Demachierea corectă a tenului. Cum să înlături machiajul în mod eficient și să îți menții pielea strălucitoare!

Demachierea corectă a tenului
Demachierea corectă a tenului

Află din rândurile următoare care sunt pașii esențiali pentru a demachiere corectă a tenului.

Sănătatea tenului nostru depinde în mare parte de o serie de factori legați de rutina noastră de îngrijire. Printre pașii esențiali pe care o rutină de îngrijire corectă trebuie să îi conțină se regăsește și demachierea corectă a tenului. Deși poate părea un pas simplu, acesta este mult mai complex și necesită o atenție sporită deoarece în lipsa unei demachieri necorespunzătoare pot apărea adevărate probleme ale tenului.

În cadrul unei emisiuni, Lorena Șerban, creator de conținut, a vorbit despre pașii esențiali pe care o rutină de demachiere corectă a tenului ar trebui să îi cuprindă.

Potrivit spuselor sale, înainte să ne demachiem tenul este foarte important să alegem corect produsele pe acre le folosim, în funcție de tipul nostru de ten și de nevoile acestuia.

În primul rând, trebuie să știm care este tipul nostru de ten. Acesta este primul pas pentru a identifica produsele de care avem nevoie. Dacă nu alegem produsele potrivite, atunci tenul nostru nu o să aibă nutrienții de care are nevoie și o să apară problemele pe ten .”, a precizat creatorul de conținut.

 

Astfel, este foarte important să avem la îndemână apă micelară, lapte demachiant sau ulei demachiant, în funcție de nevoile tenului nostru și ulterior să folosim și alte produse, cum ar fi gelul de curățare, loțiune tonică și cremă hidratantă.

Descoperă în rândurile următoare care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgi pentru o demachiere corectă a tenului, însoțită de o rutină de îngrijire de seară.

Îndepărtează machiajul ochilor

Demachierea corectă a tenului
Demachierea corectă a tenului[Sursa foto: freepik]

Primul pas în procesul de demachiere este îndepărtarea machiajului ochilor. În acest caz, putem să folosim fie un produs special pentru machiajul ochilor, fie un produs de tipul bifazic, care are rol de curățare a tenului, dar și al ochilor.

Aplicăm produsul respectiv pe o dischetă demachiantă și cu ajutorul acesteia demachiem cu mișcări ușoare zona ochilor, până ce eliminăm toate rezidurile machiajului.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Curăță tenul

Demachierea corectă a tenului
Demachierea corectă a tenului[Sursa foto: freepik]

Următorul pas este demachierea tenului. Acesta se realizează tot cu ajutorul unui produs special, cum ar fi apa micelară, care se aplică pe o dischetă demachiantă și are rol de curățare a tenului.

Clătește cu apă caldă

Este foarte important ca după ce am aplicat produs de curățare a tenului pe față să clătim cu apă caldă. Potrivit specialiștilor în domeniu, apa micelară se clătește întotdeauna.

Curăță tenul în profunzime

Citește și: Ce este retinolul și cum îl folosim pentru îngrijirea tenului. Descoperă puterea acestui ingredient anti-îmbătrânire pentru un ten radiant!

Demachierea corectă a tenului
Demachierea corectă a tenului[Sursa foto: freepik]

O demachiere completă presupune și folosirea unui gel de curățare menit să ne curețe tenul în profunzime și să îndepărteze toate impuritățile. Acesta trebuie ales cu foarte mare grijă, în funcție de tipul nostru de ten și de nevoile lui.

Aplică un toner pe un disc demachiant și șterge-l pe față și gât

După ce am demachiat și curățat tenul în profunzime, trebuie să ne ocupăm de îngrijirea acestuia.

Astfel, este important să aplicăm o loțiune tonică pe suprafața tenului.

Tonerul este o loțiune care se aplică pentru problemele de care noi le avem. De exemplu, dacă avem tenul gras avem nevoie de un toner cu acid salicilic, care să ne închidă porii, să nu mai avem sebum .”, a spus creatorul de conținut.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Totodată, este esențial ca de îngrijirea pe care o acordăm asupra feței să beneficieze și zona gâtului. Astfel, cu ajutorul unei dischete demachiante aplicăm tonerul pe suprafața tenului și a gâtului. 

După demachiere, aplică o cremă hidratantă potrivită pentru tipul tău de ten

Citește și: SPF înainte sau după crema hidratantă? Care este ordinea corectă

Demachierea corectă a tenului
Demachierea corectă a tenului[Sursa foto: freepik]

După toner putem aplica un ser sau o fiolă cu substanță activă. Aceste produse sunt menite să ne hrănească tenul în profunzime și să îi ofere nutrienții de care are nevoie.

De asemenea, este foarte important să aplicăm o cremă hidratantă, atât pentru ochi, cât și pentru ten.

Este foarte important să folosim o cremă diferită față de cea de față pentru că zona ochilor este foarte sensibilă și are nevoie de o extra îngrijire .”, a precizat creatorul de conținut.  

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ghidul complet al utilizării acidului glicolic. Cum să integrezi acest elixir al frumuseții în rutina ta de îngrijire zilnică

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies