Nucile umplute cu cremă de ciocolată și rom merg de minune la orice ocazie. Este un desert care o să vă aducă aminte de copilărie!
Vă mai aduceți aminte de nucile umplute cu cremă fină de ciocolată și rom? Dacă vă este dor de un desert din copilărie, încercați și dumneavoastră această rețetă. Chiar dacă necesită puțin mai multă răbdare atunci când le preparați, aceste prăjiturele îi vor încânta pe toți cei dragi!
Nucile umplute cu cremă de rom, desertul perfect
Dacă vreți să preparați un desert senzațional, care să se potrivească și la ocazii mai speciale, vă provocăm să încercați nucile umplute cu cremă de ciocolată și rom.
Cu siguranță vă aduceți aminte de aceste delicioase prăjiturele, pe care mamele noastre le preparau atunci când aveau musafiri sau în zilele de sărbătoare. Erau nelipsite de pe masă, iar aroma lor puternică de rom transforma bucătăria într-o adevărată cofetărie.
Nucile umplute cu ciocolată și rom sunt fragede și se mențin pentru mai multe zile, asta dacă o să mai rămână ceva din ele.
Veți avea nevoie de o formă specială pentru coacerea cojilor de nucă. Dacă nu mai găsiți prin cămara bunicilor sau a mamelor, veți putea cumpăra din magazine această unealtă.
Este un desert care se prepară mai greoi, în sensul că durează destul de mult să coaceți fursecurile și apoi să le umpleți cu delicioasa cremă.
Vă garantăm însă că merită efortul!Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente pentru cojile de nucă:
- 300 g făină
- 80 g zahăr pudră
- un gălbenuș
- 130 g unt (trebuie să aibă cel puțin 80% grăsime)
- 3 linguri apă rece
- un praf de sare
- esență de vanilie
- coajă rasă de lămâie
- 3 linguri zeamă de lămâie
Ingrediente pentru cremă:
- două ouă
- un praf de sare
- 100 g zahăr pudră
- un plic de zahăr vanilat
- 100 g ciocolată amăruie
- 150 g unt (trebuie să aibă cel puțin 80% grăsime)
- 15 g cacao
- rom
Cum se prepară nucile umplute cu cremă de ciocolată și rom
Într-un castron mai adânc, puneți untul tăiat în cubulețe. Acesta trebuie să fie rece, de-abia scos din frigider! Adăugați și făina, un praf de sare și zahărul pudră și amestecați cu mâinile.
Trebuie să obțineți un aluat nisipos, exact ca cel de tartă. Nu frământați foarte mult aluatul, pentru că riscați să se întărească după ce îl veți coace!
Adăugați apoi gălbenușul de ou, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie și omogenizați.
Între timp, pregătiți crema de ciocolată și rom. Într-o crăticioară, puneți ouăle întregi, zahărul, un praf de sare și zahărul vanilat și lăsați ingredientele să se fiarbă la bain-marie.
Amestecați în compoziție în permanență și când vedeți că a ajuns la punctul de fierbere, dați cratița la o parte de pe foc și adăugați ciocolata, ruptă în bucăți. Amestecați foarte bine în cremă și apoi lăsați-o să se răcească.
După aceea, mixați untul, care trebuie să fie la temperatura camerei, până devine o spumă. Adăugați cacaoa și omogenizați. Începeți să puneți din crema de ciocolată peste unt, puțin câte puțin, în timp ce mixați în continuare.
Crema trebuie să stea în frigider măcar o oră. Romul se adaugă la final și se amestecă foarte bine în compoziție. Folosiți rom, nu esență, pentru o aromă mai puternică.
Înainte de a coace cojile de nucă, încălziți foarte bine forma și ungeți-o cu ulei. Formați biluțe din aluat și coaceți-le în formă, la foc mediu. Întoarceți presa și pe o parte, și pe cealaltă.
Puneți cojile de nucă pe o tavă sau pe un platou și lăsați-le să se răcească. Apoi le puteți umple cu crema de ciocolată, cu ajutorul unei lingurițe.
La final, pudrați-le cu zahăr vanilat pe ambele părți.