Cine este Alina Sorescu. Data nașterii, carieră, relații

Cine este Alina Sorescu. Data nașterii, carieră, relații
Cine este Alina Sorescu. Data nașterii, carieră, relații

Află tot ce nu știai despre Alina Sorescu, una dintre cele mai cunoscute și apreciate vedete din România.

Cine este Alina Sorescu

Alina Sorescu  s-a născut pe 14 iulie 1986, în București, fiind una dintre cele mai cunoscute cântărețe și prezentatoare TV din România.

Încă din copilărie, Alina Sorescu a cochetat cu muzica, sub atenta îndrumare a tatălui său, fiind membră a grupului Minisong, care era condus la acea vreme de regratatul Ioan Luchian Mihalea.  

Cariera muzicală

Alina Sorescu a urcat pe scenă pentru prima dată în anul 1994, în cadrul unui concurs de muzică pentru copii, fiind solicitată ulterior de organizatorii celebrului festival „Cerbul de Aur” de la Brașov, pentru a susține un recital.

La doar 11 ani, Alina Sorescu a lansat primul său album, „Voi fi o stea”, pe muzica lui Eugen Mihăescu.

În 1999, a susținut un turneu internațional, ajungând să cânte în Italia, Franța, Belgia și Olanda.

Ulterior, Alina Sorescu a absolvit Scoala Populară de Artă, secția canto, sub atenta îndrumare a profesoarei Viorela Filip.

Alina Sorescu varsta

Citeste si:// NUME REAL// Cine este THEO ROSE. Biografie: data nașterii, înălțime, vârstă, familie și cine este iubitul ei

Discografie

  • 1997 -  Voi fi o stea
  • 2000 -  Alina
  • 2001 -  În fața ta
  • 2002 -  Vrei altceva
  • 2004 -  În al 9-lea cer

Premii Obținute

  • 1994- locul I la Festivalul de Muzică pentru Copii (la debut)- Palatul Național al Copiilor București
  • 1996- locul I la Festivalul Național de Muzică pentru Copii și Tineret
  • 2000- revelația anului în muzica dance
  • 2001- nominalizare premii Bravo Otto, best teen pop
  • 2002- nominalizare premiile MTV Video Awards România best female video
  • 2002- locul 8 la selecția națională pentru Eurovision
  • 2003- nominalizare premiile MTV Music Awards România best female video
  • 2006- premiul Radiodifuziunii Române, Mamaia 2006

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cine este OTNIELA SANDU. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Cariera în televiziune

Alina Sorescu și-a început cariera în televiziune în cadrul emisiunii „Ploaia de stele”, difuzată pe TVR 1, fiind co-prezentatoarea show-ului alături de Cosmin Cernat. Ulterior, aceasta a devenit moderatoarea emisiunilor Tv: Vacanță în stil mare, Ora fără catalog, Portativul piticilor, Miss Plaja, Matinal de vacanță  (cu Leonard Miron).

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ulterior, Alina a fost remarcată de producători, fiind solicitată pentru proiecte de renume în România: Cerbul de Aur - 2003, 2008, Mamaia Copiilor - 2004, 2007,  Superlativele Tinereții  - 2003, 2004, 2005, Selecția Națională Eurovision - 2003, 2008 (alături de Iulian Vrabete), Selecția Națională Eurovision Junior - 2004, 2005, 2006, 2008, Callatis - 2004, 2008 (cu Gabriel Cotabiță),  Festivalul Internațional Golden Star  - 2003, 2004, Magia Iernii- 2007, Dinamo 60 de ani – 2008.

În anul 2007, Alina Sorescu a fost moderatoarea emisiunii „Imprevizibilii”, difuzată pe postul de televiziune Kanal D, alături de Marius Florea Vizante.

„Eu am crescut în TVR. În copilărie cântam în MiniSong și după ce Ioan Luchian Mihalea a plecat dintre noi, am început să apar în emisiunile de week-end pentru copii ale Televiziunii Române. Ulterior, la propunerea domnului Valeriu Lazarov, am devenit prezentator TVR, fiind gazdă a multor emisiuni (întâi "Ploaia de stele", "Matinal de vacanță", "Tonomatul de pe 2", "Portativul piticilor", "Ora fără catalog"… și festivaluri ("Eurovision", "Cerbul de Aur", "Callatis", "Mamaia

Copiilor" etc.). Sunt fericită că am reluat tradiția colaborării și că “Alina și picii ei” intră în casele oamenilor în fiecare sâmbătă de la 11:00 pe TVR 1. Practic, acum copilul TVR-ului s-a făcut mare. Sunt pentru prima dată și realizatorul unui program de televiziune și mă bucur că am ocazia să pun în practică tot ce am învățat în acești ani”, a povestit Alina Sorescu.

alina sorescu divort

Citeste si:// UPDATE// Cine este Nicoleta Nucă. Biografia concurentei de la Bravo ai Stil! Celebrities

 

Alina Sorescu a pus bazele unui proiect de suflet dedicat copiilor, intitulat „Picii lu' Soreasca”. Cântăreața îi introduce pe copii în lumea muzicii și le dezvăluie secretele pe care ar trebui să le știe un cântăreț de succes.

„2020 a fost un an complicat pentru noi toți, însă eu am fost și sunt optimistă. Cred că cine este puternic și echilibrat poate trece peste orice. Chiar dacă nu am mai avut ocazia să cânt pe scenă la evenimente, mi-am canalizat energia spre a face piese, spre cursurile mele de muzică, spre comunitățile mele online și spre a fi alături de fetițele mele la școala/grădinița de acasă. Trupa mea “Picii lu’ Soreasca” a funcționat după noile reguli de distanțare și am reușit să avem totuși foarte multe activități: am filmat în aer liber videoclipul nou “Suntem Picii lu’ Soreasca” cu mare succes pe YouTube și împărțiți pe grupe mai mici am colindat toată luna decembrie.”

Alina Sorescu este licențiată a Facultății de Sociologie- Universitatea București, urmând în paralel și Facultatea de Comunicare și Relații Publice- SNSPA

Din luna octombrie a anului 2008, Alina a urmat cursurile programului de masterat din cadrul Facultății de Sociologie a Universității București, cu opțiunea „Sondaje de opinie și marketing”.

Citește și: Sebastian așteaptă o fată nouă în Casa iubirii? Concurentul a dezvăluit motivul despărțirii dintre el și Roberta: "Am deschis ochii!"- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Citeste si:// DESCOPERĂ// Cine este soțul Ilincăi Vandici| Andrei Neacșu

„Mi se spune des că am o răbdare rar întâlnită… Cred că asta e cheia. Cei mici sunt puri și îmi place să mă pun la mintea lor, rămânând fermă în același timp. Eu sunt în preajma copiilor încă de când prezentam festivaluri pentru copii. Eu am început la rândul meu la o vârstă fragedă, am două fetițe acasă, așa că sunt obișnuită ca viața mea să fie tot timpul în jurul picilor. De altfel am și absolvit ca șefă de promoție fostul liceu pedagogic. Am urmat apoi îl același timp cele două facultăți (Comunicare și Sociologie) și masterul, care am considerat că îmi vor fi necesare în cariera mea de televiziune. Ca să fiu și mai pregătită, când am pornit “Picii lu’ Soreasca” am absolvit și Modulul de Formare a Profesorilor de la Universitatea din București. Așa că am studiat ca la carte. De altfel așa am cunoscut-o pe Crenguța Oprea, cea care mi-a fost profesor de pedagogie și căreia plăcându-i ce începeam să fac și-a adus propriii copii la cursurile mele. În prima mea grupă. Fetița de 9 ani de atunci are acum 19 și este Mara Oprea, protagonistă în noul serial “Adela”. Sunt foarte mândră de ea!”, a povestit Alina Sorescu în cadrul unui interviu.

Citeste si:|| UPDATE|| Cine este TIBI CLENCI, noul jurat de la Bravo ai stil! Celebrities

 

Viața de familie

Alina Sorescu este căsătorită cu designerul Alexandru Ciucu, cei doi având împreună două fetițe superbe. În ultima vreme, mariajul lor s-a aflat sub semnul întrebării, speculațiile în legătură cu un posibil divorț începând să ia amploare după ce soțul Alinei a fost surprins în compania unei alte femei. La acel moment, creatorul de modă a negat zvonurile legate de un posibil divorț, spunând că în căsnicia sa totul merge bine, însă preferă să nu își etaleze acivitățile de cuplu.

„Am mai spus-o și o spun. Nu, nu divorțăm. Nu avem niciun fel de probleme în relația de cuplu, doar ne bucurăm de discreție, preferăm să nu discutăm despre lucrurile intime”, a declarat el pentru fanatik.ro.

 

Cu toate acestea, în urmă cu puțin timp, Alina Sorescu a făcut un gest neașteptat, care a întărit speculațiile în legătură cu un posibil divorț. Vedeta a șters de pe rețelele de socializare toate fotografiile în care apărea alături de soțul său, Alexandru Ciucu.

„Îmi doresc sănătate și armonie. Dacă le am pe acestea pot face tot ce îmi doresc. Am o viață împlinită cu cele două fetițe și cu proiectele pe care le fac. Vreau să lansez piese și clipuri noi, vreau să cresc profesional și să dezvolt proiectul “Picii lu’ Soreasca” devenit deja brand”, declara Alina Sorescu, în urmă cu ceva timp.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cine este RĂZVAN MUNTEANU, soțul Deliei Matache. ”Venise la un karaoke într-un club de-al meu, acolo unde ne-am şi cunoscut."

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți are Açelya Devrim Yılhan, actrița care joacă rolul Hasibe, mama celor patru frați Derenoglu din serialul Vinovați de iubire! Iată cum arăta celebra actriță în urmă cu 14 ani, la început de carieră

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies