Există trucuri prin care pieptul de pui poate deveni o carne cu adevărat suculentă. Acestea sunt secrete pe care toate gospodinele ar trebui să le cunoască, iar așa nu vor mai da niciodată greș. Pe lângă aceste aspecte, cina va fi mai slabă în calorii, dar mai bogată în nutrienți.
Iată ce trebuie să faci pentru a transforma pieptul banal de pui în cea mai suculentă carne. Este un truc pe care toate gospodinele ar trebui să îl cunoască, iar cu siguranță de acum înainte o să prepari cel mai bun pui din toate timpurile.
Cum se gătește cel mai bun piept de pui
Citește și: Rețetă de clătite americane. Cum să pregătești în cel mai scurt timp cele mai pufoase clătite
Pieptul de pui este destul de fin, iar din acest motiv se deshidratează foarte repede. Atunci când intrați în bucătărie, trebuie să apelați la câteva trucuri pentru a-l face suculent și gustos.
Trebuie să așezați pieptul de pui într-un vas de sticlă sau de plastic, iar peste el să adăugați un litru de apă caldă și un praf de sare. Apa se va turna în momentul în care pieptul de pui este acoperit în întregime și trebuie să rămână așa timp de 15 minute.
Cei mai buni bucătari recomandă să folosiți cel mai bun ulei pentru a coace carnea, iar pieptul de pui trebuie uns cu ulei pe ambele părți, ulterior pus pe grătar.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Dacă veți urma acești pași, carnea albă a pieptului de pui nu se va usca niciodată, iar pe lângă asta, va fi acoperită de o crustă rumenă și delicioasă.
Citește și: Când ceaiul se poate transforma ceaiul într-o otravă
Cum facem un piept de pui fraged
Dacă vă doriți să aveți parte de un piept de pui fraged, gospodinele recomandă să îl acoperiți cu un strat de condimente după gust. Nu uitați, cel mai important lucru, înainte de acest procedeu carnea trebuie unsă cu ulei.
Pentru un gust pe cinste, pieptul de pui trebuie combinat cu câteva ingrediente, cum ari fi usturoi, cimbru, boia de ardei, turmenicul sau toate tipurile de piper, deoarece acestea merg perfect.
Ca pieptul de pui să nu se usuce, cuptorul trebuie setat la o temperatură mai mare. Nu țineți carnea până la capăt, deoarece puteți să o scoateți cu două minute înainte de expirarea timpului.
Citește și: Tort cu cremă de unt și bezea cremoasă. Un desert spectaculos și simplu de făcut