De ce ne infectăm cu SARS-CoV-2? Care sunt greșelile pe care le facem în lupta cu acest virus?

covid greseli masuri de preventie
chiar dacă oamenii se protejează, tot mai mulți se îmbolnăvesc de virusul SARS-CoV-2

În ciuda faptului că se impun tot mai multe restricții, se pare că oamenii nu le respectă așa cum ar trebui și de aceea ajung să se îmbolnăvească.

În fiecare zi, tot mai multe știri despre răspândirea cazurilor de coronavirus ajung la urechile noastre. Se pare că deși măsurile de prevenire a infectării se înnăspresc, oamenii continuă să se îmbolnăvească. 

Ce greșeli facem atunci când încercăm să ne protejăm de COVID-19?

Cea mai frecventă greșeală a oamenilor este purtarea neadecvată a măștii de protecție. Se pare că acest factor determină tot mai multe îmbolnăviri.

Citeste si: Ce insectă conţine la interior fiecare smochină pe care o consumi?Te vei gândi de două ori de acum, înainte să o mănânci

Încercarea de a rămâne izolați atunci când avem contact cu o persoană infectată, se pare că este prea dificilă. Mulți nu respectă termenul de 14 zile de carantină și de aceea, odată ieșiți înapoi în mulțime, riscă să îmbolnăvească și alți cetățeni.

covid masuri
măsurile luate de autorități ar trebui respectate de toată lumea[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Se pare că oamenii continuă să se adună în grupulețe, în casele prietenilor sau ale rudelor, deși acest factor este unul major pentru răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Chiar dacă rămânem în locuința proprie, se pare că ne putem îmbolnăvi. Odată ce mai este o altă persoană care locuiește cu noi, putem contracta virusul.

Citeste si: Inghetata toxica: cum recunosti inghetata toxica

Adunările familiale au un risc foarte crescut de răspândire a virusului. Nu toții membri familei tale sunt la fel de grijulii precum ești tu. Încearcă să eviți contactul cu cei dragi, pentru a îi proteja atât pe ei cât și pe tine.

Chiar dacă știrile despre coronavirus s-au înmulțit, asta nu înseamnă că toate sunt false.

Trebuie să știm cum să deosebim adevărul de minciună și să fim conștienți de existența virusului COVID-19.

masuri de preventie covid
distanțarea socială este o măsură de prevenție împotriva răspândirii virusului[Sursa foto: PixaBay]

Nu vrem nici acum să acceptăm că toată lumea trece prin momente dificile și avem uneori impresia că totul este o minciună. 

Chiar dacă ne spălăm corect pe mâini și încercăm să evităm zonele aglomerate pe timpul zilei, asta nu înseamnă că facem tot ce ne stă în putință pentru a scăpa de perioada nefastă în care ne aflăm.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Guvernul introduce noi restricții? Executivul poate opri traficul pe timpul nopții!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies