In bucataria frantuzeasca exista un desert hibrid “clafoutis” – este mai mult decat o clatita si mai pufoasa ca un pandispan.
Bonus – il poti prepara cu orice fruct de la cirese, visine, capsuni pana la pere sau prune.
Daca vrei sa prepari versiunea fara gluten iti sugeram sa inlocuiesti faina alba cu faina integrala de secara.
Ingrediente
• jumatate de cana de zahar
• 450 grame cirese
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
• 3 oua
• un sfert de cana de margarina
• 1/3 cana faina
•
• varf de sare
Compozitia se face exact ca la clatite pana cand aceasta are o compozitie ca a smantanii.
Pregateste cuptorul la 300 de grade, unge cu unt o tigaie sau o forma de prajitura mai inalta, toarna compozitia si ciresele. Lasa compozitia aproape 50 de minute pana cand are o culoare usor maronie. Testeaza cu o scobitoare.
Daca e curata atunci cand o scoti inseamna ca prajitur este gata
Sursa: www.doctorulzilei.ro