Poate fi consumat sub forma de infuzie, in sucuri sau in mancaruri, fiindca pe langa faptul ca da un plus de savoare, are numeroase beneficii asupra organismului. Vezi despre ce aliment este vorba!
Ghimbirul are in compozitia lui doi compusi, gingerol si sogaol, care au proprietati antioxidante si uleiuri volatile. Toate aceste substante il ajuta sa actioneze astfel:
- Previne simptomele racelii sau gripei, fiindca lupta impotriva bacteriilor.
- Reduce starea de greata de dimineata specifica primelor luni de sarcina.
- Usureaza simptomele artritei datorita proprietatilor antiinflamatoare pe care le are.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- Inhiba si incetineste dezvoltarea
- Distruge celulele canceroase de la nivelul ovarelor, potrivit cercetatorilor straini.
- Elimina arsurile gastrointestinale. In acest caz, cel mai bine este sa consumi ghimbirul sub forma de infuzie.
Atentie! Daca iei anticoagulante, nu ar trebui sa consumi ghimbir.