Deliciul sănătății într-un bol! Budincă de chia cu banane, kiwi, rodie și migdale

reteta de budinca de chia
Rețetă hrănitoare de Budincă de chia cu banane, kiwi, rodie și migdale

Budinca de chia cu banane, kiwi, rodie și migdale reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. Budinca de chia cu banane, kiwi, rodie și migdale este o creație culinară rafinată, ce îmbină savoarea exotică a fructelor proaspete cu textura delicată a semințelor de chia și crocantul migdalelor. Această delicatesă sănătoasă și plină de nutrienți reprezintă o alegere perfectă pentru cei care apreciază gustul echilibrat și aspectul atrăgător al deserturilor.

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de budincă de chia cu banane, kiwi, rodie și migdale. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă budincă de chia cu banane, kiwi, rodie și migdale, preparate exact pe gustul vostru.

Rețetă de Budincă de chia cu banane, kiwi, rodie și migdale

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  budincă de chia cu banane, kiwi, rodie și migdale, absolut delicioase, în doar 5 pași simpli!

Timp de pregătire  – 15 minute

Timp de preparare  – 15 minute

Timp de răcire  – 2 ore

Timp total  – 2 ore și 30 minute

Porții  – 2 persoane

Ingrediente – Budincă de chia cu banane, kiwi, rodie și migdale

  • o cană de lapte de migdale (la temperatura camerei)
  • un sfert de cană de semințe de chia
  • o banană coaptă
  • un kiwi
  • o lingură miere
  • o linguriță de esență de vanilie
  • sare (după gust)
  • o rodie
  • o portocală
  • câteva migdale

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane.

Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: Budincă de caramel. Servită rece este o adevărată delicatesă!

budinca de chia
Rețetă hrănitoare de Budincă de chia cu banane, kiwi, rodie și migdale[Sursa foto: freepik]

Citește și: Clătite cu fructe de pădure și ciocolată. Îmbinarea perfectă a prospețimii fructelor de pădure și a decadentei ciocolate în clătite tentante!

 

Mod de preparare - Budincă de chia cu banane, kiwi, rodie și migdale

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mici, în care vom adăuga, pentru început, o cană de lapte de migdale. Imediat apoi, vom adăuga și un sfert de cană de semințe de chia. În continuare, vom avea nevoie și de o lingură de miere (la alegere), pe care o vom turna peste restul ingredientelor.

A venit timpul să adăugăm și o linguriță de esență de vanilie și puțină sare (după gust). Toate aceste ingrediente adăugate se vor amesteca bine de tot, până când sunt complet combinate.

Pasul 2.  În continuare este nevoie să acoperim bolul cu o folie alimentară, pentru a lăsa amestecul la frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când se îngroașă într-o consistență asemănătoare cu cea a budincii.

Pasul 3.  În timp ce budinca de chia se combină la frigider, ne vom ocupa de pregătirea tuturor fructelor pe care le vom așeza deasupra. Așadar, vom avea nevoie de o banană coaptă, pe care o vom decoji. Ulterior, vom avea nevoie și de un kiwi, pe care îl vom tăia în jumătate, o rodie, de la care vom lua semințele, o portocală pe care o vom decoji și o vom tăia în felii mai mici și nu trebuie să uităm nici de câteva migdale, pe care le vom păstra întregi.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

cea mai simpla reteta de budinca de chia
Rețetă hrănitoare de Budincă de chia cu banane, kiwi, rodie și migdale[Sursa foto: freepik]

Pasul 4.  Odată ce budinca de chia s-a întărit, o vom scoate din frigider și o vom mai amesteca bine, pentru încă puțin timp. Atenție însă! În cazul în care budinca este prea groasă, puteți adăuga puțin lapte de migdale pentru a o dilua.

Pasul 5.  Împărțiți budinca de chia în două boluri și începeți să ornați preparatul delicios. Așezăm o banană mare într-o parte, apoi bucățile de kiwi, semințele de kiwi din loc în loc, câteva migdale, dar și fășiile de portocală. De asemenea, puteți adăuga și alte fructe suplimentare, la alegere, cum ar fi nuci, nucă de cocos mărunțită sau fructe de pădure proaspete, iar rețeta este gata!

Budinca de chia cu banane, kiwi, rodie și migdale  este gata și se poate servi. Poftă bună!

cea mai buna reteta de budinca de chia
Rețetă hrănitoare de Budincă de chia cu banane, kiwi, rodie și migdale[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Spaghete italiene clasice perfecte cu roșii cherry, parmezan și busuioc



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Pui fraged cu ciuperci, suficient de elegant pentru o cină specială. Rețeta autentică și secretele unei preparări perfecte!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies