Dieta de îngrășare. Principii, sfaturi, idee de meniu

Dietă de îngrășare
Dietă de îngrășare

Iată câteva idei de meniu și cum poți face să pui câteva kilograme pentru a ajunge la greutatea dorită.

Foarte multe persoane își doresc, mai ales acum, după sărbătorile de iarnă, să scape de kilogramele acumulate în plus și să înceapă un regim de viață sănătos din care să scoată anumite produse din carne. Cu toate acestea, există și persoane care nu sunt mulțumite cu greutatea corporală și, din contră, doresc să pună câteva kilograme în plus pentru a ajunge la corpul mult visat. Iată câteva idei de meniuri sănătoase și principii ale dietei de îngrășare.

Principiile dietei de îngrășare

Citește și: Detoxificarea de dulce. Ce se întâmplă în corp timp de 30 de zile dacă renunți la zahăr

Dietă de îngrășare
Dietă de îngrășare[Sursa foto: freepik]

Citește și: 6 salate delicioase și sănătoase pentru a scăpa rapid de grăsimea de pe burtă

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cu siguranță ai auzit măcar o dată pe cineva plângându-se că nu reușește deloc să se îngrașe, în timp ce alții se chinuie luni de zile să slăbească. Pentru toate aceste probleme există diete sănătoase pentru a ajunge la rezultatul dorit, dar și anumite lucruri la care trebuie să ai grijă pentru ca totul să se desfășoare ca la carte. În primul rând, dacă îți dorești să pui câteva kilograme pe tine, trebuie să eviți ideea de a te îngrășa folosindu-te de produse de tip fast-food sau de multe dulciuri, altfel nu vei face decât să pui grăsime

nesănătoasă în locurile în care nu ți-ai dori acest lucru. Pe lângă faptul că s-ar putea să te trezești cu câteva kilograme în plus, dar care să nu fie cele dorite, vei vedea că poți începe să te confrunți și cu anumite probleme de sănătate, din cauza grăsimilor din organism. Momentul în care te gândești că vrei să faci această schimbare la tine, trebuie să cântărești toate detaliile, în așa fel încât să faci totul într-o manieră sănătoasă și pe termen lung.
O dietă de îngrășare trebuie să conțină la o masă toate proteinele, vitaminele, dar și carbohidrații de care ai nevoie, așa că verifică dacă în farfuria ta se găsesc toate aceste lucruri sub formă de alimente.

Pentru a vedea exact unde trebuie să ajungi și de câte kilograme ai nevoie pentru a ajunge la o greutate normală, ia legătura cu un specialist pentru a fi calculate acestea în funcție de înălțimea pe care o ai și conformația corpului.

Înainte să te gândești că vrei să te îngrași, ar trebui să îți pui un semn de întrebare dacă mănânci suficient sau chiar deloc, dacă jobul stresant contribuie la faptul că nu te alimentezi cum trebuie, dacă mediul de acasă nu este unul prielnic pentru tine, dacă sari peste micul dejun și iei prima masă cu mult după-amiază, iar dacă ceea ce consumi este o mâncare consistentă sau doar ceva care să îți potolească foamea pe moment.
Cel mai important lucru dacă doriți să faceți acest pas este să cereți și părerea unui medic specialist pentru a vă îndruma și a verifica dacă aveți anumite carențe în organismul dumneavoastră care ar putea să ducă la pierderea rapidă a kilograme. Nu uita ca organismul să fie sănătos, aveți nevoie de odihnă, așa că numărați câte ore de somn aveți pe noapte pentru ca totul să aibă timp să se regenereze până a doua zi.

Idee de meniu în dieta de îngrășare

Dietă de îngrășare
Dietă de îngrășare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Conform specialiștilor, masa ar trebui să aibă cel puțin 500 calorii, iar o gustare, minimum 150. Alimentele care sunt recomandate de introdus în dieta dumneavoastră sunt cerealele, peștele gras, lactatele integrale, oleaginoasele, untul de arahide, mixuri de semințe, fructe uscate, mango, avocado, sucuri de fructe și smoothie-uri. O idee de meniu complet pentru care poți opta în această situație, atunci când vorbim de mic dejun, ar fi să adaugi în alimentație ouă sau pastă de avocado, iar dacă preferi cerealele, un bol amestecat cu semințe, fructe uscate și cereale, pe lângă un iaurt grecesc, reprezintă micul dejun sănătos de care tu ai nevoie. Dacă vorbim de masa principală din zi, atunci puteți opta pentru peștele gras, pe care-l puteți prepara de două sau chiar trei ori pe săptămână.

Acizii grași sunt esențiali și vă vor ajuta în metoda de îngrășare. Somonul, heringul sau tonul sunt doar câteva feluri de pește pe care le puteți găti, peste care puteți adăuga broccoli, morcovi, ciuperci sau cartofi. Atunci când vorbim de iubitorii de ciorbe, puteți să continuați să le mâncați, dar ați putea încerca să adăugați peste ele și smântână, cu piept de pui sau mușchii de vacă. De asemenea nu ezitați să adăugați și un desert la masa voastră. Pentru cină puteți opta pentru o supă de tăiței cu două trei felii de pâine și cartofi copți la cuptor, iar, de asemenea, încă un desert este permis în această situație. Există numeroase meniuri și combinații pe care le poți face pentru a adăuga kilograme în plus, iar tot ceea ce trebuie să faci este să nu-ți fie teamă să încerci lucruri noi și să introduci câte puțin din alimentele pe care nu obișnuiai să le mănânci până acum. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială. 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

6 alimente bogate în Omega-3 de care corpul tău are nevoie

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Detaliul surprinzător observat la Edi Iordănescu după participarea la EURO 2024

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies