De ce intri în aceleași relații toxice, cu persoane nepotrivite?

De ce intri în aceleași relații toxice, cu persoane nepotrivite?
De ce intri în aceleași relații toxice, cu persoane nepotrivite?

Orice femeie urmareste anumite caracteristici pe care le cauta la un potential partener.

De ce intri în aceleași relații toxice, cu persoane nepotrivite? Orice femeie urmareste anumite caracteristici pe care le cauta la un potential partener si pe care le considera atragatoare. Printre acestea se pot numara carisma, inteligenta, un fizic placut, incredere in sine, abilitati de comunicare si multe altele. Totusi, desi sunt in cautare de anumite criterii, multe femei deseori se indragostesc de persoane nepotrivite. Pur si simplu persoana cu care isi doresc o relatie, de care se simt foarte atrase, nu are nimic din ceea ce cauta ele la un partener, dar o doresc foarte mult.

Explicatia acestui comportament este una foarte simpla: atractia sexuala este o emotie. Si, la fel ca celelalte emotii, este ceva nvoluntar si nu poate fi autoimpus. Atunci cand te indragostesti de o persoana, nu o  faci pentru ca vrei tu, ci pentru ca acea persoana iti creeaza emotia de atractie sexuala. De cele mai multe ori, emotiile bat ratiunea. Chiar daca tu stii in mod rational ce anume iti place la o persoana, vei fi mereu atrasa de acei barbati care iti produc atractia sexuala, indiferent daca alegi sau nu sa intri intr-o relatie cu ei.

Relatii toxice versus relatii sanatoase

Emotiile, indiferent de natura lor, pot fi clasificate in doua mari categorii: emotii sanatoase si emotii nesanatoase. Diferenta dintre cele doua o reprezinta gradul in care emotiile nesanatoase produc stres si dizabilitate. In cuvinte simple, emotiile nesanatoase iti pot face mult rau, diminuandu-ti starea de bine si impiedicandu-te in atingerea obiectivelor. Pornind de la aceasta clasificare, atractia sexuala este o emotie, care poate fi si ea sanatoasa sau nesanatoasa, ce va aduce drept consecinte relatii sanatoase ori toxice.

De ce intri în aceleași relații toxice, cu persoane nepotrivite?
De ce intri în aceleași relații toxice, cu persoane nepotrivite?[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

De ce te indragostesti de persoane nepotrivite?

Orice om are inclinatie spre crestere si dezvoltare, insa are nevoie de anumite lucruri, ca sa reuseasca asta. Printre ele se numara nevoile emotionale, precfum dragostea, protectia si siguranta. Cand te indragostesti de o persoana nepotrivita, tu nu te indragostesti de fapt de acea persoana, ci de dorinta de a-ti indeplini nevoia emotionala pe care o ai inca din copilarie nesatisfacuta.

Esti atrasa in mod inconstient de oameni care nu iti indeplinesc nevoia emotionala, dar la care speri, in mod inconstient, ca o vor face. Asa se explica de ce, spre exemplu, femeile care nu au avut o baza sigura in copilarie, se simt atrase de barbati instabili si infideli la maturitate.

Citeste si: Cel mai important ingredient al relaţiilor de succes

Citeste si: Iubeste cand esti pregatita, nu cand esti singura

De la relatii toxice la relatii sanatoase

Pentru a sparge acest tipar, trebuie in primul rand sa il intelegi. Doar asa poti taia atractia ta pentru acele relatii toxice de care esti dependent emotional. Rezista impulsului atractiei nesanatoase de a mai sta cu persoane care iti activeaza nevoia emotionala neimplinita.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies