Șatena obișnuiește să prepare diverse rețete și să le posteze pe contul de Instagram, iar printre acestea s-a aflat și una de musaca.
Diana Bart este cunoscută pentru faptul că este una dintre cele mai apreciate prezentatoare TV, de la noi în țară. Cu toate acestea, este și o bucătăreasă desăvârșită, iar acest lucru se poate vedea și în filmulețele pe care obișnuiește să le posteze în mediul online, acolo unde le arată urmăritorilor săi diverse rețete. De această dată, în urmă cu ceva vreme, Diana Bart a pregătit și o rețetă de musaca, fără să folosească sos bechamel.
Musaca, pregătită de Diana Bart
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente – pentru 10 porții
- 8 cartofi
- Sare
- 4 vinete
- Ulei de măsline
- 2 cepe mari+ 3 cepe verzi
- Piper
- 5 căței de usturoi, pisați
- 1 kg de carne tocată (mix de porc cu vită)
- ½ sticlă de suc de roșii
- 5 ouă
- Un pachet de mozzarella pentru gătit
- 1 sticlă de suc de roșii
- 3 foi de dafin
- 2 lingurițe de ștevie
Mod de preparare
“ Fierbeți în coajă, 8 cartofi mari, cu sare, cca 1 oră. Sunt gata când intră furculița ușor în ei. 4 vinete mari, tăiate rondele, date cu sare, amestecate și scurse bine, unse apoi cu ulei se măsline, așezate într-o tavă, pe foaia de copt, și date în cuptor până se coc bine. Le mai pune un pic de spray de ulei de măsline, înainte. Se coc în 30 de minute.
Înăbușim 2 cepe mari+ 3 cepe verzi cu sare și piper. Adăugăm și 5 căței pisați de usturoi. Punem și 1 kg de carne tocată (mix de porc cu vită), sare, piper, amestecăm bine. Punem apoi ½ sticlă de suc de roșii. Lăsăm pe foc 15 minute.
Așezăm câte un strat de cartofi, tăiați rondele, unul de vinete, apăsăm bine, apoi întindem uniform toată compoziția de carne. Ultimul strat de vinete, apoi ultimul strat de cartofi. Dăm tava în cuptor 1 oră.
Între timp, amestecăm 5 ouă un pachet de mozzarella pentru gătit, sare și piper. După o oră, scoatem tava din cuptor și turnăm deasupra compoziția uniform. O mai dăm la cuptor 15 minute, până se rumenește bine.
Pregătim rapid și sosul de roșii, adaugăm 1 sticlă de suc de roșii, sare, piper, 3 foi de dafin, 2 lingurițe de ștevie (opțional, dacă îl vreți mai dulce). Fierbeți ingredientele 2-3 minute până dau în clocot.”, a explicat Diana Bart, într-un filmuleț postat pe contul său de Instagram.