Cum se prepară carnea pentru BURGER

Cum se prepară carnea pentru BURGER
Cum se prepară carnea pentru BURGER

Carnea pentru hamburger trebuie preparată într-un anumit mod, ca să obțineți burgerii exact ca la restaurant. Noi vă învățăm care este rețeta ideală.

Aveți poftă de un hamburger, dar nu vreți să-l mâncați gata preparat? Atunci trebuie să învățați secretele bucătarilor, ca să faceți și dumneavoastră acasă acest preparat delicios. Cu toții am mâncat, măcar o dată, un hamburger suculent, cu multe sosuri și cu o porție zdravănă de cartofi prăjiți. Ce ar fi dacă încercați să preparați acasă carnea pentru hamburger, ca să fiți siguri că știți ce mâncați? 

Carnea de hamburger, cum se prepară și ce ingrediente conține

Citeste si: DESCOPERĂ: Garnitură pentru burgeri

Reteta hamburger american

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce poți înlocui pâinea. Ce alternative poți găsi cu ușurință

Hamburgerul este unul dintre cele mai apreciate preparate de tip fast-food și poate fi gătit în mai multe feluri, în așa fel încât să satisfacă chiar și cele mai pretențioase gusturi.

Bineînțeles că cel mai important ingredient al unui hamburger este carnea. Aceasta trebuie să fie de vită, pentru că doar așa, hamburgerul iese extrem de delicios.

Trebuie să cumpărați carne slabă de vită, pe care să o combinați totuși și cu puțină grăsime, pentru că altfel preparatul final va fi prea fad și nu va fi deloc suculent. Proporțiile trebuie să fie 75% carne, pulpă sau antricot, și 25% grăsime de vită.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Nu cumpărați carne gata tocată. Luați bucăți întregi, pe care le dați dumneavoastră acasă prin mașina de tocat.
După ce tocați carnea, trebuie să o lăsați în frigider cel puțin o oră.

Un alt aspect important în prepararea cărnii de hamburger, este că aceasta nu se condimenteaza înainte de a fi modelată.

Așadar, nu procedați ca în cazul chiftelelor!

Oricum, hamburgerul de vită nu are nevoie de prea multe condimente. Sarea și piperul sunt suficiente.
Nu puneți niciodată ouă, ceapă, usturoi sau pesmet în carnea pentru hamburger!

Cum gătiți carnea pentru hamburger

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce poți înlocui carnea. Alege un al aliment sănătos că înlocuitor

Compozitie hamburgeri

Citeste si: Prânzul la birou: variante sănătoase şi rapide

După ce stă măcar o oră în frigider, carnea se scoate și puteți să începeți să o modelați. Nu strângeți carnea cu putere în mâini. Este suficient să modelați bucăți potrivite ca mărime, care să intre perfect în chiflă.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Nu uitați că atunci când veți găti carnea, aceasta se va strânge, de la căldură, deci nu faceți bucăți prea mici.

După ce ați format bucățile de carne pentru hamburger, puneți pe ele sare și piper, pe ambele părți. Nu puneți condimentele înainte, pentru că burgerul nu va ieși fraged, ci se va întinde.

În ceea ce privește gătitul, burgerul poate fi făcut mai în sânge, mediu sau foarte bine prăjit, în funcție de preferințele fiecăruia.

Dacă faceți burgerii în tigaie, ungeți-o cu puțin ulei înainte. Dacă îi pregătiți afară, pe grătar, nu mai este nevoie de ulei. Lăsați carnea cel mult 3 minute, pe fiecare parte.

cum se prepara carnea pentru burger

„Sper din tot sufletul că părinții nu au făcut din acest tip de experiență nici un tabu, nici o chestiune care să fie periculoasă și să considere că acolo e un lucru atât de toxic, de nerecomandat, încât ți-ai făcut păcat capital. E o chestiune banală. Acolo mâncarea e foarte concentrată, e foarte hrănitoare. Totul vine din America, din păcate mai mult rele din punct de vedere alimentar, vin de acolo. Chiflă are zahăr, chifteaua probabil mai multă grăsime decât am pune noi. Am văzut inclusiv adolescenți care merg zilnic să mănânce în astfel de fast food-uri pentru că e ieftin. Dar adolescenții erau foarte slabi pentru că nu aveau bani decât de cea mai mică formulă. E o chestiune pe care a demontat-o un nutriționist de la Stanford, 6 luni, ca răspuns la un film care a circulat foarte mult și acuză fast food-ul că ar fi cauzator de obezitate și de boli. A mâncat 6 luni doar junk food, lucruri foarte procesate, concentrate în grăsimi și zahăr, dar în limita a 2.000 de calorii, ceea ce pentru un bărbat e puțin. După 6 luni, medicul a slăbit 10 kilograme și analizele de sânge au arătat o îmbunătățire până la 30%. Paradoxul e că doza face otravă. Nimic din ceea ce e comestibil nu e nici periculos, nici nesănătos”, spune Mihaela Bilic.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Dieta lui chef FLORIN DUMITRESCU. „Am vrut să îmi demonstrez că pot renunţa la mâncărurile mai grase, la gustul de unt sau la prăjeli."

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies