Rugăciunea de dimineață. Cum să te rogi după ca să-ți meargă bine toată ziua

rugaciunea de dimineata
Rugăciunea de dimineață. Cum să te rogi după ca să-ți meargă bine toată ziua

Rugăciunea spusă de dimineață ajută foarte mult pe întreaga zi, din mai multe puncte de vedere.

Aflați din rândurile următoare care este mai exact rugăciunea de dimineață. În plus, descoperiți și doar câteva dintre beneficiile acestei rugăciuni, dacă va fi rostită dis-de-dimineață.

 

Rugăciunea de dimineață

„Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție.

Împărate Ceresc, Mângâieto­rule, Duhul adevărului, Care pretutindenea ești și toate le împlinești, Vistierul bunătăților și dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea și mântuiește, Bunule, sufletele noastre.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi  (de trei ori).

Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Preasfântă Treime, miluiește-ne pe noi. Doam­ne, curățește păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează și vin­decă neputințele noas­tre, pentru numele Tău.

Doamne miluiește (de trei ori), Slavă..., și acum...

Tatăl nostru, Care ești în ceruri, sfin­țească-Se numele Tău, vie împărăția Ta, fie voia Ta, precum în cer așa și pe pă­mânt. Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noș­tri. Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbă­vește de cel rău.

Pentru rugăciunile Sfinților Părinților noștri, Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi. Amin.”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

beneficiile rugaciunii dis de dimineata

Citeste si: Ce rugăciune să spui pentru a scăpa de deochi. “Să spuneţi mamelor lor să le pună cruciuliţe.”

 

Beneficiile rugăciunii dis-de-dimineață

Crește capacitatea de autocontrol

Odată ce vă veți învăța să spuneți o rugăciune dis-de-dimineață, veți observa că deși în mod normal, la sfârșitul unei zile nu aveați tăria de a mai ieși la alergat sau de a consuma alimente sănătoase, acest aspect se va schimba.

A fost dovedit faptul că rugăciunea poate face ca oboseala mentală să dispară și poate stimula totodată și autocontrolul.

Totodată, persoanele care au ales să spună o rugăciune înainte de a îndeplini o anumită sarcină solicitantă, au reușit să o ducă la bun sfârșit fără să fie epuizați.

Crește abilitatea de a face față stresului

Și acest aspect a fost dovedit prin faptul că 96% dintre adulții au folosit rugăciunea pentru a face față stresului. Totodată, rugăciunea este și tratamentul cel mai frecvent utilizat, pentru a crește buna dispoziție și de a menține sănătatea, în general.

Tot prin intermediul persoanelor vârstnice a fost dovedit faptul că acestea se rugau și foloseau chiar și alte tehnici spirituale, pentru a avea strategii pozitive și pentru a fi mai capabili de a face față stresului de zi cu zi.

care rugaciune ajuta impotriva bolilor

Citeste si: 13 Mai 2022- Casa Iubirii. Concurenții vor o nouă șansă pentru Cristian. "Eu mi-aș da și premiul"

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Activează genele care luptă împotriva bolilor

De această dată, cercetătorii de la Școala Medicală Harvard au fost cei care descoperit că tehnicile de relaxare, printre care se numără și rugăciunea, au capacitatea de a activa în corp anumite gene care pot lupta contra bolilor. 

Aceste practici de relaxare par să declanșeze gene care ne pot apăra de boli, precum: tensiune mărită, cancer, infertilitate și artrită reumatoidă. Totodată, cu cât veți practica mai mult aceste tehnici de relaxare, cu atât mai mult vor aduce beneficii asupra organismului.

Combate depresia

A fost dovedit de asemenea și faptul că rugăciunea poate îmbunătăți starea generală de bine, datorită faptului că rugăciunea, meditația și alte practici spirituale pot mari nivelul de dopamină.

Dopamina este un neurotransmițător care se eliberează în momentul în care simțim starea de fericire. Prin urmare, aceasta mărește emoțiile pozitive, motivația și abilitățile cognitive, iar dacă va exista un nivel optim de dopamină, aceasta poate preveni depresia și anxietatea.

Ajută la o mai bună gestionare a durerii

În urma studiului de la Universitatea de Stat „Bowling Green” s-a descoperit faptul că rugăciunea  ajută la scăderea durerilor de cap. Aspect ce s-a dovedit și prin intermediul unui grup de participanți care sufereau de migrenă. Aceștia au meditat, timp de 20 de minute, zilnic, folosind cuvintele: ” Dumnezeu este bun. Dumnezeu este pace. Dumnezeu este iubire. ”.

În același timp, un alt grup a folosit cuvintele: “ Iarba este verde. Nisipul este fin .”. După fix o lună, persoanele care au folosit primele cuvinte, au prezentat mai puține dureri de cap și o toleranță mai mare la durere, în timp ce celelalte persoane care au rostit alte cuvinte, nu au avut parte de nicio schimbare.

ce rugaciune trebuie sa spun pentru a scapa de durere

Citeste si: Celia, mesaj emoționant după decesul tatălui ei: „Alaturi de îngeri sufletul tău să se înalțe”



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Pe ce dată se serbează Rusaliile în 2022. Ce semnifică această sărbătoare

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies