Cartoful este leguma prferată a românilor, deoarece poate fi gătită sub o mulțime de modalități. Fie că îi preferăm copți, prăjiți sau piure, cartofii sunt o variantă gustoasă pentru prânz sau cină. Cu toate că se prepară foarte ușor, există câteva trucuri de care trebuie să țineți cont.
Cu toții ne dorim ca atunci când preparăm cartofi la cuptor, să fie crocanți în exterior și moi la interior. Pentru a putea avea acest rezultat, există câteva secrete.
Cum să preparați cartofi crocanți, la cuptor
Citeste si: „I-am văzut împreună pe stradă”. Ella Tina, trădată de cea mai bună prietenă
Deși cartofii prăjiți sunt cei mai iubiți de către oameni, o variantă mai sănătoasă este preparea lor la cuptor. Această soluție este mai puțin calorică. În cazul în care ne dorim ca aceștia să semene cu cei prăjiți, există câteva trucuri pe care le putem aplica. De cele mai multe ori, atunci când această legumă este gătită la cuptor, devine moale, fiind dificil să obținem cartofi crocanți. De cele mai multe ori, cartofii se înmoaie foarte tare, iar crusta ajunge să se lipească de tavă.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Bicarbonatul de sodiu, aliatul perfect pentru cartofi gustoși
Citeste si: Noi zile libere pentru angajații din România. Ce modificări vor fi în Codul Muncii
Bicarbonatul de sodiu este un ingredient care se găsește în majoritatea locuințelor.
Acesta poate fi util atât în bucătărie, în cosmetică, dar și în curățarea casei. De asemenea, bicarbonatul este ingredientul de care aveți nevoie, dacă vă doriți cartofi la cuptor crocanți, exact ca la restaurant. După ce ați curățat, spâlat și tăiat cartofii, urmează procesul de condimentare. După ce ați adăugat sare, piper și alte condimente în funcție de gust, trucul util este să presărați și puțin bicarbonat de sodiu, peste cartofi. Ulterior, amestecați totul și așezați cartofii pe o tavă, pe care o băgați la cuptor. Acest secret vă va ajuta să vă bucurați de cartofi gustoși și crocanți, fără să fie nevoie să îi prăjiți în ulei. Bicarbonatul ajută la formarea unei cruste crocante a cartofilor, rămânând totuși moi în interior.La ce mai este util bicarbonatul de sodiu
Citeste si: „Am simțit o emoție incredibilă” Ce relație are Simona Halep cu antrenorul său, Patrick Mouratoglou
Nu doar în bucătărie acest ingredient este foarte util, ci și pentru îngrijirea personală. Se știe că bicarbonatul ajută dinții să fie mai albi, așadar, există o metodă prin care să preparați propria pastă de dinți naturală, cu ajutorul acestui ingredient.