De ce doare o despărțire. „Trebuie să înțelegem că vom fi afectați și fizic și mental și emoțional și energetic.”

De ce doare o despărțire
De ce doare o despărțire. „Trebuie să înțelegem că vom fi afectați și fizic și mental și emoțional și energetic.”

Află din rândurile următoare de ce doare o despărțire și cum să depășești eficient acest eveniment neplăcut din viața ta.

O despărțire cu siguranță nu este cel mai plăcut moment din viața nimănui, indiferent de cât de lungă a fost relația sau care sunt sentimentele rămase în urma separării. Cu atât mai mult, dacă nu știm să gestionăm corect situația, o despărțire poate să doară mai mult decât ne-am fi așteptat.

Potrivit unor studii, este nevoie de cel puțin un an ca să ne vindecăm după o despărțire.

În cazul relațiilor mai intense și lungi, specialiștii susțin că este nevoie de un an pentru fiecare 5 ani de relație. De asemenea, susțin că nu o să doară pe tot parcursul acestei perioade, dar este important să ne acordăm acest timp pentru a trece corect peste relația care s-a sfârșit.

În cadrul unei emisiuni, Gabriela Saulea, psiholog specializat în terapia de cuplu, a explicat ce înseamnă o despărțire din punct de vedere emoțional și ce trebuie să facem ca să depășim eficient acest eveniment dificil.

De asemenea, a explicat care sunt comportamentele care ne fac mai mult rău decât bine după separare și cum le putem evita.

De ce doare o despărțire

Citește și: Ce presupune procedura de divorț. „S-au rupt niște lucruri în relațiile de familie”

De ce doare o despărțire

Potrivit specialistului în domeniu, despărțirea are un impact puternic asupra noastră pe mai multe planuri.

Trebuie să înțelegem că vom fi afectați și fizic și mental și emoțional și energetic. În clipa în care aflăm de ceva care ne deranjează, de o ruptură într-o relație care a fost semnificativă și lungă, se simte ca un infarct miocardic. Durerea pe care o simțim la nivel fizic este reală. Dincolo de partea fizică, mai este și o parte mentală. Trebuie să înțelegem că atunci când trecem printr-o despărțire, vom trece și printr-o perioadă de doliu.

Se cheamă doliu de pierdere .”, explică specialistul în domeniu.

Astfel, trebuie să acceptăm această durere și să încercăm să ne vindecăm. Specialistul în domeniu ne recomandă să nu așteptăm să treacă timpul în speranța că ne vom vindeca pentru că este posibil să dureze foarte mult această perioadă de vindecare, dacă nu facem nimic ca să ne ajutăm. De asemenea, acest proces va durea mai tare, dacă nu urmăm anumiți pași pe care trebuie să-i parcurgem după despărțire.

Care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgem după despărțire

Citește și: Cum identificăm relațiile toxice? „Există și un capăt de linie”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgem după despărțire

Potrivit specialistului în domeniu, o persoană care iese dintr-o relație, trece prin mai multe etape: negarea, furia, negocierea, depresia și acceptarea.

Trebuie să conștientizăm în ce etapă ne află și să acționăm în funcție de aceasta.

În primul rând, trebuie să știu în ce etapă sunt. Dacă sunt în etapa de furie, trebuie să-mi manifest furia într-un mediu controlat. Când sunt în depresie accept că sunt într-o stare patologică și am nevoie de ajutor .”, spune specialistul în domeniu.

De asemenea, trebuie să înțelegem că aceste etape sunt normale și să le acceptăm așa cum sunt.

De asemenea, trebuie să nu ne sfiim să cerem ajutorul persoanelor din jur și să verbalizăm despre sentimentele noastre.

Potrivit unui studiu, după o despărțire, bărbații suferă mai mult pentru că nu verbalizează, spre deosebire de femei. Astfel, specialistul în domeniu ne recomandă să vorbim despre sentimentele noastre, atât cu persoanele din jurul nostru, cât și cu un specialist în domeniu.

De durut, doare oricum.Cel mai bine se tratează prin vorbire, terapia prin vorbire.”, explică specialistul în domeniu.

3 pași care te ajută să treci mai repede peste o despărțire

Citește și: Cum te vindeci rapid după o despărțire. „Există o singură strategie care funcționează”

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

3 pași care te ajută să treci mai repede peste o despărțire

1. Nu-l contacta

Este foarte important ca după ce te separi de persoana respectivă, să încerci pe cât posibil să nu o contactezi. În măsura în care se poate, trebuie să încercăm ca măcar o perioadă să evităm orice discuție cu persoana respectivă.

2. Îndepărtează tot ce îți amintește de el

La începutul despărțirii este recomandat să uiți pentru o perioadă de cel care ți-a fost partener. Astfel, trebuie să îndepărtezi toate lucrurile care îți amintesc de el și să încerci să aduci lucruri noi în viața ta.

3. Începe o viață nouă

Energetic, suntem într-o vibrație proastă și atunci avem nevoie de noutate în viața noastră. Odată ce am ieșit dintr-o relație, este greșit să rămânem acolo și să rulăm gânduri din trecut. În permanență trebuie să mă duc către ceva nou în așa fel încât viața noastră să se schimbe.”, explică specialistul în domeniu.

De asemenea, ne recomandă să evităm relațiile pansament.

Nu ar trebui ca acceptarea să fie legată de prezența cuiva din exterior. Nu este recomandat să intri într-o relație după divorț. Recomandarea mea este, câteva luni de zile, lasă-ți-le ție. Intră într-o relație cu tine însuți. Stai de vorbă cu tine și cunoaște-te .”, spune specialistul în domeniu.

Tot ea ne asigură că în cele din urmă, vom trece peste despărțire, iar următorul partener va fi mult mai potrivit dacă parcurgem corect pașii unei despărțiri.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cum îi explicăm adolescentului că părinții divorțați au o altă relație? "Copilul trebuie să înțeleagă situația și să fie conștient că părintele este fericit și în siguranță.'

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies