Toxina botulinică se află pe primul loc în topul alegerilor românilor atunci când vine vorba de estetică medicală.
Piața de acid hialuronic din România depășește 7,5 milioane de euro, în timp ce piața de toxină botulinică este de aproximativ 5 milioane de euro, conform unuia dintre cei mai mari producători din piața de estetică medicală.
Ce este mai îngrijorător este vârsta de la care femeile încep să apeleze la astfel de intervenții, acestea recurgând la toxina botulinică încă de la vârsta de 25 de ani, tocmai când pielea este tânără, elastică și nu necesită astfel de proceduri.
"Este foarte facil și natural să zâmbești relaxat si mulțumit de tine când tenul îți strălucește de sănătate, ești înarmat cu tinerețe, este o resursă inegalabilă. Însă a face același lucru când anii au trecut peste tine cu aceeași seninătate este într-adevăr o reală provocare! Pe lângă starea de bine fizică, trebuie menționată și starea de bine psihică, iar de multe ori între cele două există o strânsă legătură, căci există persoane care nu vor putea fi
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Medicii psihologi avertizează că efectele adverse post operații in cazul unei intervenții estetice nu sunt doar de natură fizică, ci și de natură psihică, pacientii suferind de multe ori depresii acute din cauza rezultatului nemulțumitor sau al schimbării prea mari a fizionomiei, cel mai bun exemplu în acest ultim caz fiind rinoplastiile, căci odată cu modificarea nasului, se schimbă întreaga fizionomie a feței, iar în cazurile cele mai grave, persoanele efectiv nu se mai recunosc în oglinda.
Ridurile îți spun povestea vieții
Experiențele se întipăresc in trăsături, în privire. Trăsăturile tale spun o poveste, povestea ta de viață. Felul în care fizionomia se modifică odată cu trecerea timpului este o marturie a femeii care ai devenit, maturitatea este un triumf, o medalie culeasă pentru cucerirea anilor, a experiențelor, a emoțiilor ce ne definesc ca femei mature.
O idee redundantă apare constant în discursul celor ce susțin dezvoltarea personală, aceea a acceptării de sine, fix așa cu suntem, fără a mai încerca să mai schimbăm un fir de păr.
Acceptarea este o etapă ce succede negarea, rezistența. A nega și a ne opune felului autentic în care suntem este un proces ce consumă foarte multă energie și nervi. Este un stres constant faptul de a refuza cum arătăm, ce simțim, ce dorim cu adevărat. Acceptarea asta despre care tot citim în articole, cărți, cursuri, tutoriale aduce cu sine un alt proces despre care nici nu știam ca ne dorim așa de mult să se întâmple- RELAXAREA...
Am observat o diferență flagrantă a esteticii femeilor mature din România comparativ cu femeile trecute de 55 de ani din alte tări. Firește, diferențele de venit pot fi una din cauze, sau nivelul de educație, sau pur și simplu lipsa de inters estetic. Însă relaxarea și naturalețea cu care o femeie care îți acceptă vârsta și ridurile sunt absolut cuceritoare.
Va provocăm să fim cu toate autentice, reale, zâmbitoare din suflet, să ne acceptăm așa cum suntem, fără judecăți, remușcări sau reproșuri!