Cum sa iti ingrijesti tenul ca o regina

Cum sa iti ingrijesti tenul ca o regina
Cum sa iti ingrijesti tenul ca o regina

Mergi deseori in mall si intri la Sephora, te gandesti sa iti cumperi o crema faina pentru ochi. Si iti dai seama apoi ca magazinul Sephora e mare

Singurele ingrediente de care tenul tău are cu adevărat nevoie. Mergi deseori in mall si intri la Sephora, te gandesti sa iti cumperi o crema faina pentru ochi. Si iti dai seama apoi ca magazinul Sephora se intinde pe 500 de metri patrati si sunt acolo un milion de produse. Te uiti la ele si esti complet pierduta. Te gandesti sa intrebi o vanzatoare sa te ajute in selectia cremei si vine la tine cu una de 1000 de lei, care contine 10 ml.

Regreti evident ca ai initiat discutia cu ea. Si ajungi astfel sa cumperi ceva dupa ochi, ca parea natural… sau… mirosea frumos… sau… te-ai gandit tu ca piersica ar fi buna… sau… ai auzit tu de ceaiul verde...

Este normal sa te simti coplesita atunci cand cumperi produse pentru ingrijirea tenului. Exista atat de multe forme si ingrediente incat efectiv nu stii ce sa alegi. Ei bine, afla de la noi ce spun specialistii.

Conform acestora, pielea ta nu are nevoie de mare lucru astfel incat sa fie sanatoasa. Dar si acele putine lucruri de care are nevoie sunt atat de importante incat absenta lor iti va construi o gramada de probleme. Tenul oricarei persoane este diferit si deseori influentat de interior, de ceea ce mananci, de echilibrul hormonal si anumite predispozitii naturale. Chiar si asa, din exterior, pielea ta are in realitate nevoie doar de 3 ingrediente.
Celelalte trebuie rezolvate din interior prin alimentatie sanatoasa, hidratare si echilibru intern.

Cum sa iti ingrijesti tenul ca o regina
Cum sa iti ingrijesti tenul ca o regina[Sursa foto: PixaBay]

Dar care sunt aceste 3 ingrediente indispensabile? „Baza oricărei rutine eficiente de îngrijire a tenului ar trebui să includă un ser cu antioxidant și cremă de protecție solară dimineața și un produs cu retinoizi noaptea”, spun specialistii.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Antioxidant sau vitamina C

Cel mai probabil ca nu ai luat in serios pana acum importanta vitaminei C pentru piele. Insa vitamina C este unul dintre cei mai puternici antioxidanti pentru piele si poate oferi rezultate incredibile cat timp o folosesti in mod corect. In plus, aceasta poate sa iti uniformizeze culoarea pielii, are rol antiinflamator si este indispensabila pentru sintetizarea colagenului, substanta care ne ofera elasticitate si fermitate pielii.

Vitamina C se degradeaza rapid la lumina si la caldura, astfel ca trebuie sa iti alegi cu mare grija serumul de hidratare a fetei. Cel mai bine sa optezi pentru unul de la farmacie si nu magazin de cosmetice. Aplica-l dimineata, pe pielea curata.

Cum sa iti ingrijesti tenul ca o regina
Cum sa iti ingrijesti tenul ca o regina[Sursa foto: PixaBay]

Retinol

Retinolul este o substanta activa ce nu ar trebui sa lipseasca din rutina ta de ingrijire.

Este excelent pentru uniformizarea culorii pielii, pentru a micsora porii largiti, pentru a reda textura neteda a pielii, a reduce ridurile si a elibera porii. Retinolul este un derivat al vitaminei A si are efecte puternice asupra pielii. Folosirea retinolului nu este o treaba simpla insa. Poate provoca roseata si iritatii, uscarea pielii. De aceea este indicat sa il procuri de la farmacie si sa primesti indicatii de cum sa il folosesti.
Produsele cu concentratie mica de retinol pot fi folosite in fiecare zi, de preferat seara inainte de culcare. Protectia solara este obligatorie in folosirea retinolului.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

SPF

Dacă ar fi un singur lucru pe care ar trebui să-l faci zi de zi ca să previi apariția ridurilor și îmbătrânirea pielii, acela ar fi folosirea cremei de protecție solară. Razele UV reprezintă cea mai mare amenințare pentru pielea ta, provocând degradare celulară, apariția ridurilor, a petelor pigmentare și pierderea elasticității pielii. Aceasta situatie poate fi evitata daca te inveti sa te dai cu crema protectoare in fiecare zi. Si cel mai simplu fel prin care poti sa faci asta este sa iti cumperi crema zilnica de hidratare cu tot cu SPF.

Citește și: Descoperă cum să îți îngrijești tenul cu ajutorul unei măști cu argilă făcute în casă

Citește și: Micul ghid al stimulării secreției de colagen. Secretul unei pieli sănătoase!



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Situația pe care Bogdan a vrut să o lămurească cu Denisa în Camera Roșie. De ce s-a enervate tânăra? „Bogdan, oprește-te că te duci în alt film!”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies