De ce e bine să se consume pește de Revelion 2023. Ce nu trebuie să lipsească de pe masă, și ce alimente sunt interzise

De ce e bine să se consume pește de Revelion 2023. Ce nu trebuie să lipsească de pe masă, și ce alimente sunt interzise
De ce e bine să se consume pește de Revelion 2023

De Revelion 2023 se consumă pește, tradiția fiind respectată cu sfințenie încă din cele mai vechi timpuri. Iată ce se mai mănâncă în noaptea dintre ani, dar și care sunt alimentele interzise!

Tradiția spune că în noaptea dintre ani, de pe masă nu trebuie sub nicio formă să lipsească câteva alimente, printre ele aflându-se și peștele sau rețetele pe bază de pește. Iată de ce se mănâncă pește de Revelion, ce alte alimente ar trebui mâncate pentru a avea noroc, dar și ce nu se consumă deloc în noaptea dintre ani. 

Motivul pentru care se consumă pește de Revelion 2023

Pentru masa festivă de Revelion, românii cunosc foarte bine faptul că sunt nevoiți să cumpere și pește sau diferite preparate care să îl aibă la bază. Există o superstiție veche care zice că imediat după miezul nopții, oamenii trebuie să mănânce măcar o bucățică de pește, deoarece se crede că așa cum peștele înoată prin apă, strecurându-se printre obstacole, așa și omul va putea să depășească toate problemele care pot să apară în anul ce vine și va fi ferit de necazuri. Așadar, este important ca peștele să fie primul preparat consumat

în noul an, motiv pentru care se mănâncă după ora 00:00, imediat ce se face trecerea în anul nou. Despre persoanele care mănâncă pește de Revelion 2023 se spune că vor avea parte de noroc, vor fi ocoliți de probleme și nimic nu le va putea sta în cale.

Citește și: Masa festivă de Revelion 2023. Meniul ideal pentru Noaptea dintre Ani!

De ce e bine să se consume pește de Revelion 2023[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce să pui în salata de icre pentru a ieși pufoasă și aerată. Secretul bucătarilor pricepuți a fost dezvăluit

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion

În fiecare an, pe lângă rețetele tradiționale pregătite de gospodine înainte de sărbători, de pe masa festivă nu ar trebuie să lipsească sub nicio formă câteva alimente.

Mai precis, se spune că e bine ca de Revelion 2023, pe masa de sărbătoare să fie puse fructe rotunde. Așadar, este vorba despre mere, portocale, mandarine, clementine sau orice alt fruct care are o formă rotundă. Tradiția spune că această formă sferică simbolizează ideea de continuitate și că astfel pot fi atrase norocul și succesul. Astfel, nici rodia nu ar trebui să lipsească de pe masa de Revelion 2023.
Culoarea roșie a fructului atrage energiile pozitive și simbolizează belșugul.

Citește și: Cât timp se păstrează salata de boeuf la frigider, precum și celelalte alimente de la Crăciun. Mulți români fac această greșeală

De ce e bine să se consume pește de Revelion 2023[Sursa foto: freepik]

Citește și: Revelion romantic în doi. 3 destinații de vis pentru cupluri

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

De Revelion se consumă și struguri, mai exact 12 boabe la miezul nopții, câte una pentru fiecare lună a anului. Se crede că această tradiție aduce belșug și că persoanele care vor face acest lucru vor avea parte de noroc la bani în anul ce vine, mai ales dacă își pun și o dorință la miezul nopții. Pe lângă pește, de Revelion 2023 se mănâncă și carne de gâscă. Se spune că cei care vor consuma acest tip de carne vor pluti printre probleme la fel cum face gâsca pe apă.

Alimente interzise în noaptea de Revelion 2023 

Când vine vorba despre alimentele care nu trebuie consumate în noaptea de Revelion, tradiția spune că există o singură regulă: nu se mănâncă pui sau preparate care să conțină carne de pui. Este o superstiție conform căreia găina este cea care răscolește pământul și astfel împrăștie norocul, acesta fiind motivul pentru care nu e bine să fie consumată carne de pui de Revelion 2023.

Citește și: Totul despre depresia de sărbători

De ce e bine să se consume pește de Revelion 2023[Sursa foto: freepik]



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Ce să pui în salata de icre pentru a ieși pufoasă și aerată. Secretul bucătarilor pricepuți a fost dezvăluit

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies