De ce merită să vă cunoașteți mai bine vecinii

de ce merita sa iti cunosti vecinii mai bine
De ce merită să vă cunoașteți mai bine vecinii

În unele momente, poate că nu suntem atât de dornici să ne cunoaștem toți vecinii. Însă știați de ce merită, totuși, să o faceți?

Aflați din rândurile următoare, care sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să vă cunoașteți vecinii mai bine, astfel încât să aveți o relație mai bună cu aceștia, dar și pentru a afla pe lângă ce fel de persoane locuiți.

 

Aflați cine sunt

Majoritatea oamenilor cred că sunt vecini buni și că au vecini buni.

Cu toate acestea, acest lucru nu se întâmplă în fiecare caz. Este posibil să nu ai idee cu cine locuiești de fapt alături sau peste drum de casa ta. Aflând mai multe despre vecini, poți obține informații prețioase despre cine sunt aceștia, ceea ce poate alina orice îngrijorare pe care o ai cu privire la vecini despre care nu știi prea multe sau despre care ești suspicios. Cunoașterea vecinilor poate ajuta la construirea unui sentiment de siguranță și comunitate în cartierul tău, eliminând eventualele neînțelegeri sau temeri nefondate.

Citește și: Care este relația Monicăi Tatoiu cu Dumnezeu și ce ritual are aceasta în fiecare zi? “Eu am avut un maestru care m-a învățat.”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

alege sa iti cunosti vecinii
De ce merită să vă cunoașteți mai bine vecinii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce părere are Monica Tatoiu despre femeile care își acoperă capul? „Nu are nicio treabă cu Dumnezeu. Mergeți și pupați alea, iar după aceea înjurați vecina.”

Fă-ți prieteni

Unul dintre cele mai importante motive pentru a fi vecini este că reprezintă o modalitate grozavă de a face noi prieteni. Fiindcă vecinii locuiesc aproape de tine, îți este ușor să îi vezi și să petreci timp cu ei ori de câte ori sunteți acasă. În fiecare zi, ai oportunitatea de a interacționa cu ei, fie că vă întâlniți întâmplător pe stradă, fie că vă invitați unii pe alții la o cafea sau la un grătar în curte.

Aceste întâlniri frecvente contribuie la dezvoltarea unor relații naturale și autentice, fără presiunea formalităților sociale. Unele dintre cele mai bune prietenii din lume au început între vecini. Vecinii pot deveni confidenți și parteneri de activități recreative, de la simple discuții de seară la proiecte comune de îmbunătățire a locuinței sau grădinii. Această proximitate oferă șansa de a cunoaște oamenii într-un mod profund și personal, fiind martori la viața de zi cu zi a celuilalt. 

de ce e bine sa cunosti vecinii
De ce merită să vă cunoașteți mai bine vecinii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum arată cel mai mare șarpe din România, balaurul dobrogean. Sunt exemplare care pot ajunge și la 2,5 metri- kanald.ro

Citește și: Ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu. Cutremur în cazul Caracal! Bunicul fetei aruncă bomba- stirilekanald.ro

Obțineți asistență

Cunoașterea corectă a vecinilor vă va ajuta să obțineți sprijin atunci când aveți nevoie.

Când vecinii sunt buni unii cu alții, este mult mai ușor să le ceri ajutorul, fie că ai nevoie de un împrumut, fie că trebuie să faci ceva în jurul casei care necesită mai mulți oameni. Dacă ești prieten cu vecinii tăi, știi cine este gata să te ajute atunci când este nevoie și poți face același lucru pentru ei. Astfel, se creează o rețea de sprijin reciproc, care poate fi extrem de valoroasă în momentele dificile și poate întări legăturile din comunitate.

de ce trebuie sa iti cunosti vecinii
De ce merită să vă cunoașteți mai bine vecinii[Sursa foto: freepik]

Îmbunătățiți siguranța personală și de vecinătate

Înțelegerea vecinilor poate îmbunătăți siguranța cartierului. Deoarece oamenii se îngrijesc unul de celălalt și supraveghează proprietatea celorlalți, zonele în care vecinii vorbesc adesea sunt mai sigure. A fi familiarizat cu vecinii vă poate ajuta și să vă simțiți mai sigur, deoarece veți avea o imagine mai clară despre cine ies copiii, dacă le place să petreacă timp în aer liber jucându-se cu copiii din vecinătate. Ar putea merita să sugerați crearea unui grup de supraveghere de cartier dacă doriți să vă întâlniți cu vecinii pentru a discuta despre cum să îmbunătățiți siguranța și securitatea străzii sau a zonei locale. Acest grup de supraveghere nu numai că vă va ajuta pe toți să vă cunoașteți mai bine, dar  va face posibil, ca tu să lucrezi și să colaborezi pentru a crea un loc de locuit sigur și plăcut pentru toată lumea. Este logic să-ți faci timp pentru a-ți cunoaște mai bine vecinii, deoarece sunt de obicei cei mai apropiați fizic de tine.

cunoasterea vecinilor
De ce merită să vă cunoașteți mai bine vecinii[Sursa foto: freepik]



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Alexandra și Gagea, discuție în camera roșie. Tânăra i-a povestit ce joc a făcut cu băieții. „Acum suntem liniștiți, totul este ok, dar parcă văd că mâine o luăm razna.”

Ce rechizite trebuie să cumperi urgent pentru școală

Doliu imens! A murit actorul Mihai Răducu. Colegii de breaslă sunt devastați

Ucigașul Sabinei, femeia incendiată în valiză, a cerut să fie lăsat în libertate. Motivul ireal invocat de Giani Dinu

Cum și-a cerut Daniel Iordăchioaie iubita de soție și care au fost peripețiile până la marele eveniment de ziua ei. “Doamna mea a avut 3 buchete de flori, 3 torturi, șampanie.”

Cum arată și cu ce se ocupă copiii lui Michael Jackson, la 15 ani de la moartea megastarului. Imagini inedite

Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e rupt!"


Cookies