De unde provine numele Elena. Semnificație și origine

De unde provine numele Elena. Semnificație și origine
De unde provine numele Elena. Semnificație și origine

Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre semnificația numelui Elena.

Ziua de 21 mai este o zi importantă pentru creștinii ortodocși, care sărbătoresc ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena. Astfel, cu ocazia acestei zile, mulți români își sărbătoresc onomastica. Unul dintre cele mai răspândite nume de fete de la noi din țară este Elena, un nume biblic, cu o semnificație aparte.

Descoperă din rândurile următoare de unde provine numele Elena, ce semnifică în Biblie și care este culoarea reprezentativă a numelui Elena.

De unde provine numele Elena

Citește și: Mare păcat! Ce trebuie să evite femeile însărcinate în ziua de Sfinții Constantin și Elena

De unde provine numele Elena. Semnificație și origine
De unde provine numele Elena. Semnificație și origine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rugăciunea de dimineață. Cum să te rogi după ca să-ți meargă bine toată ziua

Atunci când vorbim despre originea acestui cuvânt, este important de menționat faptul că numele Elena are o origine veche și este un nume comun, care se regăsește în multe culturi din întreaga lume. 

Acest nume este un derivat al numelui grecesc „Helen”, provenit de la „helene”, care înseamnă „torță”, „lumină strălucitoare”. De asemenea, poate fi asociat și cu cuvântul „helios”, care înseamnă „soare”.

Mai mult decât atât, putem să îi găsim numelui Elena o semnificație și în mitologia greacă, referindu-ne la Elena din Troia, fiica lui Zeus și a Ledei. Aceasta este cunoscută pentru frumusețea sa, care a dus la izbucnirea Războiului Troian. 

Ulterior, datorită acestei povești, numele Elena s-a bucurat de o popularitate considerabilă, răspândindu-se în cultura occidentală.

Astfel, datorită influențelor grecești, numele Elena s-a răspândit în întreaga Europă. Acesta are diverse forme, în funcție de limbă și cultură. De exemplu, în engleză este Hene, în franceză Hélène, iar în spaniolă și italiană își păstrează forma de Elena.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

În ceea ce privesc semnificația și simbolismul acestui nume, identificăm legătura sa cu lumina, strălucirea și frumusețea, datorită originilor sale etimologice și a personajelor istorice care l-au purtat.  

Ce semnifică Elena în Biblie

De unde provine numele Elena. Semnificație și origine
De unde provine numele Elena. Semnificație și origine[Sursa foto: freepik]

Numele Elena are o semnificație aparte în cultura creștină. Din punct de vedere al creștinismului, ne referim la Sfânta Elena, pe numele său real Flavia Iulia Helena Augusta, mama împăratului roman Constantin cel Mare. Aceasta este o figură importantă din istoria creștină, fiind cunoscută ca cea

care a descoperit Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Mântuitorul. Din porunca sa, au fost făcute mai multe săpături pe Muntele Golgota, acolo unde a fost crucificat Iisus Hristos.

De asemenea, fiul său, Constantin cel Mare, este primul împărat roman care a adoptat creștinismul.

Mai mult decât atât, Sfânta Elena era cunoscută ca o femeie credincioasă, la îndemnul său fiind ridicate numeroase biserici și mănăstiri, printre care și Biserica Sfântului Mormânt.

Aceasta este și un exemplu de bunătate, datorită dragostei pentru săraci și pentru prizonieri, cărora le împărțea adesea pomeni.

În fiecare an, în data de 21 mai, creștinii de pretutindeni o sărbătoresc pe Sfânta Împărătească Elena și pe fiul său, Sfântul Împărat Constantin. Multe biserici și locații creștine sunt dedicate atât Sfintei Elena, cât și fiului său, Constantin cel Mare, în semn de respect și de venerație pentru rolul major pe care l-au avut în răspândirea creștinismului.

Care este culoarea reprezentativă a numelui Elena

/www/cdn.knd.ro/media/521/2864/1741/20407131/1/de-unde-provine-numele-elena-semnificatie-si-origine-1.jpg

De unde provine numele Elena. Semnificație și origine
De unde provine numele Elena. Semnificație și origine[Sursa foto: freepik]

Atunci când vorbim despre culoarea reprezentativă a numelui Elena, trebuie să specificăm că aceasta poate varia în funcție de tradițiile poporului respectiv. Cu toate acestea, pornind de la semnificațiile acestui nume, putem să facem referire la culori care evocă lumina, strălucirea și puritatea.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Astfel, culoarea alb poate fi una reprezentativă pentru numele Elena, fiind asociată cu puritatea, lumina și spiritualitatea.

Mai mult decât atât, auriul simbolizează lumina soarelui, bogăția și măreția. Deoarece originea numelui Elena este strâns legată de o lumină strălucitoare, auriul poate fi la rândul său o culoare reprezentativă.

O altă culoare reprezentativă pentru numele Elena este galbenul, care este o culoare asociată cu energia, fericirea și lumina soarelui.

În unele tradiții astrologice, Elena poate fi asociată și cu albastrul deschis, făcând referire la calm și spiritualitate.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

 

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Mesaje de Sf. Constantin și Elena pentru familie și prieteni

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies