Trucuri esențiale pentru îngrijirea orhideelor și obținerea unui decor spectaculos

trucuri pentru orhidee
Trucuri esențiale pentru îngrijirea orhideelor și obținerea unui decor spectaculos

Orhideea este o plantă pentru care foarte multe persoane optează și este una dintre cele mai admirate. Este specială și luminează încăperea fiecărei persoane care o deține, dar cu toate acestea trebuie să avem foarte mare grijă de ea, deoarece pe cât este de frumoasă, pe atât este de sensibilă.

Carmen Baboian, florist, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV, despre cât de specială este orhideea și despre cât de multă grijă trebuie să avem cu ea, deoarece este o plantă populară, dar și sensibilă.

Citește și: De ce să folosești pastă de dinți în bucătărie. Trucul care te va ajuta să obții cele mai bune rezultate

Trucuri esențiale pentru îngrijirea orhideelor și obținerea unui decor spectaculos[Sursa foto: Freepik]

Trucuri pentru îngrijirea orhideelor

O plantă pe care foarte multe persoane o preferă este orhideea, este o plantă populară, generoasă și foarte frumoasă, dar cu toate acestea, trebuie să îi oferim atenția necesară, o dată pe săptămână, câteva minute. Este important să nu udați planta excesiv, deoarece îi face rău.

„Orhideea este o plantă foarte iubită la noi, este o plantă foarte populară, pervazele sunt pline de orhidee, deci toată lumea atunci când dorește să ofere o floare, cumpără o orhidee, dacă nu ne-o cumpărăm chiar noi

și este foarte simplu de întreținut. Ea este foarte generoasă cu frumusețea ei, cu florile pe care ni le oferă în perioada de înflorire și se întreține ușor, doar o dată pe săptămână are nevoie de puțină atenție din partea noastră, câteva minute. Udatul excesiv îi face rău și nu este vorba doar de udat. Mare majoritate a oamenilor țin orhideea într-un vas opac și nu este bine, pentru că orhideea își realizează fotosinteza prin rădăcină și doar printr-o analiză simplă a ghiveciului ne putem da seama dacă este bine sau nu.
Rădăcinile trebuie să fie verzi, cele de deasupra trebuie să fie un pic argintii, iar respirația se realizează între două cicluri de udare”,
a mărturisit specialistul în cadrul emisiunii TV.

Trucuri esențiale pentru îngrijirea orhideelor și obținerea unui decor spectaculos[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Planta are nevoie să își deshidrateze puțin rădăcina ca respirația să se poată realiza, iar dacă acest lucru nu va fi făcut, planta va muri prin asfixiere.

În momentul în care ghiveciul este plin de rădăcini, acela este un semn clar că trebuie schimbat.

„Ea are nevoie să deshidrateze puțin rădăcina ca să se realizeze respirația, altfel, planta moare prin asfixiere. Când rădăcinile umplu ghiveciul e clar că trebuie să îl schimbăm, dar la o analiză a ghiveciului, dacă găsim rădăcini înnegrite sau putrezite sau și substratul în care sunt puse rădăcinile putrezește, la fel, este semn că trebuie să îl schimbăm.

Lucrul acesta se întâmplă la doi ani, putem să facem transplantarea, împrospătăm totodată și substratul.”, a mai mărturisit specialistul.

Temperatura potrivita pentru orhidee

Trucuri esențiale pentru îngrijirea orhideelor și obținerea unui decor spectaculos[Sursa foto: Freepik]

Temperatura este un factor foarte important dacă vrem ca plantele noastre să înflorească. Orhideele trebuie așezate într-o zonă în care temperatura variază, deoarece doar așa vor înflori. Iarna este indicat să fie ținută la o temperatură între 14 și 16 grade C, iar vara între 22 și 24 de grade Celsius.

Trucuri esențiale pentru îngrijirea orhideelor și obținerea unui decor spectaculos[Sursa foto: freepik]

Dacă alegem să udăm aceste plante excesiv, riscăm ca orhideea să moară. Ghiveciul se udă cu apa, care trebuie să fie la temperatura camerei, dacă se poate apa de ploaie, iar udarea se face la 7-9 zile, în fiecare dimineață, prin scufundarea ghiveciului în apă.

Citește și: Sebastian, reacție explozivă la adresa Robertei: "Ești frustrată!" De la ce a pornit scandalul dintre cei doi concurenți din Casa iubirii? Patrick sare în apărarea tinerei- kanald.ro

Citește și: Blestemul abătut asupra unei familii, care și-a pierdut cel de-al doilea fiu înecat, tot la vârsta de 17 ani, la 7 ani distanță de prima tragedie!- stirilekanald.ro

Aceste plante preferă umiditatea din atmosferă ridicată, iar o modalitate de creștere a acesteia este creșterea unui microclimat aproape de mai multe plante.

Trucuri esențiale pentru îngrijirea orhideelor și obținerea unui decor spectaculos[Sursa foto: freepik]

Un alt sfat important, atunci când vine vorba despre orhidee este că centrul plantei nu trebuie niciodată udat. Trebuie să aveți mare grijă ca apa să nu își facă simțită prezenta acolo, așadar, turnați delicat. Din centrul coletului vor ieși frunzele, iar dacă va persista în acel loc, mugurele central putrezi, iar în final toate frunzele plantei vor cădea.

Trucuri esențiale pentru îngrijirea orhideelor și obținerea unui decor spectaculos[Sursa foto: freepik]

Orhideele nu se udă niciodată în centrul plantei. Aveți grijă ca apa să nu ajungă acolo, ci turnați delicat pe lângă frunze. Din centrul coletului ies frunzele, iar dacă apa persistă acolo, mugurele central va putrezi și vor cădea în final toate frunzele plantei.

 

@kfetele.ro #orhidee #orchid #foryou #romania #fy #fyp #kfetele ♬ sunet original- 𝗞𝗳𝗲𝘁𝗲𝗹𝗲.𝗿𝗼



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Rețetă clasică de cheesecake. Un desert delicios perfect pentru iubitorii de dulciuri ușoare și cremoase!

FOTO DE INFARCT! Uite-o pe Anna Lesko în cea mai SEXY rochie pe care a găsit-o. A arătat TOT, iar fanii au fost în extaz!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Autoritățile din Arad, puse în alertă de o copilă de 11 ani. A sunat la 112 și a reclamat că e răpită de fostul soț și ținută într-un beci. Cum au identificat-o polițiștii

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Provocarea lui Dan Negru pentru cei din fața micilor ecrane: “Reușiți să-i învingeți?”

Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR


Cookies