De ce este nevoie de un test de toleranta la glucoza in timpul sarcinii?

De ce este nevoie de un test de toleranta la glucoza in timpul sarcinii?
De ce este nevoie de un test de toleranta la glucoza in timpul sarcinii?

Majoritatea medicilor recomanda in mod obisnuit un test de screening pentru glucoza (numit si testul de provocare a glucozei sau GCT) intre saptamanile 24 si 28 de sarcina, pentru a se verifica diabetul gestational.

Afectiunea apare din cauza imposibilitatii organismului de a secreta suficienta insulina pentru a mentine glicemia in limite normale.

Un procent intre 2 si 5% dintre femeile insarcinate dezvolta aceasta problema de sanatate, fiind una dintre cele mai frecvente in timpul sarcinii. Pentru ca nu determina simptome, testarea este singura modalitate de a afla daca suferi de aceasta boala.

Citeste si: Andreea Antonescu a dezvăluit cu cine seamănă fetiţa Andreei Bălan

GCT este conceput pentru a identifica cat mai multe femei care au aceasta problema, dar este nevoie de mai multe teste pentru a depista diabetul gestational. Astfel, un rezultat pozitiv nu inseamna ca te confrunti cu aceasta afectiune.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Doar o treime din femeile carora GCT-ul le iese pozitiv, sufera de aceasta afectiune.

Daca testul de screening a iesit pozitiv, va trebui sa faci testul de toleranta la glucoza (GTT)- un test mai elaborat care spune exact daca ai diabet gestational.

Citeste si: Medicul care a salvat-o pe Andreea Bălan, dezvăluiri tulburătoare! "Mortalitatea este foarte mare în astfel de cazuri"

Este posibil ca medicul sa te examineze mai devreme de 24 de saptamani, daca un test de urina, de rutina, arata o cantitate mare de zahar sau daca se considera ca riscul este ridicat.

Daca ai fost diagnosticata cu diabet inainte de sarcina, nu vei fi supusa unui screening. In schimb, medicul va trebui sa monitorizeze situatia pe toata perioada sarcinii.
Ce teste se fac pentru diagnosticarea diabetului gestational?

Va fi nevoie sa mergi la cabinetul medicului pentru a efectua testul. In noaptea de dinainte si in dimineata testului nu va trebui sa mananci nimic si nici sa bei apa.

Ti se va recolta o proba de sange pentru a avea un nivel de baza al glicemiei tale, pe nemancate.

Citeste si: Gigi Becali a făcut un spital pentru bolnavii de cancer: "Totul este pe gratis. Plătesc eu"

citeste continuarea pe copilul.ro



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Horoscop Lidia Fecioru – Ce avem de învățat din această viață, în funcție de Zodie

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Giani Kiriţă, fotografie de colecţie! Cum arăta cu părul mare, acum 19 ani: "Nu cred că mă recunoaşteţi! Aveam părul vâlvoi"

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies