De ce se strică ceapa în pământ

de ce se strica ceapa in pamant
De ce se strică ceapa în pământ

Ceapa este un produs consumat des în casele oamenilor, mai ales în sezonul rece. Însă știați care este motivul pentru care aceasta se mai strică în pământ?

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact beneficiile consumului de ceapă, dar și care este motivul pentru care deseori, ceapa se strică înainte de recoltare, chiar în pământ. În plus, descoperiți și o rețetă absolut delicioasă, în care ingredientul principal este chiar... ceapa!

 

Beneficiile consumului de ceapă

Ceapa este alimentul care are mai multe beneficii decât ne-am fi putut aștepta vreodată.

Această legumă este un aliment bogat în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magneziu. De asemenea, are în compoziția sa şi carbohidraţi, dar şi cantităţi de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamină B şi substanțe care au proprietăţi antiseptice.

Scade nivelul colesterolului –  Studiile realizate de-a lungul anilor, au dovedit faptul că   ceapa ajută la scăderea nivelului de colesterol, dar și a tensiunii arteriale.

Acest lucru este datorat faptului că ceapa este cea care eliberează oxidul nitric în fluxul sanguin, reducând astfel rigiditatea vaselor de sânge, prin urmare și a tensiunii arteriale.

Stimulent pentru o digestie sănătoasă –  Atunci când ceapa este consumată în starea ei crudă, compușii pe care ii deține, devin un adjuvant pentru disconfortul digestiv și pot elimina bacteriile care ajung în sistemul gastrointestinal și provoacă infecții.

Aspect dovedit și de studiile realizate, reieșind faptul că ceapa are puterea de a crește eficiența absorbției nutrienților din intestine.

cand se pune ceapa in pamant

Citeste si: Toate femeile trebuie să știe acest lucru! Băutura care ne compromite silueta trebuie eliminată cât mai rapid din alimentație

Ceapa are proprietăți antibacteriene –  Tot studiile au demonstrat faptul că quercetina extrasă din ceapă este eficientă în combaterea bacteriilor, în general, dar și a celor care sunt potențial periculoase (Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus și Bacillus cereus).

Menține sănătatea oaselor -  Vitaminele C și K din compoziția cepei, ajută la menținerea sănătății osoase. Mai exact, vitamina C este cea care ajută la sintetizarea colagenului, pentru a menține oasele puternice, în timp ce vitamina K este cea care ajută organismul să utilizeze doza necesară de calciu, pentru a menține densitatea osoasă.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ceapa susține creșterea imunității –  În plus față de restul beneficiilor precizate, consumul frecvent de ceapă este cel care ajută la creșterea imunității. Ceapa verde este cea care conține, de asemenea, o cantitate bogată de vitamina C. Atât ceapa uscată, cât și ceapa verde, pot îmbunătăți funcția imună și pot preveni infecția, datorită conținutului de vitamina C, pe care îl dețin.

in cat timp creste ceapa verde

Citeste si: Ce nu se poate mânca cu mâna

 

De ce se strică ceapa în pământ

Ceapa este leguma care se cultivă de obicei primăvara, în luna martie. Pentru a crește ceapă în grădină, veți începe prin a planta arpagicului. Terenul trebuie să fie curățat de buruieni, atât înainte de plantarea cepei, cât și pe parcursul perioadei de dezvoltare, până va ajunge la momentul recoltării.

Apoi, se pregătesc straturile în care se va planta arpagicul. Rândurile trebuie să aibă aproximativ 2-3 centimetri adâncime și să fie la o distanță de 20 de centimetri unul față de altul. Se acoperă fiecare rând și se udă straturile proaspăt plantate cu apă în ploaie.

Ceapa nu are nevoie de obicei de îngrijiri speciale, însă ar trebui totuși să fie curățată de buruieni și udată cu regularitate, în special în perioada secetoasă.

Când frunzele de ceapă încep să se usuce sau să se ofilească, se va opri udarea straturilor, pentru că este un semn că se apropie perioada de recoltare. Din acest moment, apa în exces va afecta leguma și poate apărea chiar mucegaiului, prin urmare, va duce la scurtarea drastică a rezistenței la păstrare. Acesta este și motivul pentru care ceapa se strică deseori în pământ.

cand se pune arpagicul toamna

Citeste si: Cum slăbești 6 kilograme în 7 zile cu dieta cu supă de varză

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

 

Rețet ă de Supă cremă de ceapă

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : ceapă de mărime medie (2-3), cartofi (4-5), unt (20 g), apă (un litru), lapte (200 ml), câteva fire de mărar, nucşoară, sare şi piper.

Mod de preparare

Tot ce trebui să faceți este să începeți prin a topi untul în oala în care veți pregăti supa cremă. Apoi veți tăia ceapa rondele și o veți adăuga și pe ea, peste untul topit. Timp de aproximativ 10 minute amestecați și lăsați să se înmoaie. După acest interval de timp, veți adăuga și cartofii pe care i-ați curățat înainte și i-ați tăiat rondele foarte subţiri. Se mai lasă încă 2 minute, pentru a se căli ușor. Se adaugă apoi sare, piper, nucşoară, lapte şi apă şi se mai lasă la fiert pentru aproximativ 30 de minute. Apoi, se mixează tot conținutul și ați terminat.

Rețeta de Supă cremă de ceapă este gata și se poate servi imediat, caldă, cu puțin mărar. Poftă bună!

cand se recolteaza ceapa si usturoiul

Citeste si: Ce trebuie să mănânci ca să slăbești 1 kg pe săptămână



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cea mai gustoasă musaca de cartofi cu carne tocată și smântână. Rețeta cu care îți vei încânta invitații

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies