Cura cu pepene verde. Cum se ține și ce beneficii are pentru organism

dieta pepene verde
dieta pepene verde

Toată lumea adoră pepenele verde, nu doar pentru gustul excepțional, ci și pentru faptul că ne răcorește în timpul zilelor toride. Vara este perioada în care nu mâncăm atât de mult și ne dorim și să scăpăm de kilogramele în plus. Află din acest articol care este cura cu pepene verde.

Pepenele verde, cunoscut și sub numele de lubeniță în unele zone, este fructul preferat al multora, pentru aroma dulce și pentru faptul că este reviogorant. De asemenea, pepenele verde este recunoscut pentru multiplele sale beneficii pentru sănătate. Fiind alcătuit majoritar din apă, pepenele verde este ideal în diete. Descoperă din rândurile de mai jos cum se ține cura cu pepene verde, dar și care sunt beneficiile sale uimitoare pentru organism.

Cum se ține cura cu pepene verde

Citește și: 6 cele mai bune alimente de mâncat pentru a vă întări sistemul imunitar

cura pepene verde
cura pepene verde[Sursa foto: freepik]

Citește și: 10 sfaturi eficiente pentru o piele curată

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Cura cu pepene verde este simplă și ușor de urmat, fiind ideală pentru cei care doresc să-și îmbunătățească sănătatea și să-și detoxifice organismul, dar și să scape de kilogramele în plus. În primul rând, pentru ca dieta să fie eficientă, trebuie să alegi pepeni pepeni verzi proaspeți, bine copți și fără pete sau lovituri. Asigură-te că pepenele este dulce și suculent, pentru a te bucura la maximum de gustul excelent.

În funcție de dorința asupra rezultatelor, dar și a stării de sănătate, această cură poate dura de la 3 zile până la o săptămână. Este recomandat ca la început să urmezi cura timp de 3 zile, iar ulterior să o ții timp de 5-7 zile. Pe parcursul dietei, pepenele verde va fi alimentul principal. Tot ce trebuie să faci este să consumi pepene verde de 3-4 ori pe zi, în cantități generoase, fiindcă acest fruct îți va înlocui toate mesele.
În cazul în care vrei doar să faci o detoxifere a organismului, nu și să slăbești, poți să consumi și alte fructe și legume proaspete, însă pepenele verde trebuie să rămână alimentul principal. Hidratarea este esențială în acest proces. Pepenele verde conține multă apă, dar este important să bei și apă plată sau ceaiuri neîndulcite, pentru a-ți menține corpul hidratat.

Beneficii și contraindicații

cura de slabire cu pepene verde
cura de slabire cu pepene verde[Sursa foto: freepik]

Detoxifierea este principalul beneficiu pe care îl vei observa după ce vei urma această dietă. Pepenele verde are un conținut ridicat de apă, care ajută la eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, te vei simți mult mai hidratat, deoarece consumul de pepene verde ajută la menținerea unui nivel optim de hidratare. Fiind sărac în calorii și bogat în fibre, pepenele verde poate ajuta la pierderea kilogramelor în plus.

Totuși, există și câteva contraindicații pentru zilele când urmezi dieta. Este important să nu faci activități fizice intense, deoarece această dietă este săracă în calorii și proteine și nu vei avea energia necesară. În schimb, poți să recurgi la yoga sau la plimbări. Dieta nu este recomandată celor ce suferă de diferite probleme de sănătate sau celor ce au imunitatea scăzută. Cu toate că sunt rare alergiile la pepene, în cazul în care știți că aveți această afecțiune, este mai bine să evitați această cură.

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Câte calorii are pepenele verde

 pepene verde
pepene verde[Sursa foto: freepik]

Pepenele verde este un aliment sărac în calorii, ceea ce îl face ideal pentru diete și cure de detoxifiere. În general, 100 de grame de pepene verde conțin aproximativ 30 de calorii. Acest fruct are atât de puține calorii datorită conținutului ridicat de apă. De asemenea, este un aliment voluminos și sățios, perfect pentru menținerea unui aport caloric redus. Spre deosebire de alte fructe ce au un conținut ridicat de zahăr în ele, pepenele verde este ideal din acest punct de vedere și este perfect pentru cei care vor să aibă o alimentație sănătoasă sau să slăbească. Cura cu pepene verde este o cură eficientă, potrivită pentru zilele toride de vară, cu rezultate vizibile în scurt timp.

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

5 metode prin care poți să îți menții inima sănătoasă. Obiceiurile zilnice vor face diferența!

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies