Cuplu: rămânem împreună de dragul copiilor? Ce spune psihologul

Cuplu: rămânem împreună de dragul copiilor? Ce spune psihologul
Cuplu: rămânem împreună de dragul copiilor? Ce spune psihologul

Deseori, chiar dacă un cuplu nu mai funcţionează, partenerii aleg să rămână împreună pentru copii. Mamele spun că nu vor să îşi lase copilul fără tată, dar impactul asupra lor şi asupra progeniturilor este uriaş. Câteva consecinţe ale acestei decizii sunt limpezite de psihoterapeută Domnica Petrovai.

Ne-am agăţat de un partener despre care ştiam că este indisponibil? Ştiam că are probleme, dar le-am trecut cu vederea? („Ştiam că este un afemeiat, dar am crezut că se schimbă pentru mine, că mă iubeşte.“) Care este motivul?

Sau relaţia s-a deteriorat în timp? Să nu uităm de stigma asociată cu divorţul, de statul femeii „divorţate cu copii“, „pe care nimeni nu o mai ia“, cu multe griji şi necazuri, probleme financiare şi resurse limitate de timp.

Toate astea fac şi mai dificilă decizia de a ieşi din relaţie. Două treimi dintre adulţi au un model disfuncţional de personalitate, pe care „iubirea nu îl vindecă“.

Şi nu poţi întră intr-o relaţie cu fantezia că poţi să rezolvi tu problemele psihiatrice ale partenerului sau dependenţele, că îl poţi sprijini, că poţi să-i fii alături dacă este ajutat de un specialist, cu un tratament adecvat.

O altă cauza a numărului mare de relaţîi abuzive este lipsa unor modele sănătoase de iubire.

Câţi dintre noi au trăit sau au văzut cupluri care s-au iubit frumos, sănătos, cu respect, apreciere, afecţiune toată viaţă lor? Avem nevoie, în societate, de modele, să învăţăm de la ele, cuplurile frumoase să devină mentori pentru alţii.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

A şasea cea mai răspândită formă de cancer ucide anual peste 2.500 de români

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies