Cum se mănâncă avocado și ce proprietăți nutritive are

Cum se mănâncă avocado și ce proprietăți nutritive are
Cum se mănâncă avocado și ce proprietăți nutritive are

Află în ce combinații gustoase se poate consuma avocado și ce proprietăți nutritive incredibile are acest fruct.

Avocado este un arbore originar din America Centrală, care face parte din familia Lauracee. Din fructul acestuia se prepară pasta guacamole.
Copacul de avocado are o înălțime de 20-30 de metri, frunze mari, verzi și flori mici, pe timp de iarnă. După 10 luni apar fructele care au în interior o pulpă crem, asemenea untului, foarte parfumată.
Cum se mănâncă avocado
Fructul de avocado se consumă, de regulă, crud, sub formă de piure, feliat sau se poate prepara un shake.

Ce este avocado

Citeste si: DESCOPERĂ: 4 reţete cu avocado pentru slăbit. Ce beneficii are acest fruct în diete şi nu numai Guacamole este de fapt avocado pasat, la care se adaugă roșii, ceapă, ardei și lămâie.
Se poate folosi avocado și pentru prepararea unei supe. Se amestecă două căni de supă de curcan cu 4 fructe de avocado și 400 de grame de smântână.
Avocado poate fi folosit și pentru prepararea ouălor umplute.
Din avocado se pot prepara și deserturi, cum ar fi înghețata.

Avocado, fructul de unt

Deși este fructul exotic al unui arbore din America de Sud, avocado este mai degrabă un oleaginos din punct de vedere nutritiv. Conținutul lui bogat în grăsimi îl califică drept o alternativă la ulei sau unt. Poate fi consumat ca atare, proaspăt, în salate, ca ingredient pentru sandvișuri sau în tradiționalul guacamole."

- ne spune Mihaela Bilic.
Ce proprietăți nutritive are fructul avocado
Fructul de avocado este bogat în fier, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, grăsimi mononesaturate și vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C, E, K.
„Avocado sunt cu siguranță un aliment pe care l-aș include într-un model dietetic sănătos pentru inimă, deoarece este bogat în fibre solubile și grăsimi mai sănătoase”, a declarat Maya Vadiveloo, profesor asistent de nutriție și științe alimentare la Universitatea Rhode Island din Kingston."

Citeste si: RECOMANDARE: Cu ce se mănâncă humusul| Cele mai gustoase combinații

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

„Dacă înlocuiți caloriile din dieta dvs. care provin din grăsimi animale și ulei tropical cu surse de grăsimi mononesaturate, cum ar fi avocado, veți avea multe efecte benefice asupra sănătății cardiovasculare."


Avocado conține acid folic, care are un efect benefic asupra inimii și ne protejează împotriva cataractei.
Conține acid oleic care previne cancerul de sân și cel de prostată.

Citeste si: Ce înseamnă cu adevărat grăsimile sănătoase. Iată ce să mănânci ca să nu te îngrași!

De asemenea, polifenolii și flavonoidele din conținutul său curăță intestinele și au caracter antiinflamator.


Fiind bogat în fibre, asigură senzația de sațietate pentru mult timp și stabilizează glicemia.
„Consumul a depasit orice asteptari. Oamenii vor sa manance sanatos. Noul lux dupa pandemie va fi mancarea sanatoasa si wellness-ul. Chiar si industria monedei spune lucrul asta", a declarat Xavier Equihua intr-un interviu pentru Bloomberg.

Citeste si: AM SLĂBIT: Cură de slăbire cu mămăliga

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro


Cum să alegi un avocado copt

Un avocado este copt dacă are culoarea verde închis și dacă este moale în zona cozii.
„Putem vedea dacă avocado este copt sau nu și fără să-l apăsăm puternic pe coajă: este suficient doar să-i rupem codița și dacă zona de ruptură este încă verde atunci încă nu e copt. Dacă zona este maronie atunci cu siguranță că ținem în mână un avocado copt, iar dacă zona este neagră, atunci acel avocado ar trebui aruncat. Recomand tuturor când merg să cumpere avocado să nu se apuce să-și bage unghiile în el pentru că există și alte modalități prin care putem vedea dacă fructul este copt sau nu”.- spune Cristian Mărgărit.
În ultimii ani, consumul de avocado s-a extins în Europa, China, Asia.

„Abia am inceput sa accesam piata in Europa, China, alte parti din Asia si Sud-Estul Asiei. India a inceput sa exploreze consumul de avocado si pe baza populatiei din acele zone, expansiunea si cererea au oportunitati uriase de crestere", sustine Steve Barnard, director general la Mission Produce Inc., cel mai mare furnizor mondial de avocado. "Europa ofera o oportunitate uriasa si acesta este unul din motivele pentru care suntem in Guatemala", pentru a ne putea sustine cresterea, explica Steve Barnard.

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cum să faci trufe din biscuiți Oreo! Avem pentru tine o reteta simpla si delicioasa.

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies