Caloriile din dieta ta îţi oferă cantitatea de energie necesară pentru funcţionarea corpului tău. Atunci când mănânci mai multe calorii decât arzi, corpul tău le va stoca sub formă de grăsime. Pe de altă parte, mai puţine calorii consumate – o dietă hipocalorică – te poate ajuta să scazi în greutate.
Totuşi, dacă reuşim să impărţim în cinci numărul meselor, vom elibera nivelul de insulină, dar nu într-o cantitate foarte mare, iar acest lucru ne va permite să ne menţinem, fără treceri bruşte de la foame la saţietate.
Planurile de masă pentru dieta hipocalorică iau în calcul următoarele aspecte:
Ar trebui să consumi un mic dejun consistent şi variat (fructe, cereale, unele lactate, etc.). Ulterior, introdu în dieta ta o porţie de fructe sau nişte produse lactate făcute din lapte degresat.
Carbohidraţii (pastele, orezul, cartofii şi legumele) care eliberează mai multă energie mai încet trebuie introduse la prânz, astfel că energia lor este valabilă pentru consum de-a lungul zilei. Gustarea ideală ar consta într-o porţie mică de fructe sezoniere. Astfel, nivelurile de glucoză şi insulină sunt supravegheate.
sursa: elle.ro