Această dietă a fost inventată de medicul American Philip Lipetz şi se bazează pe faptul că nu toate caloriile contribuie la formarea depozitelor adipoase, deci, pentru o alimentaţie corectă, trebuie alese alimente care conţin “calorii bune”.
Lipetz crede că organismul uman are o memorie genetic cu perioade de disponibilitate scăzută pentru hrană, la care răspunde fabricând depozite care sunt de fapt faimoasele şi nesuferitele perne adipoase, produse nu atât datorită aportului caloric şi lipidic, cât mai ales datorită capacităţii unui aliment de a face să crească indicele glicemic (adică nivelul de glucoză din sânge).
De exemplu, alimentele de origine animală contribuie la formarea acestor depozite deoarece în memoria noastră genetică este înregistrat că strămoşii noştri mergeau la vânătoare numai atunci când recolta era insuficientă.
Mai mult, un aliment alterat (poate datorită unei fierberi prea îndelungate) transformă caloriile sale bune în calorii rele.
citeşte continuarea pe pagina următoare >>>