Ce înseamnă când te mănâncă BUZELE. „Buzele tale sunt mai sensibile decât restul pielii, mult mai subţiri şi sunt lipsite de glande sebacee producătoare de ulei"

Ce înseamnă când te mănâncă BUZELE. „Buzele tale sunt mai sensibile decât restul pielii, mult mai subţiri şi sunt lipsite de glande sebacee producătoare de ulei
Ce înseamnă când te mănâncă BUZELE. „Buzele tale sunt mai sensibile decât restul pielii, mult mai subţiri şi sunt lipsite de glande sebacee producătoare de ulei"

Află ce se poate întâmpla dacă te mănâncă buzele.

Senzația de mâncărime a buzelor are trei cauze majore:

  1. Ce spun superstițiile
  2. Din punct de vedere emoțional
  3. Din punct de vedere medical

Ce înseamnă când te mănâncă buzele

Citeste si: DESCOPERĂ: Scrub natural pentru buze senzuale. Cum pregătești acest exfoliant la tine acasă

Ce spun superstițiile

Din cele mai vechi timpuri, conform tradițiilor populare românești, se spune că atunci când te mănâncă buza de sus, vei săruta pe cineva sau vei fi sărutată de un bărbat înalt.

Dacă te mănâncă buza inferioară înseamnă că te vei săruta cu o persoană scundă.

În schimb, atunci când te mănâncă ambele buze, te vei pupa cu cineva în sens figurativ, adică este vorba despre un sărut părintesc.

Dacă te gâdilă partea dreapta a buzei, trebuie să te aștepți la ceva bun, iar dacă este vorba despre partea stângă a buzei se spune că vei avea parte de ceva rău.

O altă superstiție spune că mâncărimea buzelor semnalează faptul că cineva plânge după tine.

Mai există și varianta în care acest lucru poate însemna faptul că veți primi un cadou, eventual ceva dulce, o prajitură, ciocolată sau cozonac.

În unele zone ale țării, există și mitul care spune că, în cazul în care ai senzația de mâncărime a buzelor, vei avea o conversație serioasă cu prieteni sau rude.

 Ce înseamnă când te mănâncă buzele

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cum poți să îți înfrumusețezi dantura în timpul sarcinii

  Din punct de vedere emoțional

Zvâcnirea buzelor denotă că sunteți o persoană timorată, care în situații limită intră în panică și nu-și mai poate stăpâni emoțiile.

Persoanele cărora le tremură des buzele sunt sensibile, adeseori depășite de situație și plâng ușor.

Mișcarea involuntară a mușchilor buzelor sau senzația  de mâncărime înseamnă că ești stresat și nu te simți în largul tău în public

Din punct de vedere medical

Deși există multe cauze pentru uscarea și crăparea buzelor, cel mai des întâlnit motiv este frigul și aerul uscat”, declară medicul dermatolog Robyn Gmyrek.

Buzele prezintă mâncărimi sau crăpături nu doar la frig, ci și din cauza aerului uscat din încăperi. Căldura excesivă dintr-o cameră irită pielea sensibilă a buzelor. Eliminarea apei din organism are ca efect imediat pierderea elasticității buzelor și o senzație ciudată de mâncărime.

Când este cald, unele persoane au tendința de a se linge pe buze pentru a le umezi, ceea ce nu e deloc corect, deoarece, saliva este acidă și provoacă iritații.

 Ce înseamnă când te mănâncă buzele

„Pe lângă acest lucru, umezeala pe care o obții după ce îți lingi buzele se va evapora, luând cu ea și mai multă apă din pielea buzelor. Obiceiul de a-ți linge buzele devine un tic și cu cât faci asta mai des, cu atât mai uscate vor deveni buzele”, adaugă dermatologul.

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se ia cătina cu miere. Beneficiile cătinei

Este indicat să vă hidratați pentru a asigura organismului cantitatea necesară de apă.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

„În general, este bine să luaţi măsuri preventive pentru a avea buze sănătoase.

Este important să beţi multă apă dacă simţiţi că aveţi buzele uscate sau crapate. Evitaţi să vă lingeţi buzele, deoarece pierdeţi şi mai multă umiditate atunci când saliva se evaporă, pe lângă iritaţia chimică produsă”, spune medicul dermatolog Aurelia Ionescu.

Pielea buzelor este partea cea mai fină la nivelul feței, de aceea trebuie să aveți mare grijă să o hidratați folosind creme și balsamuri hidratante.

„Buzele tale sunt mai sensibile decât restul pielii, mult mai subţiri şi sunt lipsite de glande sebacee producătoare de ulei. Astfel, ele sunt predispuse la deshidratare, mai ales în prezenţa aerului uscat şi rece. Hidrataţi-vă buzele în fiecare zi cu un balsam special pentru îngrijirea buzelor sau cu o cremă hidratantă şi emolientă’’, precizează Bianca Mitrea, estetician şi expert în formulări cosmetice organice.

Citeste si: CITEȘTE: Ce înseamnă când te mănâncă limba

Semnificația formelor buzelor

 Ce înseamnă când te mănâncă buzele

Buzele pline și roșii, îndeosebi cele de jos, reprezintă senzualitate, erotism, voluptate.

Buzele foarte subțiri indică încăpățânare, răceală și minte îngustă.

Buzele potrivit de înguste și rotunde denotă virtuozitate și secretomanie.

Citeste si: DESCOPERĂ: 8 trucuri de la folosi bicarbonatul de sodiu în rutina ta de frumusețe



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cât timp se fierbe SUPA de PUI. „Alegeţi un pui „mai bătrân“ şi „mai sănătos“, bazându-vă pe zicala „găina bătrână face ciorba bună"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies