De ce ne este frică să facem schimbări în viață

De ce ne este frică să facem schimbări în viață
De ce ne este frică să facem schimbări în viață

Aflați din rândurile următoare de unde provine frica de schimbare și de ce ne este atât de greu să facem schimbări în viața noastră.

Schimbările sunt procese care ne pun într-o situație nouă, necunoscută, iar acest lucru ne produce adesea disconfort. În schimb, de multe ori schimbările pe care le-am făcut în viața noastră s-au arătat a fi benefice. De asemenea, este dovedit științific faptul că în general persoanele regretă lucrurile pe care nu le-au făcut de-a lungul vieții. De aceea, ar trebui adesea să ne luăm inima în dinți și să facem schimbări în viața noastră atunci când simțim că nu mai este așa cum ne dorim.

Multe persoane refuză însă acest proces din cauza fricii pe care o au față de necunoscut. Acesta este însă un comportament greșit și dăunător propriei persoane.

În cadrul unei emisiuni, Cerasela Rogen, lifecoach, a vorbit despre motivele care stau la baza fricii de schimbare și a oferit mai multe sfaturi persoanelor care vor să își înfrunte această teamă.

De ce ne este frică să facem schimbări în viață

Citește și: Ce inseamna sa te iubesti pe tine

De ce ne este frică să facem schimbări în viață

Potrivit specialistului în domeniu, frica de schimbare provine dintr-o concepție greșită alături de care am crescut și care este puternic împământenită în percepția noastră asupra vieții. 

Nu am fost învățați că singura constantă în univers pentru care evoluezi și ai nevoie este schimbarea.

Totul se schimbă. Nimic nu rămâne pe loc. Noi am fost învățați să fim conservatori și am fost învățați să avem o minte rigidă pentru că o minte rigidă este ușor manipulabilă. Frica de schimbare ne duce de multe ori să ne deviem felul nostru de a fi. Majoritatea dintre noi avem minți rigide în care credem că nu suntem suficient de buni și că atâta putem. Este total greșit. 
Orice lucru nou pe care îl faci, intri într-o perioadă mică de 2-3 luni de disconfort. ”, spune specialistul în domeniu.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Unde apare cea mai mare frică de schimbare

Citește și: Cum să nu îți mai pese de un bărbat căruia nu îi pasă de tine

De ce ne este frică să facem schimbări în viață

Potrivit specialistului în domeniu, cea mai mare frică de schimbare este întâlnită în cadrul relațiilor. Există o mulțime de persoane care nu mai sunt fericite alături de partenerul de viață, iar din frica de a o lua de la capăt, continuă să trăiască o viață lipsită de iubire și fericire.

Cea mai mare frică de schimbare am văzut-o în relații.

În relații devenim codependenți emoțional și ne găsim o grămadă de scuze. Având acea codependență emoțională, avem impresia că dacă am construit ceva, trebuie să stăm toată viața acolo chiar dacă este toxic, chiar dacă nu mai ești fericit în relație. Din punctul meu de vedere, nu există prea târziu niciodată. În orice moment este potrivit să faci schimbări. Dacă nu te schimbi pe tine și nu lucrezi cu tine, poți să ajungi în același punct .”, spune specialistul în domeniu.

Cum depășim frica de schimbare

Citește și: Ce sa iti spui dimineata pentru a invata sa te iubesti cu adevarat

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

De ce ne este frică să facem schimbări în viață

Pentru a face o schimbare în viața noastră, aceasta trebuie cu adevărat să pornească din noi. De aceea, o modalitate foarte bună este aceea în care vorbim cu noi înșine și ne spunem că putem să o facem. Este foarte important să ne încurajăm singuri și să ne apreciem pentru ceea ce suntem.

Specialistul în domeniu a vorbit despre o tehnică foarte interesantă prin intermediul căreia putem să depășim frica de schimbare.

Vă recomand două lucruri: unul dimineața și unul seara. Dimineața când ne trezim este important să scriem ce am vrea să se întâmple în ziua respectivă, dar ilogic. Nu mai fiți foarte realiști. Dacă vrei să-ți inventezi un viitor apropiat diferit de ceea ce ai trăit, atunci ai nevoie de dimineața, în primul rând, să scrii lucruri care ai vrea să se întâmple în viața ta fără nicio logică. Seara înainte să adormi, conștientul adoarme, dar rămâne subconștientul. Fii recunoscător față de tine și față de ce ai făcut bine pe parcursul zilei !”, a explicat specialistul în domeniu.

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Agilitatea emotionala: cand pierzi controlul asupra emotiilor

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies