Da, exista viata dupa divort. Iata ce spun specialistii

Da, exista viata dupa divort. Iata ce spun specialistii
Da, exista viata dupa divort. Iata ce spun specialistii

Divortul nu mai este un subiect tabu in zilele noastre, iar supravietuirea cuplurilor este din ce in ce mai dificila. Insa exista viata si dupa divort, oricat de greu ti-ar fi sa crezi asta.

Cativa cercetatori americani au avut rabdarea sa urmareasca 80 de cupluri casatorite de 5 ani, o perioada de 14 ani. Dupa 4 ani de studiu, 7 cupluri divortasera. Dupa alti 10, 13 ani nu mai erau impreuna. Expertii au creionat imediat profilul perechilor cu risc ridicat de divort: cele care se cearta intruna si cele care, din contra, abia comunica.

Acelasi studiu a identificat si cele doua perioade „fragile” – primii 7 ani de (a)casa perioada in care se produc cele mai multe separari si a doua, undeva, in jurul a 14 ani de la nunta.

Psihologii ar avea o explicatie – copiii cresc, parintii nu le mai poarta atatea griji, asa ca au mai multa vreme sa reflecteze la relatia lor si sa faca un bilant conjugal. Cercetatorii avanseaza chiar o legatura intre cele doua tipuri „predispuse” la divort – certaretii si non-comunicativii – si aceste doua perioade. Cei care o tin numai intr-un conflict se despart in primii ani ai mariajului, cei care sunt distanti, dupa 14 ani de viata in comun.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Hipotiroidismul duce la creşteri în greutate. Motive mai puţin ştiute pentru care ne îngrăşăm

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies