Toate femeile trebuie să știe acest lucru! Băutura care ne compromite silueta trebuie eliminată cât mai rapid din alimentație

Alcoolul, un adevărat pericol pentru siluetă
Alcoolul, un adevărat pericol pentru siluetă

Femeile trebuie să renunțe cât mai rapid la această băutură, asta dacă își doresc să aibă o siluetă de invidiat. Iată despre ce este vorba și ce spun medicii nutriționiști.

Băuturile alcoolice sunt cele care ne compromit silueta, spune medicul nutriționist Șerban Dumitru. Potrivit specialistului, alcoolul reprezintă o adevărată sursă de calorii, cel pur având în consistență nu mai puțin de 7 kilocalorii pe gram.

Citeste si: De ce să pui într-o sticlă goală boabe de orez. Trucul pe care trebuie neapărat să îl încerci

Alcoolul, un adevărat pericol pentru siluetă
Alcoolul, un adevărat pericol pentru siluetă[Sursa foto: Unsplash]

Alcoolul, un adevărat pericol pentru siluetă

După cum știm cu toții, băuturile alcoolice nu sunt bune pentru hidratare, indiferent de situație. Medicul afirmă faptul că trebuie să bem multă apă, mai ales în sezonul cald, și să nu o înlocuim cu bere, vin sau alte astfel de tipuri de băuturi.

„Alcoolul ne sabotează dieta și în sezonul cald și în sezonul rece și oricând, pentru că sunt surse de calorii. Alcoolul pur are 7 kilocalorii pe gram, băuturile alcoolice au conținut diverse de calorii, în funcție de compoziție.

Berea are mai puțin alcool dar are și alți carbohidrați, vinul are zaharurile din struguri.

Practic, aportul caloric al băuturilor alcoolice este important și nu trebuie în niciun caz neglijat, indiferent de temperatura de afară.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Dacă ne hidratăm cu bere, spre exemplu, nu este același lucru cu acela dacă ne-am hidrata consumând apă, pur și simplu pentru că automat am băgat și o serie de substanțe cu valoare calorică, respectiv zaharurile și

alcoolul.

În principiu, hidratarea trebuie să o făcută cu apă, iar băuturile alcoolice trebuie consumate moderat.

Pe lângă toate acestea, trebuie să ținem contul că un consum excesiv de alcool și mai ales dacă este în mod repetat, pune probleme pentru sănătate prin efectele toxice pe care le are alcoolul asupra întregului organism, în mod particular asupra ficatului”, a

declarat dr. Șerban Damian pentru DC Medical.

Citeste si: Cu ce se mânâncă GRANOLA. Specialiștii în nutriție au o părere extrem de bună despre acest mic dejun

Alcoolul, un adevărat pericol pentru siluetă
Alcoolul, un adevărat pericol pentru siluetă[Sursa foto: Unsplash]

Cum ne hidratăm corect vara

Suntem din ce în ce mai aproape de sezonul cald, iar odată cu creșterea temperaturilor, organismul simte nevoia de a se hidrata mai mult și mai bine decât în celelalte luni din an.

Medicul spune că avem nevoie de 35 ml de apă pe kilogram în corp, în fiecare zi călduroasă.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„În zilele caniculare, nevoia de apă crește cu 1,5 până la de două ori față de nevoile obișnuite. Adică, dacă în mod obișnuit avem nevoie de undeva 35 ml pe kilogram în corp, pe zi, atunci când e foarte cald afară, nevoile acestea se pot se pot duce către 50 sau chiar mai mult mililitri.

Asta înseamnă că, dacă în mod normal avem nevoie de un litru și jumătate, doi, în zilele de vară putem să consumăm 3-4 litri de lichid când lichid.

Nu mă refer doar la apă, sunt și alte surse de hidratare, cum ar fi ceaiul, supa.

Contează foarte mult unde suntem în zilele caniculare. Spre exemplu, e cald afară însă noi stăm în interior, unde este aer condiționat, atunci este mai puțin important, pentru că nu suntem expuși la căldura respectivă.

În schimb, dacă suntem afară și eventual facem și efort fizic, atunci nevoia de hidratare crește foarte mult și nu este nicio problemă să ajungem la 4 L de apă pe zi sau poate chiar mai mult.

Nevoile acestea trebuie individualizate și în funcție de dimensiunile fiecăruia pentru că o persoană de 50 de kg va avea altă nevoie decât o persoană de 100 de kilograme”, a mai explicat medicul.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cât timp se fierbe lintea. "Prin conţinutul în zinc şi magneziu, lintea stimulează sistemului imunitar şi accelerează vindecarea rănilor"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies