Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni! Se vor înregistra precipitaţii însemnate cantitativ şi temperaturi scăzute

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni! Se vor înregistra precipitaţii însemnate cantitativ şi temperaturi scăzute
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni! Se vor înregistra precipitaţii însemnate cantitativ şi temperaturi scăzute

Dacă în weekend ne-am bucurat din plin de vremea frumoasă, ca de primăvară, următoarele două săptămâni ne vor aduce vreme capricioasă. Astfel, în perioada (12 - 25 martie), la nivelul întregii ţări, se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 10 şi 18 grade Celsius, dar şi intervale cu precipitaţii însemnate cantitativ pe arii extinse, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În Banat, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme deosebit de caldă, dar ulterior temperatura aerului va fi în uşoară scădere, de la valori medii ale maximelor diurne de 18 grade în prima zi, spre 12 grade, pe 14 martie, iar apoi, vor creşte din nou, până la 16 grade pe 17 martie. Între 18 şi 20 martie vremea se va răci, însă ulterior valorile termice vor creşte uşor de la o zi la alta, astfel încât, la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, se va atinge o medie regională de 13 grade.
Temperaturile minime se vor situa între 3 şi 7 grade, în medie, în prima săptămână, cu cele mai scăzute valori pe 15 martie, iar în intervalul 18- 20 martie vor deveni uşor negative, pentru ca apoi să crească din nou, spre 3 grade la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată aproape pe tot parcursul celor două săptămâni ale prognozei, însă în jurul datelor de 12 şi 18 martie, acestea se vor semnala pe arii mai extinse şi vor fi mai însemnate cantitativ.
 
În Crişana, în prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă, deşi în primele zile valorile termice vor marca o scădere treptată. Astfel, maximele diurne, de aproximativ 19 grade la început, se vor situa în jurul a 11 grade pe 14 martie, pentru ca apoi să crească din nou, spre 14 grade, în medie, pe 17 martie.
Minimele nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, fiind în scădere de la 7 grade în prima noapte până la o valoare medie regională de două grade în dimineaţa zilei de 15 martie, iar apoi vor creşte din nou, spre 5 grade la final de săptămână. În intervalul 18- 20 martie, regimul termic va marca o scădere, iar pe parcursul ultimelor zile ale intervalului de prognoză, temperaturile se vor situa uşor sub normele perioadei, atingând pe 25 martie o medie regională de 12 grade la valorile maxime şi de două grade la cele minime.
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar în jurul datelor de 12 şi, posibil, 18 martie acestea se vor semnala pe arii extinse şi vor fi mai importante cantitativ.
 
În Transilvania, vremea se va menţine caldă pe parcursul primei săptămâni de prognoză, deşi valorile termice vor avea uşoare variaţii, fiind în scădere spre jumătatea săptămânii, apoi din nou în creştere.
Prin urmare, în acest interval temperaturile maxime se vor încadra, în medie, între 10 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general, între zero şi 4 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, se va resimţi o răcire a vremii, iar minimele nocturne vor deveni negative, însă apoi regimul termic va marca o creştere treptată, spre aproximativ 10 grade, ziua, şi zero grade, noaptea, pe data de 25 martie.
Pe tot parcursul intervalului de prognoză probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată, dar în jurul datei de 12 martie şi, posibil, 18 martie, acestea se vor semnala pe arii extinse şi vor fi mai importante cantitativ.
 
În Maramureş, primele zile ale prognozei vor fi caracterizate de temperaturi în uşoară scădere, de la 16 grade ziua şi 5- 6 grade noaptea la începutul intervalului, spre 10, respectiv zero grade, în jurul datei de 15 martie.
Va urma o creştere uşoară, cu două-trei grade, de scurtă durată însă, întrucât între 18 şi 20 martie vremea va deveni rece pentru această perioadă a anului. După această dată şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, temperatura aerului va fi în creştere de la o zi la alta, dar se va menţine uşor sub valorile climatologic normale, astfel încât, pe 25 martie, maximele diurne vor fi de aproximativ 10 grade, iar minimele nocturne vor atinge cel mult două grade, în medie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar îndeosebi în intervalele 12- 13, 16- 19ş.i 22- 25 martie, când acestea se vor semnala pe arii relativ extinse şi se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Prognoza meteo pentru doua saptamani - Primavara vine mai devreme in unele regiuni din tara

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Meteo: Toamna in toata regula. Noptile devin mai reci

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies