Decizia care va bucura pensionarele. Ce se întâmplă cu pensiile sub 3.000 de lei!

Decizia care va bucura pensionarele. Ce se întâmplă cu pensiile sub 3.000 de lei!
Decizia care va bucura pensionarele. Ce se întâmplă cu pensiile sub 3.000 de lei!

Veste bună din partea ministrului Finanțelor. Anunțul pe care l-a făcut cu privire la pensiile sub 3.000 de lei.

Recalcularea pensiilor vine și cu vești bune pentru pensionarele cu un venit sub 3000 de lei pe lună. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a dezvăluit că majorarea pragului de impozitare cu 1000 de lei va avea un impact bugetar de 662 de milioane de lei, iar acesta a făcut declarații și ce anume se va întâmpla de la 1 octombrie, dar și când va fi implementat noul proiect. 

”Impactul bugetar este de 662 de milioane de lei pe care îl avem din această facilitate care o acordăm pensionarilor şi nu periclitează sub nici o formă acest demers foarte important pentru pensionari, respectiv plata la timp a pensiilor pentru cei 3,8 milioane de pensionari şi acordarea acestor drepturi după ani mulți de muncă şi grei pentru ca aceste inechități din sistemul public de pensii să fie înlăturate.

Deci nu avem o influență respectiv un impact major în anul 2024 în privința acestui plafon de venit pentru care este acordată scutirea”, a explicat acesta.

Veste bună pentru românii cu pensie sub 3.000 de lei

Citește și: Din ce sumă trăiește în prezent Mircea Solcanu și cum a fost perioada în care se întreținea doar din pensia mamei sale. „Mi-au tăiat curentul.”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Impozitare pensii
Impozitare pensii[Sursa foto: Shutterstock]

Citește și: Vești bune pentru femei! Cine poate beneficia de 20.000 de lei de la stat, începând cu data de 19 mai 2023

În urmă cu două zile, Nicolae Ciucă a anunțat că, potrivit unei măsuri recente luate în Parlament, există și o veste bună pentru românii cu venit sub 3000 de lei lunar. Aceste venituri nu vor mai fi impozitate de la 1 octombrie, fiind valabil la peste 3 milioane de pensionari din întreaga țară.

Pensiile vor urma să fie impozitate doar pentru suma care depășește 3000 de lei, aplicându-se o cotă de impozitare de 10 %. 

„Pensiile sub 3000 de lei nu vor mai fi impozitate! Inițiativa liberală care face dreptate pensionarilor a fost astăzi votată de Parlament. Prin aceasta, plafonul de impozitare crește de la 2000 la 3000 de lei, iar pensiile mai mari vor fi impozitate doar pentru suma care depășește 3000 de lei, cu 10%”, a

transmis Nicolae Ciucă  pe pagina lui de Facebook.

Impozitare pensii
Impozitare pensii[Sursa foto: Shutterstock]



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Veste bună pentru femeile din România! Cine va primi 3500 de lei lunar

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Momente dificile pentru Amna! Artista cere explicații după o întâmplare neașteptată: ”Sunt șocată!”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?

"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!


Cookies