Dieta corporatistului. Ce ar trebui sa mancam la birou pentru a fi mai sanatosi

Dieta corporatistului. Ce ar trebui sa mancam la birou pentru a fi mai sanatosi
Dieta corporatistului. Ce ar trebui sa mancam la birou pentru a fi mai sanatosi

Angajatii din Romania mananca la birou mereu pe fuga, cu tastatura in fata.

Mai bine de jumatate dintre ei aloca mai putin de 30 de minute pranzului, dar multi se declara preocupati de impactul pe care il au obiceiurile alimentare asupra sanatatii lor. Aflam care ar trebui sa fie dieta corporatistului pentru ca acesta sa isi mentina o stare de sanatate buna de la Dr. Corina Zugravu, lector la Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti si cercetator la Institutul de Sanatate Publica.

Se trezesc devreme, petrec mult timp la birou si cand ajung acasa nu mai au timp sa gateasca. Este vorba despre sutele de corporatisti romani al caror program incarcat ii impiedica sa aiba o dieta sanatoasa pe care, cel mai probabil, si-o doresc. Multi apeleaza la fast-food-uri pentru masa de pranz sau isi comanda ceva de mancare si putini sunt cei care isi permit sa aloce mai mult de jumatate de ora acestei mese.

Exista insa solutii si pentru cei mai ocupati angajati pentru a avea o dieta sanatoasa.

Totul incepe cu micul dejun care este indicat sa fie luat acasa, fara graba. "Masa de dimineata poti sa o iei si acasa. Nu esti pe fuga, nu vii la 5 dimineata la serviciu, nu intri in mina sau in schimb in fabrica. Masa de dimineata trebuie sa fie cat mai copioasa cu putinta, dar fara sa sari calul pentru ca multi au inteles ca dimineata putem sa mancam 2.000

de calorii ca nu se pun. Nu este adevarat. Este o masa ca oricare alta."

Ulterior, in cursul diminetii sau spre dupa-amiaza, oricat de ocupat ar fi, corporatistul poate sa manance o gustare care consta intr-un fruct sau cateva alune si nuci. "Am descoperit recent un desert delicios. Usuc putin nucile si le mananc cu prune uscate. Daca nu ai timp sa faci asa ceva iti iei amestecuri de nuci cu fructe uscate de la magazin", explica nutritionistul.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Problemele apar la masa de pranz, dar si acestea pot fi depasite cu putina vointa. "Masa de pranz este marele semn de intrebare pentru ca sigur o iei la birou. Alternative exista peste tot. Chiar si shaormeriile au variante mai sanatoase.

Nu te obliga nimeni sa-i ceri o tona de maioneza si cartofi prajiti din plin", da ca exemplu Dr. Corina Zugravu.

Exista insa si alte solutii pentru pranzul de la birou. Poti apela la firme de catering pentru o salata, pentru un preparat mai sanatos, sau la salad bar-urile din supermarketuri. Tot la magazin gasim humus, salata de vinete si alte alimente gata preparate.

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro

"In

ultima vreme am vazut o disponibilitate foarte mare a retailerilor sa satisfaca necesarul persoanelor care nu au timp nici acasa sa isi faca de mancare. E o realitate, degeaba ne dorim un lucru daca nu avem timp sa il facem", explica Zugravu.

Alternativa este sa gatim in weekend si sa ne luam apoi zilnic mancare la birou. "Eu mai fac lucrul acesta. Gatesc o cantitate mare si surplusul il pun la congelator si apoi scot cate o portie in fiecare zi.

Trebuie sa fii dispus sa iti cheltuiesti timpul in weekend pentru acest lucru", adauga ea.

La masa de seara, poate fi consumat un semipreparat.
Citeste continuarea pe: www.gandul.info



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies