinzatoare care te determina sa devii asa:

Cum te sabotezi singura fiind obsedata de control
Cum te sabotezi singura fiind obsedata de control[Sursa foto: PixaBay]

Esti perfectionista

Asteptarile de la tine si de la ceilalti sunt foarte mari si simti ca, daca nu gestionezi si controlezi totul, rezultatul nu va fi garantat.

Iti doresti mereu ca lucrurile sa iasa toate perfect. Si cea mai buna modalitate de a atinge perfectiunea este sa le faci tu. Este un comportament care te scapa de probleme si rezolva treburile, insa te baga in conflict cu cei dragi.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cum te sabotezi singura fiind obsedata de control
Cum te sabotezi singura fiind obsedata de control[Sursa foto: PixaBay]

Traiesti frica de abandon

Oricarei persoane ii place sentimentul de apartenenta si prea putine aleg sa fie lupi singuratici. Daca insa te duci intr-o extrema si nu suporti deloc sa fii singura, inseamna ca ai o frica profunda ce porneste din teama de abandon. Si, in mod ironic, cu cat incerci sa ii tii mai aproape pe cei dragi, cu atat ii indepartezi mai mult.

Frica ta de esec, abandon si tendintele perfectioniste pot, in cele din urma, sa-l determine pe partener sa plece, simtindu-se coplesit.

Pentru a evita sa te transformi intr-un freak control, te va ajuta sa stii cum comportamentul tau poate distruge relatiile si cum iti poti schimba obiceiurile pentru a avea o relatie fericita si sanatoasa.

Controlul distruge intimitatea

Cauti in mod constant sa microgestionezi tot ceea ce face partenerul tau. Te gandesti constant cat de implicata esti fata de el si cat de recunoscator ar trebui sa fie el.

Ei bine, realitatea este diferita. El va simti ca este pus la colt si nu are libertate in decizie, cat nici intimitate in lucruri care nu ar trebui poate sa te priveasca pe tine si ar trebui sa le gestioneze independent.

Citește și: 7 semne periculoase de gaslighting într-o relație (nr. 3 iți omoară încrederea)

Citește și: Dacă investești în relații prea repede, iată 5 moduri de a te opri



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Situația pe care Bogdan a vrut să o lămurească cu Denisa în Camera Roșie. De ce s-a enervate tânăra? „Bogdan, oprește-te că te duci în alt film!”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies