SPF înainte sau după crema hidratantă? Care este ordinea corectă

spf inainte sau dupa crema hidratanta
SPF înainte sau după crema hidratantă

Fiecare dintre noi ne dorim un ten luminos, fără imperfecțiuni, care să arate splendid chiar și fără machiaj. Pentru ca acest lucru să fie posibil, este nevoie de o îngrijire corectă a tenului, cu produse potrivite.

Soarele este unul dintre cei mai mari inamici, atunci când vine vorba de piele. Acesta este nociv în orice anotimp, chiar și iarna. De aceea, este esențial să ne protejăm cât mai bine împotriva razelor UV.

Cât spf aplicam în timpul zilei
Cum se folosește SPF-ul[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum sa iti ingrijesti tenul ca o regina

Descoperă în rândurile de mai jos importanța pe care o are folosirea produselor cu factor de protecție, dar și când trebuie introdusă crema cu SPF în rutina de îngrijire a pielii!

De ce este important să foloști SPF atunci când te expui la soare

spf inainte sau dupa fond de ten
Utilizarea corectă a SPF-ului[Sursa foto: Freepik]

Până acum câțiva ani, oamenii obișnuiau să utilizeze cremă cu protecție solară doar la plajă, însă acesta este un comportament total greșit. Este recomandat să folosim o cremă cu factor de protecție ori de câte ori ieșim din casă, chiar dacă nu mergem la plajă. În orice circumstanțe, pielea noastră este expusă la lumina razelor de soare.

Dacă nu suntem la plajă, nu este nevoie să aplicăm această cremă pe întreg corpul, ci doar pe față. Cu toate acestea, este esențial să alegem un produs cu un factor de protecție cât mai ridicat, cum este SPF 50, deoarece blochează 98% din razele UVB. O loțiune cu factor mai scăzut, respectiv SPF 15, va bloca doar 93% din razele UVB. Este important de știut că aplicarea unui astfel de produs o singură dată pe zi nu este suficientă.
Pentru o protecție maximă, este necesar să reaplici SPF, măcar o dată la două ore. În cazul în care porți machiaj, există protecție solară pe bază de spray, care nu strică machiajul, oferind aceleași beneficii.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cand se foloseste spf
Când se folosește SPF[Sursa foto: Freepik]

Chiar dacă folosim o mulțime de produse destinate tenului, crema cu SPF este crucială în rutina noastră de îngrijire, de zi cu zi.

Soarele are efecte nocive asupra pielii, provocând pete și chiar riduri. Așadar, pentru un ten cât mai frumos și lipsit de riduri, este important să folosești acest produs, de la o vârstă cât mai fragedă. Este esențial de știut că și dacă vom folosi protecție cu factor ridicat, aceasta nu ne va proteja în proporție de 100% de razele soarelui. Astfel, este indicat să nu stăm prea mult în soare și să folosim, mai ales dacă suntem la plajă, și o șapcă sau o pălărie.

Cand sa aplici SPF in rutina ta de îngrijire a pielii- înainte sau după crema hidratantă?

Despre spf
Totul despre SPF![Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum să-ți reziste machiajul la piscină. Sfaturi și trucuri pentru un look impecabil!

Folosirea cremelor cu SPF trebuie să fie un reflex pe care trebuie să îl avem, în fiecare zi. Avantajul este că acest produs poate fi introdus cu ușurință în rutina de îngrijire a oricui, indiferent de tipul tenului.

O nelămurire pe care multe persoane o au are legătură cu ordinea aplicării produselor de îngrijire, deaorece nu știu dacă SPF-ul trebuie aplicat înainte sau după crema hidratantă. Produsul cu factor de protecție trebuie utilizat ca ultim pas al rutinii, pentru a beneficia de efectele acestuia. După ce tenul este curățat, ai aplicat serul potrivit tenului și crema hidratantă, nu îți rămâne decât să folosești cantitatea optimă de SPF.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Un alt avantaj este acela că pe piață există o mulțime de sortimente de produse cu factor de protecție, potrivite oricărui tip de ten. Unele creme SPF au și rol de hidratare, sau sunt destinate persoanelor care sunt dispuse la acnee. Chiar și anumite produse de machiaj conțin SPF. Este foarte important ca fondul de ten, BB cream-ul sau CC cream-ul pe care îl aplicăm pe ten să aibă în compoziție și factor de protecție. Chiar și în cazul în care optați pentru un astfel de produs, este necesară aplicarea unei creme cu SPF.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

 

 

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cum să aplici cantitatea corectă de SPF pentru a-ți proteja pielea împotriva razelor UV

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies