DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă TOFU

DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă TOFU
DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă TOFU

Iată care sunt cele mai dese combinații, pe care le poți asocia cu tofu!

În acest articol, vom prezenta mai  multe informații despre celebrul tofu. Ce este acest aliment, ce conține și de ce ar trebui să-l integrezi în regimul tău alimentar, vei afla în scurt timp. Deși nimeni nu-i acordă foarte multă atenție și nu îl clasează în topul celor mai gustoase alimente, dacă vei învăța cum să-l prepari, atunci îți vei schimba total impresia.

Ce este Tofu

Citeste si: CITEȘTE: Ce se pune în PACHET la pomană

cu ce se mananca tofu

Citeste si: CITEȘTE: Ce să mănânci seara pentru a slăbi

Orginar de pe teritoriul Chinei, tofu are o vechime de peste 2000 de ani. Alimentul a fost descoperit întâmplător, atunci când o pastă de boabe de soia fierte a fost amestecată cu sare de mare.

Cea din urmă conținea probabil săruri de magneziu și calciu, de care era nevoie pentru a închega întreaga substanță. În ziua de astăzi, acest produs a fost răspândit în toate colțurile lumii.

Tofu -  valori nutritive

Tofu este un produs alimentar nelipsit de pe mesele persoanele care au adopat un stil de viață vegetarian.

Brânza Tofu conţine 91 kilocalorii (calorii)/ 100 de grame, reprezentând 4.55% din

totalul de 2000 de calorii recomandat zilnic. De asemenea, acesta are un indice glicemic foarte scăzut. Pentru cei diabetici sau care trebuie să-și țină glicemia sub control, poate fi interesant să știe că indicele glicemic al acestui aliment este 15.

Tofu valori nutritionale

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se poate înlocui ricotta

Mai mult, acesta reprezintă o sursă de vitamina C şi acid folic.

Astfel, 100 de grame de tofu conțin și 2 grame de carbohidrați și 0,4 grame de fibre. Sarcina glicemică de tofu este 2.

În ceea ce privește tofu organic sau de casă din boabe de soia organice sau lapte de soia organic, este mult mai bun decât cel comercializat.  În acest fel, putem evita riscul ca soia modificată genetic să fie prezentă în produsul ales și trebuie să ținem cont de faptul că cea mai mare parte a soiei modificate genetic cultivată în lume nu este destinată consumului uman, ci producției de furaje pentru animalele de fermă.

Valori nutriționale pentru 100 de grame de Tofu:

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce înlocuim ouăle în prăjituri

  • Calorii: 91 g
  • Glucide: 2 g
  • Proteine: 9 g
  • Grăsimi: 5.8 g
  • Fibre: 0 g
  • Sare: 8g
  • Zahăr: 0

Avantajele consumului de Tofu

Iată care sunt avantajele consumului regulat de tofu:

  • Valoare calorică scăzută
  • Conținut bogat în proteine
  • Este o resursă importantă de antioxidanți și vitamine
  • Conține: Fier, Magneziu, Cupru, Zinc.
  • Nu conține gluten
  • Previne boli grave precum: cancerul, osteoporoza și bolilor de inimă.

Cum se prepar ă Tofu

Modul prin care se realizează tofu, este asemănător procesului pentru brânza de origine animală.  

Primul pas este obținerea laptelui din soia. Acesta se înmoaie, fierbe, pisează, iar mai apoi se vor strecura boabele de soia.

După ce ați urmat acești pași trebuie să introduceți rezultatul în laptele de soia. In timp se vor forma mai multe cheaguri în interiorul acestuia, exact ca la procesul de obținere la cașului.

În final, cheagurile vor fi presate în bucăți mai mari în funcție de consistența dorită. Astfel, vei obține celebra brânză vegană și anume, tofu.

Cu ce se mănâncă Tofu

Ce gust are tofu

În ceea ce privește acest produs alimentar, părerile sunt împărție. În timp ce unii consideră acest aliment neutru, fără niciun gust, alții îl adoră și îl consumă aproape zilnic.

De fapt, adevărul este undeva la mijloc. Dacă vei consuma tofu în forma sa naturală fără să-i adaugi vreo combinație alimentară sau să-l prepari în vreun fel, atunci nu vei fi foarte încântat de acesta.

Însă, în următoarele rețete, vei sti cum să adaugi tofu în meniul tău zilnic.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Tofu- rețete și combinații culinare

Tofu la grătar

În perioadă de post, poți încerca aceste rețete, care au rolul de a suplini lipsa proteinei de origine animală.

Tofu  poate fi fript pe grătar şi consumat cu succes în post, în locul unei fripturi, având aceeaşi consistenţă şi oferindu-ţi aceeaşi saţietate precum carnea. Tot ce trebuie să faci este să asezonezi bucăţile de brânză cu mirodeniile sau condimentele preferate, să le stropeşti cu puţin ulei de măsline şi să le pui pe grătarul încins, maximum 1 minut pe fiecare parte.

Tofu marinat

Încă o rețetă, care te va cuceri și îți va sătura pofta de mâncare este tofu marinat. Pașii pentru această rețetă sunt la fel de simpli ca cea precedentă.

În primul rând, găteşte brânză din soia  în stil asiatic, prin marinare. Optează pentru condimente asiatice în prepararea marinatei, adaugă ulei de măsline, puţin oţet balsamic şi lasă bucăţile tari de tofu în ele, aproximativ 30 de minute, pentru ca aromele să pătrundă în ele. Poți consuma tofu marinat ca atare, alături de o salată verde, ori îl poți adăuga în alte preparate coapte sau trase la tigaie.

ce este tofu

Tofu copt

Tofu mai poate fi consumat şi copt alături de câteva legume proaspete, într-o mâncare de post excepțională. Folosește tofu ca înlocuitor al cărnii în mâncărurile pe care le prepari la cuptor.

Tofu prăjit

Tofu mai poate fi preparat și în baie de ulei încins, alături de alte ingrediente delicioase. Gustul acestuia va fi spectaculos. Îl poţi prepara și pane, dacă dai bucăţile printr-un amestec de faină, condimente și ou.

De asemennea, mai există multe alte combinați rețete, prin care poți integra acest aliment, cum ar fi: supe, salate, burger și multe altele.

Dacă ai citit toate informațiile despre tofu, acum nu-ți rămâne decât să-l încerci!



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Cu ce se mânâncă GRANOLA. Specialiștii în nutriție au o părere extrem de bună despre acest mic dejun

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies