De ce Regina Camilla nu va purta controversatul diamant Koh-i-Noor pe coroană

De ce Regina Camilla nu va purta controversatul diamant Koh-i-Noor pe coroană
De ce Regina Camilla nu va purta controversatul diamant Koh-i-Noor pe coroană

Unul dintre cele mai anticipante evenimente din acest an este încoronarea Regelui Charles al III-lea, care va avea loc sâmbătă, 6 mai, la Westminster Abbey într-o ceremonie grandioasă împreună cu soția sa, Regina Consoartă Camilla.

Cu toate acestea, în timpul ceremoniei, Camilla nu va fi împodobită cu celebrul diamant Koh-i-Noor, ci va purta o coroană reciclată. Care este motivul acestei alegeri!

Citește și: Cum a fost surprins Regele Charles în public. Britanicii, reacție neașteptată

Încoronarea Regelui Charles al III-lea va avea loc pe 6 mai

Încoronarea Regelui Charles va reprezenta o zi istorică nu doar pentru Regatul Unit, ci pentru întreaga lume.

Evenimentul de mare anvergură va avea loc pe data de 6 mai, iar ceremonia de încoronare va începe la ora locală 11:00 (13:00 în România) și se va desfășura timp de aproximativ o oră, sub conducerea arhiepiscopului de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane.

În contrast cu ceremonia mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, Regele Charles al III-lea, în vârstă de 74 de ani, a dorit o ceremonie mai simplă.

După sosirea sa la Westminster Abbey, regele va fi prezentat publicului și aclamat, înainte de a depune jurământul.

Conform presei internaționale, se spune că și Camilla va aduce un omagiu Reginei Elisabeta a II-a în cadrul ceremoniei de încoronare a Regelui Charles al III-lea. În ciuda unei tradiții de secole, partenera regelui va purta o versiune modificată a coroanei Reginei Maria, comandată de Regina Maria, soția lui George al V-lea, pentru încoronarea din 1911.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

De ce regina Camilla nu va purta controversatul diamant Koh-i-Noor pe coroană
De ce regina Camilla nu va purta controversatul diamant Koh-i-Noor pe coroană[Sursa foto: shutterstock]

De ce regina Camilla nu va purta controversatul diamant Koh-i-Noor pe coroană

Se dorește ca această coroană să fie schimbată pentru a include diamantele Cullinan III, IV și V, care sunt parte din colecția personală de bijuterii a reginei Elisabeta și pe care aceasta le-a purtat adesea ca broșe.

Această modificare va elimina diamantul Koh-i-Noor controversat, care este considerat un simbol al colonialismului britanic, de pe coroană, astfel încât Camilla nu va purta această piatră prețioasă la ceremonia de încoronare.

Până în prezent, tradiția dicta că fiecare regină consoartă ar trebui să-și comande propria coroană pentru ceremonia de încoronare. Cu toate acestea, Camilla a ales să se adapteze vremurilor și să organizeze o ceremonie modernă, care să reflecte perioadele de criză pe care le trăiesc britanicii.

În acest sens, ea a decis să transforme o coroană deja existentă. Aceasta a fost retrasă din colecția de la Muzeul Turnului Londrei pentru a fi modificată în prealabil.

„Este prima dată în istoria recentă alegerea coroanei Reginei Maria de către Majestatea Sa, de când o coroană existentă va fi folosită pentru încoronarea unei consoarte, în loc să se facă o nouă comandă, în interesul sustenabilității și eficienței”, au precizat reprezentanți ai Palatului Buckingham.

Citește și: Primele imagini de la nunta Monicăi Bârlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Cine au fost vedetele invitate la marele eveniment| VIDEO- kanald.ro

Citește și: "De data asta nu mai scapi"- Fata de 18 ani UCISĂ, la Bacău, de un vecin...- stirilekanald.ro

Coroana pe care o va purta Camilla la ceremonia de încoronare a fost comandată inițial de Regina Maria, pentru propria sa încoronare ca regină consoartă, la data de 22 iunie 1911.

Aceasta a fost realizată de bijutierul londonez Garrard, cunoscut pentru multe dintre bijuteriile de lux ale familiei regale Windsor, fiind comandată puțin înainte de încoronarea lui George al V-lea și a Mariei de Teck. Coroana este fabricată dintr-un cadru de argint, decorat cu aur și împodobit cu nu mai puțin de 2.200 de diamante.

De ce regina Camilla nu va purta controversatul diamant Koh-i-Noor pe coroană
De ce regina Camilla nu va purta controversatul diamant Koh-i-Noor pe coroană[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Care este adevărul dintre relația Reginei Elisabeta cu Camilla Parker Bowles. Cât de greu i-a fost Ducesei de Cornwall să intre în Familia Regală

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum a fost surprins Regele Charles în public. Britanicii, reacție neașteptată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Festin regal la Palatul Snagov! Cum au fost răsfățați invitații la nunta Monicăi Bîrlădeanu și a lui Valeriu Gheorghiță

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”

"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial


Cookies