Cunoaste-te pe tine insuti! Cum sa-ti controlezi emotiile negative

Cunoaste-te pe tine insuti! Cum sa-ti controlezi emotiile negative
Cunoaste-te pe tine insuti! Cum sa-ti controlezi emotiile negative

Esti o persoana emotiva, usor de impresionat? Foarte bine. Sentimentele umane, pozitive sau negative, joaca un rol extrem de important in viata noastra dar de multe ori produc efecte care ne intorc viata cu susul in jos.

Cum faci sa iti controlezi emotiile astfel incat sa nu te faci de ras izbucnind in plans in momentul in care seful te da afara sau sa nu il iei la palme pe colegul care te scoate din sarite? Cheia este in mainile tale: totul este sa vrei cu adevarat sa te controlezi si sa te autoeduci in acest scop. Cum?

Fii sincer cu tine insuti

Acesta este primul pas: sa recunosti ca ai o problema care te framanta. Daca vei incerca sa te prefaci ca nu te deranjeaza nimic, intr-o zi o sa rabufnesti de o sa te miri tu insuti de intensitatea reactiei tale. Cu alte cuvinte, daca esti trist, extrem de ingrijorat, sau cumplit de gelos, nu nega acest lucru.

Apoi, intreaba-te sincer care este motivul si vezi daca nu cumva poti sa elimini singur aceasta cauza a nemultumirii tale.

Ai putea avea o discutie cu colegul care te deranjeaza, in care sa ii explici ce se intampla si sa stabilesti niste limite. Sau ai putea discuta cu iubita, incercand sa ii arati cat de mult te irita conversatiile ei nocturne pe messenger cu alte persoane.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

MANTRA saptamanii 24-30 septembrie 2018 pentru fiecare ZODIE, marca LOUISE HAY

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies