De ce este bine să îți speli părul cu bicarbonat de sodiu. Cel mai simplu și rapid truc pentru un plus de strălucire

De ce este bine să îți speli părul cu bicarbonat de sodiu
De ce este bine să îți speli părul cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are multe beneficii și pote fi utilizat atât în bucătărie, cât și în îngrijirea personală. Află de ce este bine să îți speli părul cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu  este, fără îndoială, unul dintre cele mai întâlnite produse din casele oamenilor. De obicei, este folosit în bucătărie, pentru prăjituri sau aluaturi, dar are și multe alte utilizări suplimentare precum cele de uz casnic  sau pentru sănătate. De asemenea, acest ingredient poate fi folosit și în șamponul pentru păr, iar rezultatul va fi uimitor.

Citeste si: Trucul simplu inspirat de la Kate Middleton a făcut înconjurul lumii! Ce face Ducesa de Cambridge pentru a arăta mai tânără de fiecare dată

De ce este bine să îți speli părul cu bicarbonat de sodiu
De ce este bine să îți speli părul cu bicarbonat de sodiu[Sursa foto: Pexels]

Ce se întâmplă dacă îți speli părul cu bicarbonat de sodiu

Dacă își dorești ca părul tău să fie strălucitor și puternic, folosește bicarbonat de sodiu în rutina de îngrijire a acestuia. Tot ce trebuie să faci este să pui patru linguri de bicarbonat de sodiu într-o cană, iar mai apoi să adaugi câteva picături de ulei esențial. Compoziția se amestecă bine până devine ca o pastă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Aplică bicarbonatul de sodiu pe părul uscat sau umed și lasă-l să acționeze preț de 10-15 minute, iar mai apoi clătește cu apă călduță. Tratamentul este foarte eficient pentru eliminarea sebumului, dar și în hidratarea părului.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu poate fi adăugat și în șamponul pe care îl folosești.

Ingredientul te ajută să scapi de mătreață sau de mâncărimi la nivelul scalpului.

Citeste si: Ce se întâmplă dacă pui piper în mașina de spălat. Trucul pe care toate gospodinele trebuie să îl afle

La ce este bun bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are multe utilizări, printre acestea numărându-se și albirea dinților sau ameliorarea arsurilor solare.

În combinație cu alte ingrediente, precum amidonul de porumb sau fulgii de ovăz, acesta poate fi și mai eficient în ameliorarea arsurilor solare. 2 căni de bicarbonat de sodiu într-o cadă cu apă caldă ar trebui să te scape de mâncărimi. Pentru zonele mai afectate se aplică o pastă concentrată de bicarbonat de sodiu.

În locul benzilor de albire a dinților se mai folosește și bicarbonatul de sodiu.

Folosit frecvent, acesta îndepărtează eficient placa bacteriană, chiar mai bine decât pasta de dinți în sine, spun medicii stomatologi.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce se întâmplă dacă pui folie de aluminiu în mașina de spălat rufe. 7 trucuri casnice pe care trebuie să le încerci

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies