10 sfaturi eficiente pentru o piele curată

10 sfaturi eficiente pentru o piele curată
10 sfaturi eficiente pentru o piele curată

Există anumite sfaturi pe care le puteți lua în considerare, astfel încât să aveți pielea mai curată. Însă știați care sunt acestea?

Aflați din rândurile următoare, care sunt aspectele de care ar trebui să țineți cont, pentru a vă asigura că pielea va rămâne curată pentru un timp mai îndelungat.

10 sfaturi eficiente pentru o piele curată[Sursa foto: freepik]

1. Rămâi hidratat

Imaginați-vă pielea ta ca o prună delicioasă, plină de ulei și perfectă. Se transformă într-o prună dacă nu are apă. Bea apă ar putea fi cel mai vechi truc din carte, dar are un motiv pentru care este un clasic.

Toxinele care doresc să-ți atenueze strălucirea sunt eliminate prin hidratare, care menține celulele pielii fericite. Pentru a te menține hidratat în timpul jocului, limitează consumul de opt pahare pe zi și consumă alimente care conțin o cantitate mare de apă.

2. Alegeți cu înțelepciune produsele de îngrijire a pielii

Cercetați produse care sunt specifice tipului tău de piele. Oamenii care au pielea uscată caută hidratanți care sunt bogați în acid hialuronic.

În plus, mantra ta ar trebui să fie liniștitoare, fără parfum și pentru persoanele cu piele sensibilă. Amintiți-vă că potrivirea cu pielea dvs. este mai importantă decât costul. Conform National Library of Medicine, utilizarea generală a produselor cosmetice a fost asociată negativ cu acneea post-adolescentă, în sensul că unele produse cosmetice pot provoca acnee. 

Citește și: Mătreață? Iată cum să scapi de ea rapid și eficient

10 sfaturi eficiente pentru o piele curată[Sursa foto: freepik]

Citește și: De ce ar trebui să introduci sauna în viața ta. Beneficiile și secretele terapeutice pe care le are această rutină

3. Menține o dietă echilibrată

Alimentele pe care le consumi sunt aceleași cu pielea ta! A mânca fast-food gras este ca și cum ai face o petrecere grasă și te aștepți să nu te prăbușești.

O combinație de legume, fructe și proteine slabe vă tratează corpul în mod adecvat. Mulți dintre cei mai buni muguri ai pielii tale sunt vitaminele A, C și E, precum și omega-3 din pește, care ajută la combaterea inflamației și la menținerea pielii ferme și tinere.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

4. Rutină consecventă de îngrijire a pielii

În timp ce pielea ta se bucură de rutină, consecvența este esențială. Curățați-vă pielea, hidratați-o și aplicați protecție solară. Pentru a-ți menține bariera puternică, spală-ți fața în fiecare seară, hidratează-te și nu ieși niciodată fără un factor de protecție solară (SPF), indiferent dacă este soare sau ploaie. Tratează aceste etape ca pe o procedură de spălare a dinților.

piele curata
10 sfaturi eficiente pentru o piele curată[Sursa foto: freepik]

5. Exfoliere regulată

Exfolierea este arma ta secretă pentru a combate celulele moarte ale pielii care prosperă și astupe porii. Nu exagera, excesul vă poate distruge pielea. Pentru a menține pielea netedă fără a provoca o rebeliune a pielii, folosește un scrub blând sau un exfoliant chimic o dată sau de două ori pe săptămână. Conform Healthline, acumularea de celule moarte pe față poate face ca pielea să pară ternă, descuamată sau îmbătrânită prematur.

10 sfaturi eficiente pentru o piele curată[Sursa foto: freepik]

6. Evitați să vă atingeți fața

Îndepărtați mâinile de pe față! Poți transmite bacterii și uleiuri de pe degetele tale de la vârful degetelor la față. Pentru a preveni erupțiile nedorite, păstrați o igienă bună a mâinilor și țineți-le departe de porii prețioși.

activitati sanatoase pentru o piele curata
10 sfaturi eficiente pentru o piele curată[Sursa foto: freepik]

7. Gestionați nivelurile de stres

Stresul dăunează pielii. Poate provoca erupții, roșeață și iritație dacă interferează cu hormonii tăi. Găsește-ți zen-ul practicând yoga, meditație sau orice altceva care te ajută să te calmezi. Amintiți-vă că atunci când ești în pace, pielea ta este în pace, de asemenea.

Citește și: Ce avere are, de fapt, Dan Puric: „Mergem la bancă să arăt conturile”. Actorul a dezvăluit ce a făcut în paralel cu teatrul- kanald.ro

Citește și: TEST IQ: Ecuația care poate fi rezolvată doar de genii în 10 secunde- stirilekanald.ro

10 sfaturi eficiente pentru o piele curată[Sursa foto: freepik]

8. Dormi suficient

Somnul de frumusețe este o necesitate pentru îngrijirea pielii tale. Stresul este o opțiune pentru o piele strălucitoare, dar lipsa de somn o face. Există nevoie de șapte până la nouă ore de somn de înaltă calitate pentru a oferi pielii timp să se repare și să se regenereze peste noapte.

remedii pentru un ten curat
10 sfaturi eficiente pentru o piele curată[Sursa foto: freepik]

9. Protejați pielea de expunerea la soare

Pielea netedă este principalul inamic al daunelor solare. Provoacă îmbătrânirea prematură, pete întunecate și probleme de piele mai grave. Când ești la soare, alege o cremă de protecție solară cu cel puțin SPF 30 și reaplică-o la fiecare două ore. Considerați-l ca o protecție împotriva razelor ultraviolete.

10. Rămâi activ

Stimulați fluxul de sânge pentru o piele mai sănătoasă făcând exerciții! Exercițiile fizice regulate îmbunătățesc circulația, ceea ce ajută la hrănirea celulelor pielii și la menținerea lor vitală. Celulele de lucru din întregul corp, inclusiv pielea, primesc oxigenul și substanțele nutritive din sânge. Fluxul sangvin ajută celulele care lucrează să elimine deșeurile, inclusiv radicalii liberi, pe lângă furnizarea de oxigen. Pentru a vă menține porii curați, vă rugăm să vă curățați fața după ce transpirați.

rutina pentru o piele curata
10 sfaturi eficiente pentru o piele curată[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

De ce ar trebui să introduci sauna în viața ta. Beneficiile și secretele terapeutice pe care le are această rutină

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Drama neștiută a actriței Ileanei Stana Ionescu! Coșmarul casei din Pipera: ”Au furat și au plecat”

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Alexandra se sărută cu Gagea, dar plânge pentru Patrick! Aflați cum va reacționa Gagea și ce se va întâmpla în Casa iubirii, marți, 2 iulie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies