Desertul care merge perfect la orice ocazie: nuci umplute cu cremă fină cu rom

Desertul care merge perfect la orice ocazie: nuci umplute cu cremă fină cu rom
Desertul care merge perfect la orice ocazie: nuci umplute cu cremă fină cu rom

Nucile umplute cu cremă de ciocolată și rom merg de minune la orice ocazie. Este un desert care o să vă aducă aminte de copilărie!

Vă mai aduceți aminte de nucile umplute cu cremă fină de ciocolată și rom? Dacă vă este dor de un desert din copilărie, încercați și dumneavoastră această rețetă. Chiar dacă necesită puțin mai multă răbdare atunci când le preparați, aceste prăjiturele îi vor încânta pe toți cei dragi!

Nucile umplute cu cremă de rom, desertul perfect

Dacă vreți să preparați un desert senzațional, care să se potrivească și la ocazii mai speciale, vă provocăm să încercați nucile umplute cu cremă de ciocolată și rom. 

Cu siguranță vă aduceți aminte de aceste delicioase prăjiturele, pe care mamele noastre le preparau atunci când aveau musafiri sau în zilele de sărbătoare. Erau nelipsite de pe masă, iar aroma lor puternică de rom transforma bucătăria într-o adevărată cofetărie. 

Nucile umplute cu ciocolată și rom sunt fragede și se mențin pentru mai multe zile, asta dacă o să mai rămână ceva din ele.

Crema este fină și aromată, iar aspectul și gustul acestor fursecuri o să-i dea pe spate pe toți cei dragi. 

Veți avea nevoie de o formă specială pentru coacerea cojilor de nucă. Dacă nu mai găsiți prin cămara bunicilor sau a mamelor, veți putea cumpăra din magazine această unealtă. 

Este un desert care se prepară mai greoi, în sensul că durează destul de mult să coaceți fursecurile și apoi să le umpleți cu delicioasa cremă.

Vă garantăm însă că merită efortul!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ingrediente pentru cojile de nucă:

  • 300 g făină
  • 80 g zahăr pudră
  • un gălbenuș
  • 130 g unt (trebuie să aibă cel puțin 80% grăsime)
  • 3 linguri apă rece
  • un praf de sare
  • esență de vanilie
  • coajă rasă de lămâie
  • 3 linguri zeamă de lămâie

Ingrediente pentru cremă:

  • două ouă
  • un praf de sare
  • 100 g zahăr pudră
  • un plic de zahăr vanilat
  • 100 g ciocolată amăruie 
  • 150 g unt (trebuie să aibă cel puțin 80% grăsime)
  • 15 g cacao
  • rom

Cum se prepară nucile umplute cu cremă de ciocolată și rom

Într-un castron mai adânc, puneți untul tăiat în cubulețe. Acesta trebuie să fie rece, de-abia scos din frigider! Adăugați și făina, un praf de sare și zahărul pudră și amestecați cu mâinile. 

Trebuie să obțineți un aluat nisipos, exact ca cel de tartă. Nu frământați foarte mult aluatul, pentru că riscați să se întărească după ce îl veți coace! 

Adăugați apoi gălbenușul de ou, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie și omogenizați.

Apa rece și sucul de lămâie se pun la final, puțin câte puțin. Aluatul astfel obținut se lasă la frigider pentru o jumătate de oră. 

Între timp, pregătiți crema de ciocolată și rom. Într-o crăticioară, puneți ouăle întregi, zahărul, un praf de sare și zahărul vanilat și lăsați ingredientele să se fiarbă la bain-marie. 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Amestecați în compoziție în permanență și când vedeți că a ajuns la punctul de fierbere, dați cratița la o parte de pe foc și adăugați ciocolata, ruptă în bucăți. Amestecați foarte bine în cremă și apoi lăsați-o să se răcească. 

După aceea, mixați untul, care trebuie să fie la temperatura camerei, până devine o spumă. Adăugați cacaoa și omogenizați. Începeți să puneți din crema de ciocolată peste unt, puțin câte puțin, în timp ce mixați în continuare. 

Crema trebuie să stea în frigider măcar o oră. Romul se adaugă la final și se amestecă foarte bine în compoziție. Folosiți rom, nu esență, pentru o aromă mai puternică. 

Înainte de a coace cojile de nucă, încălziți foarte bine forma și ungeți-o cu ulei. Formați biluțe din aluat și coaceți-le în formă, la foc mediu. Întoarceți presa și pe o parte, și pe cealaltă. 

Puneți cojile de nucă pe o tavă sau pe un platou și lăsați-le să se răcească. Apoi le puteți umple cu crema de ciocolată, cu ajutorul unei lingurițe. 

La final, pudrați-le cu zahăr vanilat pe ambele părți.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies