Beneficiul bicarbonatului de sodiu peste cartofi. Care este trucul util

Beneficiul bicarbonatului de sodiu peste cartofi. Care este trucul util
Beneficiul bicarbonatului de sodiu peste cartofi. Care este trucul util

Cartoful este leguma prferată a românilor, deoarece poate fi gătită sub o mulțime de modalități. Fie că îi preferăm copți, prăjiți sau piure, cartofii sunt o variantă gustoasă pentru prânz sau cină. Cu toate că se prepară foarte ușor, există câteva trucuri de care trebuie să țineți cont.

Cu toții ne dorim ca atunci când preparăm cartofi la cuptor, să fie crocanți în exterior și moi la interior. Pentru a putea avea acest rezultat, există câteva secrete.

Cum să preparați cartofi crocanți, la cuptor

trucuri pentru cartofii prajiti
Trucuri pentru cartofi gustoși[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: „I-am văzut împreună pe stradă”. Ella Tina, trădată de cea mai bună prietenă

Deși cartofii  prăjiți sunt cei mai iubiți de către oameni, o variantă mai sănătoasă este preparea lor la cuptor. Această soluție este mai puțin calorică. În cazul în care ne dorim ca aceștia să semene cu cei prăjiți, există câteva trucuri pe care le putem aplica. De cele mai multe ori, atunci când această legumă este gătită la cuptor, devine moale, fiind dificil să obținem cartofi crocanți. De cele mai multe ori, cartofii se înmoaie foarte tare, iar crusta ajunge să se lipească de tavă.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Bicarbonatul de sodiu, aliatul perfect pentru cartofi gustoși

cum sa fie cartofii crocanti
Ce să adăugați în cartofi, pentru a fi crocanți[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Noi zile libere pentru angajații din România. Ce modificări vor fi în Codul Muncii

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient care se găsește în majoritatea locuințelor.

Acesta poate fi util atât în bucătărie, în cosmetică, dar și în curățarea casei. De asemenea, bicarbonatul este ingredientul de care aveți nevoie, dacă vă doriți cartofi la cuptor crocanți, exact ca la restaurant. După ce ați curățat, spâlat și tăiat cartofii, urmează procesul de condimentare. După ce ați adăugat sare, piper și alte condimente în funcție de gust, trucul util este să presărați și puțin bicarbonat de sodiu, peste cartofi.
Ulterior, amestecați totul și așezați cartofii pe o tavă, pe care o băgați la cuptor. Acest secret vă va ajuta să vă bucurați de cartofi gustoși și crocanți, fără să fie nevoie să îi prăjiți în ulei. Bicarbonatul ajută la formarea unei cruste crocante a cartofilor, rămânând totuși moi în interior.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

La ce mai este util bicarbonatul de sodiu

trucuri cu bicarbonat de sodiu
Trucuri cu bicarbonatul de sodiu[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: „Am simțit o emoție incredibilă” Ce relație are Simona Halep cu antrenorul său, Patrick Mouratoglou

Nu doar în bucătărie acest ingredient este foarte util, ci și pentru îngrijirea personală. Se știe că bicarbonatul ajută dinții să fie mai albi, așadar, există o metodă prin care să preparați propria pastă de dinți naturală, cu ajutorul acestui ingredient.

Tot ce trebuie să faceți este să combinați 2 linguri de ulei de cocos virgin nerafinat, cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu. În acest mod, veți obține o pastă de dinți care va înlătura bacteriile, dar și care va oferi o senzație de răcorire.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Calendar ortodox 12 septembrie 2022. "Sfinte Mucenice Avtonom, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies