Cum vor funcționa școlile după cele 14 zile? Ludovic Orban vine cu răspunsuri

ludovic orban declaratii
Ludovic Orban a făcut declarații cu privire la scenariul roșu

Premierul Ludovic Orban a făcut anunțul mult așteptat de toată lumea cu privire la funcționarea școlilor și grădinițelor, după cele 14 zile de suspendare a cursurilor.

De marți, 20.10.2020, Capitala intră în scenariul roșu din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Astfel, școlile și grădinițele, atât private cât și de stat, își vor desfășura orele exclusiv online. Totuși, creșele și after-school-urile rămân deschise.

Ludovic Orban a anunțat ce se va întâmpla cu unitățile de învățământ după cele 14 zile

Chiar dacă Bucureștiul trece printr-o situație fără precedent, și anume instituirea scenariului roșu, premierul Ludovic Orban a ținut să liniștească populația și să anunțe că după cele 14 zile în care învățământul va fi exclusiv online, se va face o evaluare a situației îmbolnăvirilor  și

restricțiile pot fi ridicate.

Citeste si: Vestea așteptată de o Românie întreagă: vaccinul anti-COVID iese de pe linia de producție!

corona scenariu rosu
Capitala intră în scenariul roșu.[Sursa foto: PixaBay]

”Se va face o evaluare, tot în același mod, a numărului de cazuri pe ultimele 14 zile, pentru că de asta se instituie pentru o perioadă de 14 zile acest set de măsuri aferente depășirii indicelui de 3 la mie.

În cazul în care indicele scade sub 3 la mie, automat se reiau activițile care au fost sub restricție. Nu am considerat că se poate relua activitatea după un interval mai scurt”, a menționat Ludovic Orban.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: În ce condiţii se poate închide Bucureştiul, de fapt? Scenariul pregătit de Guvern pentru Capitală

Creșele și after-school-urile vor funcționa în regim normal

”Reglementările privitoare la situația modului de organizare a procesului educațional, se referă la învățământ și la preșcolari. Cele 2 trepe, 1 și 3 la mie, nu afectează desfășurarea altor activități, cum ar fi activitățile în creșe și after-school”, a mai adăguat premierul.

Având în vedere situația actuală, autoritățile recomandă respectarea cu strictețe a măsurile de răspândire a virusului SARS-CoV-2.

premierul ludovic orban
Ludovic Orban a vorbit despre scenariul roșu în care se află Capitala la momentul actual[Sursa foto: Captură KANAL D]

Deși purtarea măștii de protecție este recomandată atât în spațiile închise cât și în spațiile deschise, există oameni care încă nu respectă regulile. 

Citeste si: Raed Arafat, apel neașteptat către români: „Să nu mai apeleze la 112 pentru a fi testați”

De aceea, medicii fac apel către populație și îi roagă să respecte măcar un minimum de igienă personală pentru a se feri de virusul COVID-19.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Maria Ghiorghiu, profeţie cutremurătoare: "Să ne confruntăm cu o foamete la nivel mondial"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies