Dacă fumezi slăbești? Iată care este adevărul

Dacă fumezi slăbești? Iată care este adevărul
Dacă fumezi slăbești? Iată care este adevărul

Fumatorii deseori isi cauta justificare pentru comportamentul lor, deseori mintindu-se singuri in privinta fumatului.

Dacă fumezi slăbești? Iată care este adevărul. Fumatorii deseori isi cauta justificare pentru comportamentul lor, deseori mintindu-se singuri in privinta fumatului. Acestia gandesc ca vei fi mai slab daca fumezi. Realitatea este insa complet diferita. Fumatul este daunator sanatatii si nimic din compozitia sa nu aduce vreun beneficiu corpului. Fumatul reprezinta una din principalele cauze de imbolnavire si deces la nivel mondial. Dar ratele in crestere ale obezitatii au depasit fumatul ca principal factor de risc independent care contribuie la sanatatea precara.

Dacă fumezi slăbești? Iată care este adevărul
Dacă fumezi slăbești? Iată care este adevărul[Sursa foto: PixaBay]

Fumatul chiar ajuta la slabit?

Cel mai rau lucru pe care poti sa il faci este sa combini fumatul cu obezitatea. Vei experimenta un pericol major pentru sanatate care reduce speranta medie de viata cu 13 ani, fata de nefumatorii care au o greutate sanatoasa. Lăsând deoparte riscurile de necontestat pentru sănătate ale fumatului, există vreo credibilitate pentru afirmația fumătorilor că obiceiul lor ajută la menținerea greutății sub control?

Pe termen scurt, nicotina poate sa creasca capacitatea organismului de a arde energie si are un efect mic asupra reducerii apetitului. Insa ceea ce este important este greutatea fumatorului pe durata unei perioade mai mari.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Paradoxal, cine fumează mult riscă și să devină obez

Studiile efectuate in domeniu au demonstrat ca fumatorii nu isi controleaza greutatea mai bine decat nefumatorii.

În mod surprinzător, fumătorii înrăiți iau mai mult în greutate decât persoanele care fumează puțin. Rezultatul este dat de combinatia unui nivel scazut de activitate, dieta saraca in nutrienti si alcoolul. Toate aceste elemente combinate sunt principalii vinovati ai obezitatii si acest stil de viata deseori se concentreaza in jurul fumatorilor inraiti.

Dacă fumezi slăbești? Iată care este adevărul
Dacă fumezi slăbești? Iată care este adevărul[Sursa foto: PixaBay]

Renuntarea la fumat. Risc de ingrasare mic

Daca va ganditi la riscul de ingrasare post fumat, ei bine, e cazul sa descoperiti ca aceste ganduri sunt nefondate si nesustinute de stiinta.

Cei care renunță pe termen lung câștigă, în medie, între trei și cinci kilograme, într-un interval de zece ani după ce au oprit fumatul. Riscul de a lua în greutate este cel mai mare în primii doi ani, imediat după renunțare, și pare să scadă ulterior. Asta insa nu reprezinta o motivatie pentru a continua sa fumezi. Riscurile legate de sanatate nu trebuie neglijate cand vine vorba despre fumat. Exista un risc crescut de a dezvolta anumite tipuri de cancer atunci cand fumezi.
In plus, bolile metabolice plaseaza fumatul in coada listei modalitatilor de a controla greutatea. Micile modificări ale dietei și ale activității fizice pot compensa, cu ușurință, puținele kilograme acumulate, de-a lungul mai multor ani după ce ați renunțat la fumat.

Citeste si: Vrei sa scapi de fumat? Ai aici ajutor

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Situația pe care Bogdan a vrut să o lămurească cu Denisa în Camera Roșie. De ce s-a enervate tânăra? „Bogdan, oprește-te că te duci în alt film!”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies