Cum va fi vremea în săptămâna 11-17 iulie. Specialiștii ne spun la ce temperaturi să ne așteptăm

vremea iulie 2022
Prognoza meteo

Mijlocul lunii iulie ne oferă atmosfera unei veri autentice, cu temperaturi destul de ridicate. Cu toate acestea, aerul va fi respirabil, fără a exista excese.

Seceta înca va face ravagii în unele zone, iar precipitațiile, deși prezente aproape zilnic, vor fi nesemnficative.

Weekendul aduce o ușoară răcorire

temperaturi iulie 2022
Temperaturi iulie 2022[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Horoscop 19 iulie 2022. Află ce zodie are noroc în relaţia de cuplu!

În această săptămână, țara noastră este poziționată sub influența dorsalei Anticiclonului Azoric, ceea ce va însemna un regim de presiune ridicată.

De asemenea, vor fi circulații ale maselor de aer, care aduc un aer mai rece decât normalul perioadei. Chiar dacă zilele de joi și vineri vor fi foarte călduroase, sâmbătă și duminică temperaturile vor scădea, simțindu-se din plin diferențele de temperatură.

Care sunt temperaturile minime

Săptămâna începe cu minime plăcute, cu valori cuprinse între 14-16 grade Celsius. În Dobrogea și pe litoral, minimele se învârt în jurul valorii de 19 grade.

Ziua de joi vine cu o încălzire puternică, unde minimele pe timpul nopții sunt de 16-18 grade. Vineri va fi cu adevărat o noapte tropicală, fiindcă cele mai mici temperaturi sunt între 20-23 grade Celsius, în special în Banat, Crișana, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea.

În Nordul Moldovei, Transilvania, Maramureș și zonele deluroase, se vor simți temperaturi mai scăzute față de celelalte zone din țară.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Care sunt temperaturile maxime

vremea iulie 2022
Prognoza meteo[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cum arată fiul lui Adrian Mutu și al Alexandrei Dinu. Mario este de nerecunoscut

Începând de joi, se încălzește în toată țara. În Banat și în Crișana putem vorbi de existența caniculei, deoarece temperaturile sunt în jur de 34 de grade. Și la munte vremea va fi mai călduroasă, fiindcă temperaturile resimțite sunt în jur de 29 de grade Celsius.

Finalul săptămânii aduce maxime destul de mari în  Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea, având maxime chiar și de 34 de grade la umbră. În restul zonelor, temperaturile se vor situa în intervalul 27-30 de grade.

Weekendul vine cu scăderea temperaturii în anumite zone. Prin Transilvania și Maramureș nu mai depășim 20 – 22 de grade iar la munte, în special pe creste, temperatura nu sare de 12-14 grade.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Duminică ne vom bucura de vreme plăcută, pentru că scăpăm de caniculă.

Astfel, vom avea în jur de 28-31 de grade Celsius, la nivelul întregii țări.

Încep precipitațiile

cum e vremea in saptamana aceasta
Vremea în această săptămână[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: „Sper să nu mor”. Vlăduța Lupău are probleme grave în sarcină

Din noaptea de dumincă spre luni, apar precipitațiile în multe zone, mai exact în sudul Moldovei, estul Munteniei, zonele montane, Banat, sudul Transilvaniei.

Săptămâna ce vine aduce ploi aproape în fiecare zi, dar sunt puține zone în care cantitățile de ploaie vor fi semnificative.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

3 Rețete de apă infuzată pe care le poți prepara foarte ușor la tine acasă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies