De ce unii oameni nu pot rămâne singuri?

de ce unii oameni nu pot ramane singuri
De ce unii oameni nu pot rămâne singuri

Există nenumărate persoane, care simt o nevoie constantă de a se afla într-o relație, respectiv de a avea un partener. Însă știați de ce se întâmplă acest lucru?

Aflați din rândurile următoare, de ce unele persoane nu pot rămâne singure și își doresc să se afle întotdeauna într-o relație.

 

De ce unii oameni nu pot rămâne singuri

1. Dorința de conexiune emoțională

Un prim motiv legat de faptul că există nenumărate persoane care au o nevoie constantă de a se afla într-o relație, este reprezentat de dorința de conexiune emoțională resimțită de către acestea.

Este cunoscut deja faptul că într-o relație, există o securitate emoțională venită din partea partenerului, ceea ce înseamnă că automat în momentul în care ești singur, simți lipsa ei mai mult ca oricând, ceea ce te determină să te bucuri mult mai mult de experiența pe care o poți trăi, în momentul în care te afli într-o relație dedicată.

Citește și: De ce ne îndrăgostim atât de ușor? 9 motive clare susținute de psihologi

De ce unii oameni nu pot rămâne singuri[Sursa foto: freepik]

Citește și: 13 motive pentru care oamenii îl părăsesc pe cel pe care îl iubesc

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

2. Nevoia de creștere personală

Un alt motiv legat de faptul că există persoane care nu pot sta singure, ci mai degrabă își doresc să se afle în mod constant într-o relație, este legat de nevoia de creștere resimțită din punct de vedere personal.

Este cunoscut deja faptul că în orice relație în care intrăm, vom avea de învățat nenumărate lucruri de la partenerul nostru, dat fiind faptul că poate se află într-un punct diferit al vieții lui, atât din punct de vedere personal, cât și din punct de vedere profesional. Prin urmare, atunci când te afli într-o relație, este prezent și mijlocul de creștere și explorare personală pentru tine, există nenumărate oportunități de a afla mai multe lucruri atât despre propria persoană, cât și despre ce îți dorești de fapt de la un partener.

De ce unii oameni nu pot rămâne singuri[Sursa foto: freepik]

3. Frica de singurătate

Bineînțeles că un motiv principal al faptului că ai tendința să te afli constant într-o relație, este legat și de faptul că îți este, dintr-un motiv sau altul, frică să fii singur. De-a lungul vieții, există nenumărate motive care ne determină, pe noi sau pe partenerul nostru, să punem punct unei relații, dat fiind faptul că nu se mai îndreaptă într-o direcție prea bună.

Astfel, fie mai devreme sau mai târziu, vom ajunge să ne simțim inconfortabili sau chiar să avem stări de anxietate, din cauza faptului că nu ne aflăm într-o relație, ne este frică să fim singuri, având o constantă nevoie ca cineva să fie lângă noi. Astfel, vom recurge la căutarea unor noi parteneri, ca o modalitate de a evita acest disconfort de singurătate.

persoane toxice in relatii
De ce unii oameni nu pot rămâne singuri[Sursa foto: freepik]

4. Presiunea socială

În zilele noastre, este cunoscut deja faptul că atât societatea în general, cât și membrii familiei sau chiar unii prieteni, pun o mare presiune pe noi, în momentul în care nu ne mai aflăm într-o relație. În general, se acordă o mare valoare angajamentului pe care îl ai față de partener, în momentul în care te afli într-o relație, aspect ce se schimbă radical, în momentul în care, dintr-un motiv sau altul, ești singur.

Prin urmare, vei avea tendința din cauza acestei presiuni, să îți dorești să fii într-o relație dedicată.

comportament toxic
De ce unii oameni nu pot rămâne singuri[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alexandra încă se gândește la Patrick, după împăcarea cu Gagea! Cine a dat-o de gol și cum s-a apărat concurenta în fața celorlalți- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

5. Traume din trecut

Dat fiind faptul că pot exista nenumărate motive care pot duce la o despărțire, unele mai puțin grave, însă altele care ne afectează pe termen lung, unele persoane pot răspunde la aceste traume prin a nu-și mai dori un partener, în viitorul apropiat, însă alte persoane pățesc exact opusul, și anume, nu își doresc să fie singure sub nicio formă. Astfel, aceste persoane folosesc relațiile ca o formă de evadare sau ca o modalitate de a evita sa se ocupe de aceste traume din trecut, din punct de vedere emoțional.

dificultati in relatie
De ce unii oameni nu pot rămâne singuri[Sursa foto: freepik]

6. Lipsa de conștientizare de sine

Nu în ultimul rând, se pare că există și persoane care pur și simplu intră într-o relație, însă fără să fie conștiente pe deplin de care sunt motivațiile, modelele sau dorințele pe care le au în respectivul moment, de la un viitor partener, respectiv relație. Aceste persoane obișnuiesc să se bucure pur și simplu de experiența aceasta de a se afla într-o relație, fără să analizeze prea mult motivele pentru care își doresc acest lucru și se implică în acest angajament.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.

cum sa recunosti o persoana toxica
De ce unii oameni nu pot rămâne singuri[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

13 motive pentru care oamenii îl părăsesc pe cel pe care îl iubesc

Vedetele din România care cheltuiesc foarte mulți bani pe pantofi. IREAL cum arată dressingurile lor!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies