Ce se pune în must ca să nu fermenteze. „Pentru o cură de must trebuie să aveţi suc de struguri, proaspăt stors şi obţinut din struguri cât se poate de naturali, româneşti sau de la ţară"

Ce se pune în must ca să nu fermenteze. „Pentru o cură de must trebuie să aveţi suc de struguri, proaspăt stors şi obţinut din struguri cât se poate de naturali, româneşti sau de la ţară
Ce se pune în must ca să nu fermenteze. „Pentru o cură de must trebuie să aveţi suc de struguri, proaspăt stors şi obţinut din struguri cât se poate de naturali, româneşti sau de la ţară"

Află ce se pune în must ca să nu fermenteze.

Mustul este o băutură dulce, înțepătoare, cu un gust unic, obţinută prin zdrobirea strugurilor proaspeți.

Este benefic pentru organism, întrucât este extrem de bogat în vitamine, minerale și polifenoli.

„Mustul conţine vitaminele A, B1, B2 şi vitamina C, şi are un efect extrem de revigorant, ajutând la detoxifierea organismului şi la stimularea imunităţii, mustul devenind şi o puternică armă împotriva cancerului datorită conţinutului mare în antioxidanţi.

Mustul cel mai bun se prepară din strugurii zdrobiţi în blender, cu tot cu coajă, după ce au fost curăţaţi de seminţe. O dată preparat, mustul se consumă imediat şi nu se fierbe deoarece se pierd toate vitaminele şi mineralele esenţiale”, declară Denisa Zaharia, medic de familie.

Ce se pune în must ca să nu fermenteze

 Ce se pune în must ca să nu fermenteze

Mustul abundă în vitamine şi antioxidanţi cu proprietăţi antitumorale şi de aceea, este recomandat de specialiști.

Medicii recomandă mustul pentru a preveni şi a trata numeroase boli, de ochi, de inimă, de rinichi, de stomac, de nutriţie, de imunitate, precum şi pentru a preveni şi trata anemia, astenia, gingivita sau durerile reumatice.

Citeste si: NOTEAZĂ: Cele mai bune diete de slăbit pe termen lung

Mustul, tonic pentru minte

„De asemenea, este recomandat persoanelor bolnave de cancer, dar şi celor predispuse la această cumplită afecţiune deoarece mustul conţine resveratrol, un antioxidant-minune din pieliţa strugurilor, ce previne şi combate cancerul.

Mai mult decât atât, acelaşi resveratrol are proprietăţi antiinflamatoare, tonice, antidiabetice şi protectoare pentru inimă. Mustul este şi un tonic pentru minte datorită conţinutului său de lecitină şi de săruri de fosfor, care ajută la îmbunătăţirea activităţii intelectuale şi la găsirea echilibrului nervos, şi este ideal pentru persoanele ce suferă de boli precum Alzheimer sau de pierderi de memorie. Mustul este un leac binecunoscut pentru constipaţie, de vreme ce acidul tartric stimulează tranzitul intestinal şi ajută la reglarea digestiei”,
spune dr. Denisa Zaharia.

must beneficii

Citeste si: CITEȘTE: Cum să îți faci ceai de soc pentru slăbit. Care sunt beneficiile socului

Împiedică apariţia diabetului

O cură cu must, ținută toamna, aduce numai beneficii organismului. Mustul are grijă de inimă, scade hipertensiunea arterială şi diminuează riscul accidentelor vasculare.

Prin îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, a elasticităţii arteriale şi a funcţiei vasculare, consumul de must te ajută să eviţi oboseala cardiacă şi te pune la adăpost de accidentele vasculare cerebrale.

Polifenolii reduc riscul de formare a cheagurilor de sânge şi oxidării colesterolului „rău“, una dintre principalele cauze ale fixării acestor plachete pe pereţii arterelor.

Compusul din must numit resveratrol poate împiedica apariţia diabetului de tip 2 şi a obezităţii. Polifenolii din must stimulează sistemul imunitar şi reduc leziunile inflamatoare care pot să apară la nivelul celulelor pancreasului, producătoare de insulină.

„Pentru o cură de must trebuie să aveţi suc de struguri, proaspăt stors şi obţinut din struguri cât se poate de naturali, româneşti sau de la ţară.

Se consumă trei pahare de must pe zi, între mesele principale. Pe tot parcursul curei este bine să nu mai consumaţi dulciuri ori fructe deoarece mustul conţine deja foarte mult zahăr. Înainte de începerea curei este obligatoriu să cereţi sfatul medicului”, concluzionează dr. Daniela Stan.

Citeste si: NOTEAZĂ: Cât timp se fierbe dulceața de gutui

Metode de conservare a mustului

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Pentru a conserva mustul, există mai multe metode utilizate pe scară largă:

Must oprit din fiert cu conservant

Se pune în must 1 gram de conservant la 1 litru de must proaspăt stors.

Must oprit din fiert cu aspirină

 Se adaugă o tabletă de aspirină netamponată la 1 litru de must.

Mustul oprit din fiert prin congelare

Pentru a conserva mustul prin congelare, se procedează astfel:

- după ce s-a limpezit, se trage în sticle, dar nu din plastic, întrucât îi pot influența gustul

- se pune mustul în sticle, lăsând două degete, deoarece prin înghețare mustul își mărește volumul și sticla poate crăpa

- se așază sticlele la congelator și se lasă la congelat

Păstrat prin congelare, mustul își menține atât savoarea, cât și proprietățile nutritive.

Citeste si: NOTEAZĂ: Cât timp se fierb cartofii pentru piure

Mustul oprit din fiert cu hrean

Se utilizează 100 grame de hrean la 10 litri de must.

Astfel, mustul este conservat pe cale naturală, fără adaos de substanțe chimice.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Se procedează astfel:

- după limpezire, se trage mustul într-un vas mare din sticlă, numit damigeană

- se adaugă hreanul spălat și ras prin răzătoarea mică

- se lasă aproximativ 2-3 săptămâni

- se trage în sticle, se astupă cu dopuri și se păstrează la rece.

Citeste si: NOTEAZĂ: Cea mai bună rețetă de rapane în sos de vin cu usturoi

Beneficiile consumului de must

Mustul este bogat în vitamine şi antioxidanţi, de aceea este recomandat de medici pentru a preveni unele boli, cum ar fi: cele de ochi, de rinichi, de inimă sau de stomac.

Licoarea întărește imunitatea şi tratează anemia, astenia sau durerile reumatice.

„De asemenea, este recomandat persoanelor bolnave de cancer, dar şi celor predispuse la această cumplită afecţiune deoarece mustul conţine resveratrol, un antioxidant-minune din pieliţa strugurilor, ce previne şi combate cancerul. Mai mult decât atât, acelaşi resveratrol are proprietăţi antiinflamatoare, tonice, antidiabetice şi protectoare pentru inimă. Mustul este şi un tonic pentru minte datorită conţinutului său de lecitină şi de săruri de fosfor, care ajută la îmbunătăţirea activităţii intelectuale şi la găsirea echilibrului nervos, şi este ideal pentru persoanele ce suferă de boli precum Alzheimer sau de pierderi de memorie. Mustul este un leac binecunoscut pentru constipaţie, de vreme ce acidul tartric stimulează tranzitul intestinal şi ajută la reglarea digestiei”, explică doctorul, Denisa Zaharia.

Mustul protejează inima, scade hipertensiunea arterială şi scade riscul accidentelor vasculare.

De asemenea, împiedică apariţia diabetului de tip 2 şi a obezităţii.

Dacă nu este oprit din fiert, mustul se transformă în vin, care este conform lui Louis Pasteur, un aliment.

Omul de știință a demonstrat că vinul este cel mai complex lichid, după laptele matern.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni. "Căpșunile au o serie întreagă de proprități grație cărora consumul de căpșuni poate să diminueze riscul apariției următoarelor tipuri de cancer"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies