De ce sa folosesti la gatit numai ulei de palmier? Iata cate beneficii are

De ce sa folosesti la gatit numai ulei de palmier? Iata cate beneficii are

Originar din Africa, uleiul de palmier este folosit de mai bine de 5000 de ani. Se numara printre cele mai sanatoase uleiuri pentru gatit, caci nu contine acei acizi grasi.

Nutritionistii il recomanda pentru prajt, caci isi pastreaza proprietatile, chiar si la temperaturi de 230 de grade. Asadar, acesta nu se descompune in substante toxice in timpul procesului de prajire, deci nu este periculos pentru sanatate. Totodata, este ideal pentru gatit, deoarece nu are nici gust, nici miros, ceea ce inseamna ca alimentele isi vor pastra propria savoare.

Este mai bogat in acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6 decat uleiul de floarea- soarelui, are mai putin colesterol si nici nu rancezeste repede. Uleiul de palmier poate fi prajit la peste 190 de grade Celsius, fara sa se innegreasca, asa cum se intampla cu uleiurile de in, de rapita, de arahide, din nuci si soia. Sunt nerezistente la proces termic si pot fi folosite doar pentru a da savoare salatelor.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare