Diferența dintre masca de păr și balsam. Cât de des se aplică, de fapt, masca

Diferența dintre masca de păr și balsam.
Diferența dintre masca de păr și balsam.

Iată care este diferența dintre masca de păr și balsamul de păr. Când să le folosești pe cele două și la ce perioadă de timp poți aplica masca.

Grija pentru podoaba capilară este de fiecare dată aparte, deoarece cu toții ne dorim să avem un păr strălucitor, sănătos, care să nu se mai încurce atât de des și să nu ne mai facă probleme de fiecare dată când ajungem să îl descurcăm. În fiecare dificultate pe care o întâlnim la firul nostru de păr, aceasta poate fi rezolvată cu balsamul potrivit sau masca, care să ne ajute să aducem o schimbare vizibilă asupra lui.

Este foarte ușor să vezi exact unde este problema, dacă îți dai seama care sunt produsele potrivite pe care trebuie să le folosești, iar pentru început, cele mai la îndemână sunt măștile de păr și balsamurile care nu ar trebui să lipsească din rutina ta.

Care e diferența dintre masca de păr și balsam

Citește și: Cum să-ți speli părul natural pentru a preveni ruperea

Diferența dintre masca de păr și balsam.
Diferența dintre masca de păr și balsam.[Sursa foto: freepik]

Citește și: 6 lucruri de încercat dacă părul tău devine gras prea repede

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cu siguranță v-ați întrebat adesea care este diferența dintre balsamul de păr și mască ,  două produse esențiale în îngrijirea podoabei capilare, dar au funcții diferite.

Balsamul de păr trebuie aplicat după șampon  pentru a închide cuticulele părului, netezire și făcându-l mult mai ușor de pieptănat, mai ales dacă aveți un păr lung sau vă confruntați de fiecare dată cu încurcarea acestuia. Cele mai multe fire de păr riscă să se rupă în momentul în care îl pieptănam umed, iar balsamul este esențial în a rezolva această problem. Îmbunătățește textura firului și reduce electrizarea. Cu toate acestea, trebuie să știți că el nu se aplică la rădăcină.
Masca de păr este un tratament intensiv care ajunge până la fibra capilară, reparând și revitalizând părul deteriorat. Există numeroase tipuri de produse de păr, în funcție de problema cu care vă confruntați, iar ele au o textură mai densă și vă pot ajuta să acționeze în profunzime, ceea ce balsamul de păr nu face.

Pentru ce este balsamul de păr

Diferența dintre masca de păr și balsam.
Diferența dintre masca de păr și balsam.[Sursa foto: freepik]

Balsamul de păr poate avea ingrediente similar unei măști, însă în acest caz concentrațiile și formulele lor pot varia. Se diferențiază de masca de păr și prin efectele pe care le produce asupra fibrelor capilare și aspectul general. Balsamul de păr este folosit pentru a te ajuta să  descurci firele care îți fac probleme după spălare, mai ales atunci când acesta este foarte încurcat și ne ia chiar minute bune să îl aranjăm la forma inițială.

Acesta conține ingrediente care sigilează cuticula, menține tratarea și prevenirea aspectului uscat și cel mai important, ajută la prevenirea despărțirii vârfurilor și reduce electrizarea, deoarece foarte multe persoane se confruntă cu această problemă după baie, atunci când părul are un volum pe care noi nu îl dorim neapărat, din cauza aspectului electric. Balsamul poate avea un rol important în protejarea de factori de mediu, cum sunt poluarea și razele UV.
Acesta se folosește de fiecare dată când îți speli părul, însă nu poate să reușească să rezolve anumite probleme în profunzime, așa cum un alt tratament sau mască ar putea să facă.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Cât de des se aplică masca de păr

Diferența dintre masca de păr și balsam.
Diferența dintre masca de păr și balsam.[Sursa foto: freepik]

Atunci când vorbim de masca de păr, aceasta poate fi întâlnită sub foarte multe tipuri, iar fiecare din ele joacă un rol important pentru a-ți ajuta firul de păr să se regenereze și să îl repare pec el deteriorat. În funcție de nevoile tale, cu siguranță vei găsi una potrivită, care să te ajute să-ți redea strălucirea podoabei capilare. Dacă folosim balsamul de păr după fiecare șamponare, masca nu trebuie utilizată chiar atât de des, astfel că este de ajuns să o folosim o dată sau cel mult de două ori pe săptămână, ajutând la repararea eventualelor daune cauzate de factori externi sau de anumite tratamente chimice la care părul vostru a fost supus. Aceasta trebuie aplicată doar pe lungime și vârfurile părului, iar evitare a rădăcinilor te va ajuta ca acesta să nu se îngrașe mult mai rapid.Tot ce trebuie să faci este să lași să acționeze între 10-20 de minute înainte de a clăti, iar părul tău va fi vizibil reparat și te vei putea bucura de rezultate uimitoare.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cele mai importante vitamine pentru întreținerea frumuseții

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies